Takk for meg

Da er det faktisk gått over to uker siden jeg startet reisen min hjemover igjen. Alt er tilbake til slik det var før jeg dro, og akkurat nå føles det egentlig i bunn og grunn veldig fjernt ut at jeg var borte i over 10 måneder. Nesten alle vennene mine som også dro over dammen er tilbake, og hele gjengen har opptil flere ganger vært godt plassert i sofaen min, akkurat slik som før jeg dro. Det føles nesten som om at livet her hjemme har vært pauset mens jeg har vært borte. Selvfølgelig er det litt småforandringer her og der, jeg kom for eksempel hjem til nytt kjøkken! Haha. Men ellers...ingenting. Det føles ganske godt. Ikke at jeg var særlig bekymret over at jeg kom til å gå glipp av noe stort...dette er tross alt lille Bodø.

Jeg har storkoset meg de to ukene jeg har vært hjemme, og vært veldig heldig med været! Linzey kom for en uke siden og vi har prøvd å gitt henne en god nord norsk sommer opplevelse! Adrien, kjæresten til søsteren min er også her. Så enda lever vi et lite amerikansk liv! Jeg fikk også en veeeeldig god nyhet for litt over en uke siden...James kommer til huset vårt i Spania i to uker i sommer ♥ Når jeg sa hadet i Texas trodde jeg at jeg ikke kom til å se han på et halvt år, men der tok jeg feil! Det er tre uker til han kommer nå, og for å være helt ærlig hadde jeg ikke hatt noe i mot å bare skippet de neste ukene fremover!

Jeg blir neppe å blogge noe etter dette innlegget. Det er mulig det kommer noe her og der, men det blir mest sannsynlig veldig lite. Jeg vil bare takke til alle trofaste lesere for at dere har fulgt meg og vært tålmodig igjennom tørre bloggperioder. Jeg setter stor pris på alle tilbakemeldingene og kommentarene jeg har fått, det har holdt motet oppe gjennom tider jeg har kjent at jeg rett og slett hadde lyst til å slette hele greia. Nå er det deilig å ha en blogg å se tilbake på, og jeg anbefaler fremtidige utvekslingsstudenter å gjøre det samme. Bloggen kan være der for alltid, så har du lyst til å mimre er det ikke vanskelig å finne ut hva du gjorde når. Takk for meg, kjære lesere.


11 kommentarer

Corpus/San Angelo

Gikk plutselig opp for meg at det har gått veldig lenge siden sist gang jeg blogget. Det har bare vært så utrolig travelt i det siste... Forrige helg dro jeg som sagt til Corpus sammen med James og moren. Vi bodde hos søsteren hans, Gretchen, og mannen hennes, Cody. Det var en kjempe koselig helg. Koset meg masse. I løpet av skoleuka har det egentlig bare gått i ett med det ene og det andre. Jeg husker rett og slett ikke alt jeg har gjort.

Denne helga hadde Terra, halvsøsteren til Linzey og Preston graduation fra college. Så Preston, Audra og jeg kjørte til San Angelo som er fem timer unna. Det var helt latterlig varmt der...ca 45 grader. Det var en koselig tur og en spesiell opplevelse og få se en ekte college graduation! Vi sov over på et hotell og dro hjem i dag. Til uken blir det kjempe travelt, med blant annet athletic banquet og senior trip til Six Flags! Skal prøve å holde dere oppdatert.


Én kommentar

Sleepover

Denne uka er det TAKS test på skolen. Dvs. at freshmen, sophomores og juniors har tester for å gå videre til neste trinn. Seniors trenger ikke ta testene. Siden alle tester idag trenger ikke seniorene å være på skolen før klokken 11. Derfor bestemte Laura, Hannah, Amanda og jeg og ha et film maraton/sleepover hos Hannah! Vi spiste pizza, leide tre filmer og lagde cupcakes. Nå har Hannah nettopp laget muffins til frokost til oss, så bærer det av gårde til skolen. I morgen drar jeg til Corpus sammen med James og moren og blir til søndag.

Jeg fikk billettene mine hjem til Norge idag! Jeg er tilbake på norsk jord den 17. juni.


I love these girls!

Ms. Marble og Laura.

