Svar på spørsmålsrunde 3

Hvilke fag har du? Jeg har economics, government, US history, athletics, Engelsk IV, agricultural wildlife class, algebra 2 og chemistry.

Hvem er kjæresten din? Hvordan ble dere sammen? :)
Hvordan ble du og James kjærester, var det date og alt mulig? fortell! :- )
Kommer du og kjæresten din til å ha et langavstands forhold når du reiser hjem igjen?:)
Du har som jeg har skjønt kjæreste. Har dere tenkt å holde sammen når du reiser hjem? Eller har dere ikke snakket om det enda? Kommer han til å komme på besøk/du til å reise tilbake?
Hvordan ble du og James sammen ? Var det romantisk ? :)
Kunne vel i bunn og grunn vært en spørsmålsrunde om James, dere. Haha. Men neida, jeg skjønner at folk lurer siden jeg stort sett ikke utdyper dette eller skrev noe særlig om han på bloggen første halvåret utenom at jeg hengte med han. Hvordan vi ble sammen..dere kan vel like godt få hele historia. Gøy for meg også å lese senere.
James var en av de første jeg møtte når jeg kom hit. Jeg møtte han for første gang søndagen etter jeg kom, han var her hjemme hos meg når jeg kom hjem fra shopping i San Antonio. Han er bestekompisen til vertsbroren min, Preston, så han hengte naturlig nok en del her...rettere sagt hver dag. Jeg ble med de på ting de gjorde, og vi dro alltid på fotballkampene på fredagskveldene sammen. Det er vanskelig å si akkurat hvordan det skjedde, men James virket interessant for meg helt fra dag 1.. eller til og med før jeg kom, fordi han skrev en kommentar på facebooken til Linzey: I've been practicing my norwegian accent. I?m going to say "du er vakker som en munnful med frokostblanding.." or "vil du være med minieselet mitt på en tur" It means "you are as beautiful as a mouthful of cereal" and "would you like to take my minidonkey on a spin"..it is going to be love at first conversation. Haha.

Uansett, James er bare veldig annerledes fra mange av guttene som er her, som kan finne på å stå å se på deg mens du trener på tracken og rope ut "you are hot".. eller i det hele tatt annerledes fra alle. Kvelder jeg husker spesielt godt var når alle sammen var her og vi satt utenfor rundt et bål og han spilte gitar. Døde når han syngte Use somebody av Kings of Leon..Haha. Men det egentlig bare skjedde, selv om han i starten gjorde det veldig klart at han ikke ville ha et forhold.  Vi var sammen nesten hele tiden, og når vi ikke var det textet vi.  Han ombestemte seg vel den dagen han kalte meg kjæresten sin. Senere sa han at han ikke ville at jeg skulle reise hjem og tenke at han aldri egentlig spurte meg.. så han spurte senere om jeg var sikker på at jeg ville være kjæresten hans. Siden vi er sammen hver dag, så det kommer til å bli veldig vanskelig å få fra alt og til å reise hjem til ingenting. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det er ikke lett når man blir så knyttet til noen. Og vi har snakket om hva vi skal gjøre når jeg reiser hjem, men ingenting er vel bestemt enda. Uansett hva som skjer så skal han til Tyskland i juleferien og vil prøve å reise å besøke meg også. Viste seg forresten senere at James ikke begynte å henge her i huset så mye før jeg kom.. Haha. Linzey sa at det skjedde etter min ankomst.

Hvordan ble du med på sportene du har drevet med? Var det tryouts der kun de beste fikk være med, eller kan en være med selv om man ikke er spesielt god/ikke har prøvd sporten før?:) Skolen min er såppas liten at vi ikke har tryouts i noe utenom cheerleading. Så dette varierer fra skole til skole. Her kan man være med selv om man ikke er spesielt god, men da ender man stort sett opp på jv (junior varsity), som er laget for de ikke fullt så gode. Jeg spilte på jv i volleyball siden jeg aldri hadde gjort det før, men jeg tol plassen til Linzey i cross country, fordi det er et x antall som får være på varsity. Jeg er også på varsity i track. Man må uansett bestå alle fag med enten A, B eller C, hvis ikke får man ikke delta på sporten man er med i til man består.. Man må uansett vente tre uker hvis man ender opp med å faile.

Hvor mange personer går det på skolen din? Rundt 370 tror jeg.

Hvor mange utvekslingsstudenter går det der? Er folka på skolen din vant til å ha utvekslingsstudenter? Vi har meg, Gabby fra Australia, Sine fra Thailand og ei jente fra Kina som jeg ikke kjenner. Det er egentlig bare lov til å være tre om gangen, men rektoren hadde glemt at han hadde signert med en av studentene så vi endte opp med fire, haha. Skolen har alltid utvekslingsstudenter, så alle er vant til det. Jeg hører  samtaler om tidligere utvekslingsstudenter stort sett hver uke.

Har familien hatt utvekslingsstudenter før? Ja, en gutt fra Tyskland for to år siden. Konstantin heter han.

Har du noen gang krangla med vsøseren din eller noen andre i vfamilien? Jeg og vertssøsteren min har helt ærlig hatt en del krangler, ja. Men hun er den eneste i familien jeg ikke alltid går overens med. Vi lever mer som søstre enn som venner (ikke misforstå), og når man lever og er sammen med noen nesten hele tiden, er det klart at diskusjoner og uenigheter oppstår. Problemet er at hun ikke alltid forstår at jeg vil være sammen med andre enn bare henne, og at hun blir skuffa hvis jeg ikke alltid gjør ting hun vil gjøre. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men akkurat nå går det veldig bra.

Leser du noen andre utvekslingsblogger? Tvillingsøsteren min, og det er vel egentlig den eneste. www.martinaiusa.blogg.no.


