Hjemme

Jeg har så mye å oppdatere dere på at jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Grunnen til at jeg ikke har blogget er en miks av at jeg ikke har hatt tid og at MacBooken sluttet å funke. Siden sist og nå har jeg hatt avskjedsfest...tatt farvel med alle jeg ble kjent med i løpet av året og som jeg ikke vet når eller om jeg ser igjen...tatt farvel med kjæresten...og reist rundt halve jordkloden og kommet tilbake til Bodø.

Når jeg får tilbake MacBooken fra reparasjon skal jeg lage innlegg om hver store happening i USA etter det siste innlegget. For eksempel graduation! Min siste uke brukte jeg sammen med mine nærmeste og med kjæresten. Jeg prøvde å tenke så lite så mulig på at jeg skulle dra, og det hjalp med med å nyte uken. Det var en veldig bra siste uke, og jeg kan herved si at jeg har fullført et utvekslingsår i USA -without regrets. Jeg har nytt året mitt, gjort alt jeg hadde lyst til å gjøre, sagt alt jeg ville sagt. Jeg har hatt en utrolig stor opplevelse som kommer til å være med resten av livet. Jeg har venner og kontakter på hele kloden. Jeg ville ikke vært denne opplevelsen foruten, og jeg er så vanvittig glad for at jeg bestemte meg for å dra. Det har ikke ført med seg noe annet enn positive erfaringer og opplevelser, og jeg syns alle og enhver som har muligheten til å reise ut i verden burde gjøre det. Livet er for kort til å ikke ta sjanser. Selv om noen reiser og kommer hjem med et ikke like optimalt år som jeg var så heldig å få, fører det uansett med seg positive efaringer, selvstendighet og får deg til å vokse som en person. På sikt tror jeg at ingen som velger å reise vil si at de skulle ønske at de ikke gjorde det.

Av og til så føler det nytteløst å prøve å beskrive hvordan det var å være der,  å dra derifra, eller og komme hjem. Det var så mye følelser inni når jeg forlot at det aner dere bare ikke. Glad for at jeg skulle hjem, knust fordi jeg skulle forlate alle jeg har blitt så innmari glad i i løpet av året. Det værste var egentlig å se hvor lei seg vennene mine var når jeg sa hadet til dem og på flyplassen. Eller nei, det værste var å dra ifra James. Men han kommer og besøker meg i desember, så det blir koselig!

Nå er jeg da hjemme, og det var herlig å se familie og venner igjen. Ingenting har forandret seg siden jeg dro, uten om min livserfaring. Sånn seriøst. Alt ser ut som det samme, og alle som var her når jeg dro, er her. Som sagt...den beste avgjørelsen jeg noen gang har gjort, er å bestemme meg for å ta ett utvekslingsår i USA.5 kommentarer

Tomine

09.06.2011 kl.20:55

Skal selv på utveksling til texas til høsten og gleder meg enormt! :D Kan du skrive et innlegg med tips til fremtidige utvekslingsstudenter? :) Om hva man bør pakke med seg, ting som man bør gjøre for å få mest ut av året osv.? :)

Marianne

09.06.2011 kl.23:48

Er godt å se at du har kommet deg trygt hjem. Kjente meg igjen i alt du skrev, angrer ikke et sekund på at jeg dro.

Vi ses til høsten, Katarina, kanskje før:)

Hilde Marie i Texas

10.06.2011 kl.05:13

Spoersmaal: Hvordan sendte du hjem alle de ekstra tingene? Du fikk vel ikke plass til alt i 1 koffert? Jeg sliter skikkelig!

Katarina i Texas

10.06.2011 kl.17:39

Hilde: Jeg shippet hjem to esker og reiste hjem med to store kofferter! Jeg la også igjen en hel haug meg klær jeg ikke kommer til å få bruk for i Norge. ;)

mtbakke

11.06.2011 kl.17:56

må ha vært skikkelig trist å si hade til alle der borte! men kjekt at du kom deg trygt hjem :) kommer du til å blogge i norge? jeg har følgt bloggen en stund, synest du skriver kjempebra!

Skriv en ny kommentar


Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.hits