Én kommentar

Baseball og basketball

På fredag dro jeg sammen med en del venner, hovedsaklig Hannah og Laura, på basketball her i Jourdanton! Det var min første baseballgame her i Texas så langt, og det var veldig koselig og sosialt selvom vi tapte. Haha. Det siste bildet er fra søndag, når jeg dro på basketballkamp i San Antonio. Det var James og familien som var så snill og took med med dit. Det var final elite 8 basketballgame, altså en veldig stor og viktig kamp. Den vistes på tv overalt i hele USA. En stor opplevelse!

Kansas vs. UCA.


Én kommentar

The River

Vi har ikke flyttet tilbake enda, menn jeg har fikset internett hvor besteforeldrene til Preston og Linzey jobber. Så her kommer en del bilder. Dette er fra helga når vi dro til the river. Koselig tur!
2 kommentarer

Update

Siden det kommer til aa vaere veldig mye aa oppdatere naar jeg faar internett paa Macbooken igjen, tenkte jeg at jeg kan skrive litt om hva jeg har gjort den siste uken. Det blir naturlig nok uten bilder, men de kommer etterhvert! Jeg lover.

Vi dro altsaa til the Guadalupe river forrige helg foer huset ble oversvoemt. Vi var ikke saa heldig med vaeret, vi hadde bare 25 grader. Vi dro uansett paa tubing i elva, noe jeg ikke har bilde av uansett. Det er at man sitter i en tube og bare flyter nedover elva. Vi bodde i en campingvognen til onkelen til Butch, kjaeresten til Linzey. Paa soendag naar vi dro hjem stoppet vi og shoppet enda en gang paa La Cantera, det utendoerse kjoepesenteret.

Paa mandag fikk jeg endelig, etter en hel uke, hahah, se James igjen, saa jeg dro hjem til han etter skolen baade paa mandag og paa tisdag. Resten av skoleuken skjedde det ikke noe spesielt utenom at jeg dro paa baseballkamp her i Jourdanton. Som jeg nevne i det forrige innlegget hadde vi ogsaa track meet her paa loerdag, det heter Daetwyler track meet. Jeg fikk medalje for 5. plassen min, saa jeg er fornoeyd.. Hvis jeg ser bort ifra at jeg har forferdelig vondt paa grunn av at jeg er saa solbrent. Jeg har bilde av hvordan jeg og Laura saa ut paa slutten av dagen. Saa... buttom line: husk solkrem folkens! Paa kvelden dro jeg paa kino sammen med James, Preston, Nolan, Cody og en annen fyr. Haha. Vi saa Sucker Punch.

Paa soendag tok James meg med til final 8 elite game i basketball i San Antonio. Det var en stor opplevelse, en kamp som vistes overalt i hele USA pa tv. En ekte amerikansk opplevelse. Utrolig snilt av han aa ta meg med. Ellers har jeg ikke saa myem er og si annet enn at jeg bare har en morgentrening med weight lifting igjen!


Én kommentar

Oversvommelse

Nar jeg dro til the river forrige helg kom vi hjem til et oversvomt hus pa sondag. Alle gulv og en del vegger var helt odelagte. Vi bor derfor midlertidig til alt blir fikset hos besteforeldrene til Linzey og Preston... og jeg har ikke internett her. Derfor ma jeg bare beklage til alle trofaste blogglesere og si at det dessverre blir en bloggpause. Vi skal visstnok vaere tilbake i hus innen to uker til en maned. Jeg kan si sa mye som at jeg har det bra, og at pa track meet idag her i Jourdanton fikk jeg 5. plass i 800 meteren, med min beste tid sa langt, 2.44. Jeg er forovrig KOKT etter aa ha vaert ute i solen i...null overdrivelse...40 grader i 7 timer. Det gjor vondt. Snakkes om et par uker folkens.


3 kommentarer

Letterman

Idag fikk jeg endelig min egen letterman! De som har sett Glee har mest sannsynlig fått med seg at de fleste har skinnjakker som matcher skolefargene. Alle skoler i USA har sin egen letterman som elevene kan kjøpe eller få gratis hvis de klarer å komme til state i noen sporter eller konkurranser. Uansett så gir skolen min gratis jakke til utvekslingsstudenter... Jeg har bare betalt for padges å ha på. Man "designer" jakka og har på akkurat hva man selv vil. Rimelig fornøyd med hvordan min endte opp med å se ut! Skal adde flere padges etter hvert, som cross country og track.