Kan du lage videoblogg? :) Tvilsomt, utenom de jeg legger ut som jeg har filmet. Kommer neppe å sitte å snakke til kameraet. Det er bare ikke..meg.

Er du førnøyd med Explorius?Reiser selv med de til neste år og har plutselig hørt MASSE dårlig om dem. Jeg er SÅ nervøs for at de ikke er en bra organisasjon nå, etter alt det dårlige jeg har hørt. PERSONLIG (les: PERSONLIG) har jeg ingen klager om Explorius. Ikke vær nervøs.

Hvilken underorganisasjon har du? A.S.S.E

Det er jo som jeg skjønner veldig usunn mat i USA, hvordan består en vanlig dag med frokost,lunsj middag osv til deg? :) For å være helt ærlig, så var en grunn til hvorfor jeg vurderte å ikke reise til USA på grunn av den dårlige kosten jeg vet er her borte. Men USA har alt, og det er fullt mulig å leve sunt og ikke bare på fast food hvis man bare vil. Jeg lever egentlig akkurat som i Norge. Til frokost spiser jeg special K frokostblanding, til lunsj spiser jeg en yoghurt og av og til cookies, og til middag spiser jeg hva enn vertsfar eller vertsmor lager. Det kan være alt mulig. Vi har nesten aldri gjentatte middager. Vi har vel hatt samme rett opptil fire ganger, men ikke noe mer. Jeg skal ikke lyve å si at jeg aldri spiser usunt, for jeg tar meg ofte en skål med is eller spiser en sjokolade hvis jeg føler for det. Jeg trener så mye at jeg har ikke noen grunn til å bekymre meg for vekt eller noe slikt. Poenget er at hvis du vil leve sunt, så kan du det. Man er selv ansvarlig for hva man pakker i seg. Du er hva du spiser, enkelt og greit.

Hvordan er cheerleading miljøet på skolen? Er det tryouts? Må du være veeeldig god i turn? Vi har et varsity lag, som består av 12 personer, og et jv lag, som består av 8 personer. Det er tryouts, med mindre du har vært cheerleader gjennom hele high school og du er senior, da slipper du. Man må ikke være VELDIG god i turn, men man må kunne litt. De fleste kan tumble og alt det der, men det er ikke et must. En cheerleader må uansett ha et godt humør, school spirit og kunne være del av et team.

Hei! Var det skummel første dagen på High School? Fikk du venner første dagen, eller måtte du sitte alene i lunchen? Første dagen var ikke noe problem. Siden jeg har vertssøsken på samme og nesten samme alder var det ikke noe problem å anskaffe seg venner. Jeg er også aktiv i alt av aktiviteter, så det hjelper også på. Jeg måtte altså ikke sitte alene i lunsjen, hahah.

Hva synes du om ASSE? Jeg reiser også med dem, og synes det er veldig irriterende å ikke vite noenting egentlig, har ikke fått en eneste mail fra dem enda om noenting. Er de flinkere til å oppdatere når det nærmer seg avreise? Du får mest informasjon fra organisasjonen du har i Norge. Det kommer uansett en del e-mailer om utflukter ASSE kan ta deg med på etter hvert. Jeg har personlig ikke hatt noe problem med ASSE, og synes i grunn ikke at organisasjonen har noe særlig å si. Det er ikke som om at jeg daglig går og tenker på hvilken organisasjon jeg har.

Var det vanskelig å få venner? Måtte du komme til de, eller kom de til deg? Jeg har aldri hatt store vanskeligheter med å få venner. Jeg er i en heldig situasjon som jeg skrev ovenfor, og har søsken på min alder her. Uansett så må man regne med som utvekslinsstudent å ta intiativ og være utadvendt og sosial. Man kan ikke vente på at noen gjør noe for deg. Vil du gjøre noe, gjør det.

Kan du fortelle hvilke fag du tar, og om de er vanskelige? Skrev hvilke fag jeg har i det første spørsmålet. Ingen av fagene er vanskelige, men noen er mer utfordrene enn andre. Jeg har A og B i alle fag? Jeg liker ikke engelsk IV, men det er på grunn av læreren, ikke faget.

jeg skal til Texas neste år på utveksling. kan du gi noen tips om hva man burde ha med, fortelle litt om folk generelt der, og si negative og positive sider? Jeg skal bo like ved Dallas :) Du burde glede deg, fordi Texas is THE SHIT. Mitt råd er å ikke ta med så veldig mye. Moten er annerledes her borte og du kommer garantert til å shoppe når du kommer hit. Pakk med deg et kamera og et bankkort og du er set. Jeg elsker folk fra Texas, og har faktisk egentlig ikke noe negativt å si. Forbered deg på varmt vær. Og da mener jeg? VARMT. Det er mars, og jeg er allerede ganske så brun og lever i 30 grader.

Hvordan kamera bruker du? Jeg bruker Olympus E PL1. Anbefales veldig. Beste kjøpet (bortsett fra Macen) jeg noen gang har gjort.

Takk for alle spørsmål. Håper jeg svarte godt nok.4 kommentarer

stine

12.03.2011 kl.22:28

Gode svar:) Jeg er spent på hvordan mitt år kommer til å bli.

Ebba

13.03.2011 kl.16:27

Har lenge vurdert å kjøpe olympus EPL 1, men siden jeg skal på utveksling neste år lurte jeg på om jeg skulle vente. Kjøpte du ditt i USA eller Norge?

Maureen

13.03.2011 kl.16:37

Du var kjempe flink til å svare, nå gleder jeg meg kjempe mye!

Katarina i Texas

13.03.2011 kl.20:22

Ebba: Kjøpte det hjemme i Norge. Funker helt utrolig bra for både bilder of video!

Skriv en ny kommentar


Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.hits