J-en er for Jourdanton. Inni den har jeg en track sko, en volleyball, cross country symbolet, og FFA. Ellers har jeg en greenhand, som betyr at det er første året jeg er med i FFA, og at vi kvalifiserte oss til land judging. I en pagde formet som Texas står det at jeg er utvekslinsstudent dette skoleåret, og den siste er at jeg "graduater" i 2011.
Texas og Norge.


Bak i nakken har de fleste kallenavnet mitt. Vertsfaren min døpte meg til "Weegee" når jeg kom hit... så Weegee it is.

Hva synes du?


9 kommentarer

3 mnd

med den fine kjæresten min. Herregud så heldig jeg er. :)


3 kommentarer

Jeg gleder meg til å

... ta karakterer seriøst igjen

... spise hjemmelagd brød

... spise hjemmelagde rundstykker og boller

... spise norvegia og brunost

.... spise pizza på fredager og taco på lørdager

.... se mamma, pappa, Aina, Martina og Trixie igjen

.... være sammen med mine ikke two-faced, men ekte venner

.... ha mitt eget rom

... dra til Spania i sommer sammen med familien

.... bli 18 år

... se klesskapet mitt igjen

... finne ut hva jeg vil bli og studere

... vandre rundt Grønnåsen med Trixie

Alt dette kan jeg gjøre om 94 dager. 2/3 av oppholdet mitt er over.


2 kommentarer

Blir ikke mye bedre enn blomster og sjokolade...

Pakke fra mamma og pappa og nydelige blomster fra kjæresten ♥Ingen kommentarer

I met a celebrity... John Wayne!

Så i forrige uke satt hele familien og så på American Idol... Hvor vi ble veldig imponert over John Wayne Schulz fra Karnes City, en naboby. Vi spolte til og med tilbake og så han to ganger fordi vi likte han så godt. Tror dere ikke han kom på basketballkampen vi hadde mot Karnes City idag?! Søk han opp på YouTube folkens... Jeg har møtt en fremtidig stjerne. Tro meg.


2 kommentarer

The weekend

Siden jeg for en gangs skyld har et ledig, eller tar meg et ledig øyeblikk, tenkte jeg at jeg kunne blogge litt. På fredag brukte jeg "snødagen" til å stripe håret fordi jeg ville ha det litt lysere til prom... Men jeg er veldig misfornøyd og kjempe sur for at jeg gjorde det. Så vet dere det.

På lørdag dro jeg og så på basketballkamp siden den var blitt avlyst dagen før, og skolelaget spilte mot Poth. Etter kampen kom James hit, og senere på kvelden kom Zachary, Ben, Xavier, Travis, Tyler, James Shelton, Stefan og Roger. Vi hadde det kjempe koselig. :)

På søndag dro jeg til James. Han bor på en ranch, så vi vandret rundt sammen med Cowboy, hesten deres, og masse kuer. Fant også en padlebåt som de hadde liggende.. så vi padlet litt rundt. Så random. Hahah. Må bare tilføye hvor utrolig gøy bondelivet i Texas er. Jeg tror at svært få hadde sett for seg meg som en person som liker det... men hva kan jeg si? Jeg er full av overraskelser. På kvelden dro vi hjem til meg igjen og så på Superbowl! Sykt gøy, og Packers vant! woohoo.

Ellers har jeg innsett at det er under fem måneder til jeg kommer hjem til Bodø igjen. Helt sykt hvor fort tiden har gått. Det er så mye som skjer nå dette vårsemesteret, at før jeg vet ordet av det er jeg hjemme igjen.


Snowday! Haaha.

Xavi.

Stefan, James, Xavi.

Stefan, James, Roger, Travis.

James og Cowboy.
James på padletur.Et forsøk på at dere skal få se håret...


2 kommentarer

20/17 1/2

Så, oppdatering. Skoleuka har som vanlig rast av gårde og blitt til fortid. Det er helt latterlig hvor for tiden flyger av gårde her borte i forhold til hjemme i Norge. Jeg kan huske å tenke at en hel skoleuke hjemme i Norge føltes som en evighet. Allerede nå er jeg ferdig med tre skoleuker etter juleferien. Jeg skjønner det rett og slett ikke. Vel, det har vel mye å gjøre med at jeg alltid er på farten og alltid har noe å gjøre eller noe som skal bli gjort. Timeplanen er fremdeles den samme etter jul, utenom at jeg har government istedet for economics. Før jul løp vi på tracken to ganger i uka og løftet vekter tre, mens nå er det omvendt. Jeg elsker løpingen og alt som har med track og gjøre, spesielt den deilige følelsen etter man har lagt 2 miles bak seg i en OK tid. Første track meet er dagen før prom, altså 17. februar, så stay tuned people! Jeg er forresten, som de som ikke har fått det med seg fra cross country, en lang distanse løper... Så jeg holder meg til 1 og 2 miles på track istedet for sprints. Sprints er det også utrolig mange som gjør, og jeg liker lang distanse mye bedre.

Ellers vil jeg bare nevne at det er 28. januar 2011. Det er hele 20 år siden min kjære storesøster Aina Lisell ble født. Gratulerer så masse med dagen Aina. Skulle ønske jeg kunne feire sammen med deg. :) Martina og jeg er forresten (veldig unødvendig fakta som kommer her), 17 1/2 år idag! Hurra. 6 måneder igjen til the big 1-8!

Uka som har gått har vært den vanskeligste uka for meg her så langt, men jeg må bare si at det har ingenting å gjøre med noe eller noen her i USA. Menneskene jeg har rundt meg har vært helt fantastiske og veldig forståelsesfull. Det å få høre at en god venninne hjemme i Norge døde i trafikkulykke forrige fredag har gått veldig hardt inn på meg på mange måter. På tirsdag klarte jeg rett og slett ikke skolen, og det føltes godt å få lov til å være alene en hel dag for første gang på ca. 5 måneder. Selv om det ikke kan uttrykkes hvor ufattelig uforståelig og meningstløst det er at en 17 år gammel jente, med livet foran seg, dør, er det noe jeg vil få sagt. Siri, at du forlot oss har gitt meg et nytt perspektiv på så veldig mye. Livet er så altfor kort til å være trist, til å kaste bort på mennesker som ikke gjør deg godt, og til å være angerfull og bitter. Det ligger veldig mye i uttrykket "lev hver dag som om det er den siste". Vi vet ingen når livet tar slutt. Derfor er jeg også utrolig glad for at jeg er hvor jeg er nå... Jeg lever mens jeg kan. Always be happy.

Jørgen, min kjære bestevenn, måtte dessverre avslutte året og reise tilbake til Norge på grunn av sykdom på tirsdag. God bedring. I love you. Til slutt vil jeg bare beklage hvis dette var et forvirrende innlegg. Sånn er det når det er mange tanker surrende rundt i hodet på en gang.

Forresten... det ligger på mellom 20 og 25 grader her. And I've got no complaints.


2 kommentarer

Hvil i fred

Kjære Siri Kristine Lund. Ord kan ikke uttrykke sorgen jeg føler over at vi har mistet vår vakreste engel. Du er høyt elsket og dypt savnet. Hvil i fred, kjære Siri. Only the best die young... Verden er så altfor urettferdig.


3 kommentarer

Oppsummering av uka

Tusen takk for nyttårsgave farmor og farfar og for julegave Marthe, Kristine og Ole Tobias. Love yall

Vi hadde tredagers helg på grunn av Martin Luther King dag i helga. På fredag var bare chill hjemme, på lørdag var jeg sammen med James, samme med søndag og mandag. På mandag dro jeg til Tilden sammen med han og moren hans til bestemoren hans sin ranch. Ellers plasserte Linzey 8. plass med en av grisene på stock showet forrige uke, som er kjempe bra! Hun fikk også $2100 for grisen sin. Hurra for det!

Jeg har heller ikke fortalt at Linzey skal komme til Spania i sommer! Og Norge! Hun reiser mest sannsynlig hjem sammen med meg 2. juni, noe som forhåpentligvis kommer til å gjøre hjemreisen mye enklere. Mamma og pappa har også planlagt å komme å besøke meg i påsken, og jeg gleder meg kjempe mye til det! Martina hadde planlagt å komme ned hit til prom, men det ble dessverre avslått. Nedtur. Prom har forresten fått dato, og det er 18. februar. Så i helga skal vi på promdress shopping i San Antonio. Temaet for prom er Las Vegas, og jeg gleder meg veeeeeldig.

That is all.


4 kommentarer

Music

Det har gått en liten stund siden jeg blogget. Har egentlig ikke vært noe særlig blogghumør i det siste. Jeg beklager mitt deppe innlegg en ukers tid tilbake siden. Det var et emo øyeblikk jeg ikke burde slippet løs til det offentlige, men sånt skjer av og til. Jeg har fremdeles 5 måneder, altså er det altfor tidlig å være deprimert på grunn av avreise. For tiden er jeg opptatt med skole, løping, valp og James. Linzey har også show for sine to griser, Addy og Franklin i morgen. Skal dra og se på, og prøve å få tatt noen bilder. Fremover er det mye å se fram til - ball (Las Vegas tema) 18. februar, track season, Spring og Easter break.

Ellers tenkte jeg at jeg kunne gjøre noe ikke-USA relatert og legge ut noen av sangene som har blitt spilt av ofte på iPoden min i det siste...fordi jeg synes det er gøy når andre gjør sånt.

Ohio - The Black Keys

Tighten Up - The Black Keys

I and Love and You - The Avett Brothers

Why Georgia - John Mayer

Gutter - Paper Route

Back Down South - Kings of Leon

Pickup Truck - Kings of Leon

Here Comes the Sun - The Beatles

Across the Universe - Jim Sturgess

Sister - Mumford & Sons

White Winter Hymnal - Fleet Foxes

Kan legge ut flere hvis det er ønsket og hvis det falt i smak hos noen. Kanskje ikke helt hva de fleste hører på. Det var alt. Og ja... Karro er kul.


9 kommentarer

Muss fra Georgia!

Fordi Martina er awesome like that, og jeg er så glad i henne!

Løw juu Katarina ;* My Texas babyyy oooh;)!

PRØØØV dere på å komme med en klage på designet!!!!!!! TRY ME!!

Lots of love, din beste tvilling <333


4 kommentarer

America vs. Norway 2

Sport

Sport i USA er alt. Det som er den store forskjellen mellom Norge og USA når det kommer til sport er at her er alt av sport i skolesammenheng. Man kan ta del i så og si hva som helst: volleyball, track, field, cross country, tennis, golf, softball, baseball, football, powerlifting, basketball osv. Som nevnt tidligere elsker alle skolelaget og støtter opp på kamper. Fotball laget (amerikansk fotball vel og merke) til skolen min har nettopp klart å komme seg videre til play-offs for første gang på 14 år, noe som er veldig stort. Skolen gjør en big deal ut av det, og har laget play offs t-skjorter alle kommer til å ha på seg på fredag når kampen er. I tillegg er hele hallwayen dekorert med ting til Play-offs, og langs veiene i Jourdanton har vi malt og satt opp fotballer med navnene til spillerne på. Her er det enkelt å skjønne hva jeg mener når jeg sier "school spirit". Jeg har ikke tall på hvor mange t-skjorter jeg har som jeg har fått/kjøpt i sammenheng med sport og skole. De aller fleste tar del i noe, enkelt og greit fordi det er utrolig gøy å være en del av et team. Personlig elsket jeg cross country, og er lei meg for at sesongen allerede er over. Nå er jeg i off-season track, så istedet for å trene tre timer volleyball hver dag har jeg en time gym, hvor vi sprinter, løper og løfter vekter. Jeg har mest sannsynlig trent mer siden jeg kom hit enn jeg har gjort hele livet mitt. Null tull.

Texting

Texting er stort her i Amerika. Texting er alt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men ofte kan fem personer gå på siden av hverandre uten å snakke fordi alle er så opphengt i sin egen lille iPhone eller mobiltelefon. Jeg har for å være helt ærlig blitt bitt av basillen. Det er ikke unormalt at jeg får opptil 200 text messages i løpet av en dag.

Jentenes oppførsel

Jeg kom automatisk inn i Linzey sin venninnegjeng siden hun er vertssøsteren min. Ikke misforstå meg her, men jenter vil alltid være jenter. Jeg liker alle sammen, men noen ganger kan oppførselen til jenter få meg oppgitt. Det hender at enkelte oppfører seg som bestevenner når den andre personen er i nærheten, men slenger dritt med en gang en annen snur ryggen til. Jeg er ikke fan av slik oppførsel, men har lært meg og akseptere at det er slik her til tider. Det komiske er at alle er veldig klar over det. Derfor kan enkelte "vennskap" virke for falsk for meg, og jeg begynner å lure på om folk sier noe når jeg er den som ikke er til stede. Heldigvis har jeg en god del guttevenner som jeg foretrekker å være sammen med. Ellers er jentene her veldig åpne og deler så og si alt med hverandre. En setning jeg for eksempel hører nesten er hver dag er "I'm gonna go and take a crap".

Guttenes oppførsel

Guttene harr en veldig annerledes i oppførselen mot jenter og meg enn hva jeg er vant til hjemme i Norge. Gutter i USA legger ikke skjul på noe, men går heller rett på sak. Dette kan være både positivt og negativt, fordi av og til ville det vært enklere hvis ikke guttene forteller meg riktig alt de har på hjertet. Det er vanskelig å skrive dette uten at noen misforstår meg eller tar det som skryt, men jeg prøver virkelig bare å forklare hvordan det er. Så tilbake til saken. Det er ikke unormalt at gutter kommer opp til meg og sier "lookin' good. Can I have your number?". haha. De fleste (dessverre med noen unntak) har respekt for jenters avgjørelser og holder seg unna hvis de vet at noen er opptatt eller holder på med noen. Jeg foretrekker amerikanere framfor nordmenn, rett og slett fordi jeg synes de vet bedre hvordan de skal oppføre seg.

Klær/sminke/mote

Moten her henger litt etter hva jeg er vant til hjemme i Norge. Det gikk stort sett i lange tunikaer som gikk over rumpa og tights hjemme. Her går det i jeans og t-skjorter. Personlig er dette på grunn av kleskoden, men slik er det ikke for resten. Det er ikke unormalt å gå i slengbukse eller male seg med blå eller grønn øyenskygge for å se pen ut. Jeg har så langt ikke slengt meg på den trenden. Ellers er såklart den berømte college/high school stilen selvfølgelig til stede her som alle andre steder i Amerika. De fleste på skolen har en rød skinnjakke med navnet sitt på ryggen og med tags alt etter som hva man er involvert i, for eksempel volleyball, golf og teater. Andre skoler har annerledes farge på sin jakke, alt etter hva skole fargen deres er.

Forslag til hva meg jeg kan skrive om?


4 kommentarer

America vs. Norway

Amerikanere og nordmenn. Amerika og Norge. Så utrolig forskjellige på så veldig mange måter. En ting jeg skjønte allerede når jeg så New York skyline da jeg ankom amerkansk jord 20. august i år, var at uansett hvor hardt jeg prøver har jeg ikke sjans til å beskrive hvordan det er å leve her på en blogg. Derfor blir alt veldig fort en kjedelig oppsummering av hva jeg har gjort og hvem jeg har vært sammen med. Jeg forteller nesten aldri hvordan personene jeg er sammen med er, hva slags forhold jeg har til dem og så videre. Det er fordi at jeg føler det er nytteløst fordi at det meste av det som skjer her og nesten alle jeg møter "må oppleves" for at dere der hjemme skal skjønne det. Derfor skal jeg PRØVE å skrive et innlegg her og nå om de største forskjellene det er mellom det å være ungdom i USA, og det å være ungdom i Norge.

Folk generelt

Siden jeg kom hit har jeg ikke opplevd en eneste person som har tatt meg dårlig i mot, som ikke har gitt meg en sjanse eller som ikke har vært interessert i å bli kjent med meg eller høre hva jeg har og si. Folk her er fordomsfri, imøtekommende og dømmer sjelden. Når det er sagt spres rykter kjappere her enn i Bodø (tro det eller ei), jeg har opptil flere ganger hørt eller fått slengt noe i trynet om meg selv som jeg selv ikke visste hadde skjedd eller var fakta. Siden jeg går på en liten skole med omtrent 350 elever, vet ca. alle hvem alle er og alt om alle. Dette har så langt for meg for det meste vært positivt. Personlig tror jeg at det å være utvekslingsstudent på en liten plass er mer ideelt enn på en skole med 2000 elever, fordi her vet alle hvem du er og du trenger ikke å forklare deg til hver eneste du møter. Det skjer hver eneste dag at folk jeg (siden jeg er ny) ikke har peiling på hva heter jeg er roper navnet mitt når jeg går fordi dem. Jeg ankom en basketballkamp idag og hadde glemt mitt athletic pass for å komme inn, og en dame jeg aldri har sett før sa "It is all good, I mean, you are our norwegian exchange student! Go ahead and go in".

Skolen

Amerikansk High School er så langt fra en norsk videregående skole som du kan få det, hvis du ser bort ifra at det såklart inneholder skole og lekse. Jeg mener, har skoler i Norge en gang en "skole farge"?. "School color" høres bedre ut for meg... haha. Her har hver skole en egen farge, egen maskott, egen sang, eget slagord... Dere skjønner tegninga. Og ikke minst har en amerikansk high school det vi kaller "school spirit". Alle elsker skolen sin og lagene.

Her har vi en klokke som ringer fem minutter før hver time, en warning bell to minutter før time, og en tardy bell som forteller at hvis du ikke er i ditt klasserom er du for sent ute. Vi har også en klokke som ringer når hver time er over. For å delta på sport må man bestå alle fagene man har, og for å gjøre det er man nødt til å ha en average på over 70 prosent, som tilsvarer en C. Å få en C er peace of cake så lenge man gjør det man skal og leverer alt inn. Så langt har jeg kun A og B i alle fag. Timene varer i en og en halv time og det er sletters ikke noe mer disiplinert her enn hjemme. Mobiltelefoner skal vel og merke ikke være til stede, men man lærer seg kjapt hvilke lærere som bryr seg og hvilke som ikke gjør det. Her handler det også om common sense, man tar ikke opp telefonen hvis en lærer snakker... Men for eksempel hvis man er ferdig med alt for den timen. Et lite minus er kleskode. Vi må ha belte, ha skjorten tucked inn og får ikke ha hull i jeans. Shorts/skjørt må være minst 4 inches above the knee. Følger man ikke regler eller kleskode straffes det detention. Enten før skolen, i lunsjen eller en hel dag.

Skolen har også et eget band som spiller og har opptreden hver pause under fotballkampene. Det hele er veldig amerikansk og faktisk ganske søtt selvom det er kjent for å være nerder som deltar. De har på seg uniform, hatter med fjær, har en diregent etc.

Kantina

Kantina, eller "the cafeteria" skal få et eget lite innlegg, fordi den forundrer meg like mye hver dag. Noe jeg synes er utrolig komisk er at alle, og da mener jeg alle har en fast plass i kantina, og nåde deg om du stjeler noen andre sin plass. Alle sitter på akkurat en samme plassen hver bidige dag, det slår ikke feil. Kjekt fordi at man vet alltid hvor man finner folk. Min "gjeng" sitter på et langbord... Hvis de to som sitter på hver sin ende ankommer bordet først, setter de seg likevel på hver sin ende og venter på at resten skal komme. Skjønner egentlig for å være helt ærlig ikke helt greia.

Maten

Amerika er amerika. Det er ikke uten grunn at amerikanere er de feiteste i verden. I dag dro jeg på basketballkamp sammen med James (James som i Saudi. Når det er vertsfar James skriver jeg heller vertsfar) og Preston, og vi bestemte oss for å dra innom Sonic for å kjøpe noe å drikke. Vi trengte ikke en gang å gå ut av bilen. Der satt vi, plukket ut hva vi ville ha fra et kart, sa det til en mikrofon, og en dame kom løpende med oss til det. Latterlig spør du meg, men det er Amerika dere. Når det er sagt er det ikke vanskelig å leve sunt her hvis man vil, fordi utvalget er upåklagelig. Personlig lever jeg like mye på Special K og Wasa knekkebrød her som jeg gjorde hjemme... Men det hender jeg spiser flere cookies og kjøper iskrem oftere her. Vanskelig å la være i 30 grader.

To be continued. Hvis noen er interessert?


11 kommentarer

9 weeks

På fredag var det utrolige ni uker siden jeg kom hit. Vi dro først på volleyballkamp til Varsity, før jeg, James, vertsmor, vertsfar, Preston, Zachary, Linzey og Allison dro og spiste på Dairy Queen. Senere dro jeg og så på fotballkamp sammen med James, Gabby, Forrest, Preston og Jack. Etter kampen dro hele venninnegjengen hjem til Laura fordi hun feiret 18-års bursdagen sin! Venninnegjengen vil si meg, Linzey, JT, Jamie, Lauren, Amanda, Hannah og Ariana. Vi spiste kake og god mat, før vi dro ut i mørket og lekte hide and seek. Sykt gøy! Alle sov over utenom JT. Sleepover parties her i USA er så sykt gøy, og amerikansk.

På lørdag stod jeg og Linzey opp klokken ni, dro hjem og dusjet før Zachary og Ian kom og plukket opp oss. Vi dro til San Antonio og besøkte moren til Zachary har hatt et hjerteinfarkt. Etterpå dro vi til kjøpesenteret og vandret rundt i timesvis. Var veeldig koselig. Når vi kom hjem dro vi på kino sammen med James, Preston, Cody, Ben, Kayla, Allison, Xavier, Jamie, Jr. og Stefan og så Paranormal Activity 2. Zachary, Ian, James, Ben og så klart jeg, Linzey og Preston dro hjem til oss etterpå, og jeg kan uten og lyve si at det var en av de beste kveldene eeever. Vi gikk ut, lagde bål, grillet marshmellows og satt under fullmåne og stjernene mens guttene syngte og spilte gitar til klokken 4 på natten. Det var bare så.. utrolig noe som ikke skjer i Norge. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det en gang! Senere kom også Stefan og en som heter Ryan og deltok i partiet. Haha.

Dagen i dag har gått til å vaske hvor Linzey har grisene sine, se på Greys Anatomy og på Across the Universe. En perfekt søndag. Skal komme med bilder fra helgen senere! Good night America, good morning Norway! Love y'all.


2 kommentarer

Gratulerer med dagen!

Uka er snart over og snart er det fredag igjen! I løpet av de siste dagene har jeg stiftet enda flere nye bekjente og vennskap, og jeg nyter hvert eneste sekund av det! Ikke så ille å være norsk utvekslingsstudent i Texas skal jeg si dere ;)

Men jeg har en del bursdager å catche opp på, og alle sammen er folk som betyr verden for meg, så here it goes: GRATULERER SÅ UTROLIG MYE MED OVERSTÅTT KRISTINE ALICE, RAGNAR, IDA MARIE, OG KAROLINE NAVARSETE! I dag er det også min kjære verssøster Linzey sin bursdag. GRATULERER MED DAGEN! I love y'all!

Vi har fått en innekatt! Hun heter Maclavia, eller bare Clavia. Hun er så koselig. Og jeg skal legge ut bilde av både katt og hund så snart jeg får tid, men som jeg har sagt hundre ganger før, det er ikke så mye av det her. Uka har bestått av tre timers trening hver dag etter skolen, og på mandag og idag var jeg på teater øving med Linzey og Preston. I dag var Charles også med, det var veldig koselig! Vi som ikke spiller teater sitter bare og ser på og er sosial. Han går på skole i Pleasanton, og jeg møtte han første gang sist lørdag. I morgen er det både borte volleyballkamp og fotballkamp, så det er mye som skjer. Vi drar først avgårde og spiller volleyball i en by, før vi må kjøre videre til fotballkampen i en annen. På lørdagsmorgen er det avreise fra skolen klokken 06.30 fordi jeg har mitt første Cross Country meeting. Jeg er nervøs og spent, men gleder meg veldig!

Til slutt vil jeg avslutte med å si TUSEN TAKK til min kjære farmor og farfar som var så snill og sendte meg norsk sjokolade. Jeg ble veeeldig glad. Det er godt å ha litt av Norge her borte også.
Ingen kommentarer

Blogg Bodø

Ble ganske så overrasket når min kjære Ida postet bildet under på veggen min på Facebook, ettersom jeg sjelden sjekker statistikken og siden DERE ER SÅ DÅRLIGE PÅ Å SKRIVE KOMMENTARER! Haha. Men tusen takk, skal prøve å blogge litt oftere. Dette er motivasjon folkens!


6 kommentarer

Athletic clothes shopping

Idag har jeg vært i 90-årsdag til bestemoren til Audra. Det var faktisk kjempe gøy, fordi jeg, Linzey, Preston, William, Trip, Cierra and Michaela spilte mafia og kort. William og Trip har vært her hele helgen, og de er begge kjempe koselige! I fem tiden kjørte jeg, William, Trip og James til San Antonio hvor mammaen til Trip og William hentet de. Etterpå dro jeg og James på athletic-clothes shopping. Jeg handlet veldig mye... Men alt var nødvendig siden jeg har såppas mange treninger i uka. James er råkul og det var morsomt å være på shopping sammen med han, haha. Han er typen som alltid henger med oss ungdommer og alle liker han og forteller han alt, så det kommer meg til gode! Men siden Martina ville se hva jeg har kjøpt, så får dere se noen bilder.


Denne var allerede på, så her får dere et superawesome PhotoBooth bilde.
Et spørsmål: Hvis du kjenner meg og leser bloggen min, kan du være så snill og skrive en liten kommentar og fortelle hvem du er? Hadde vært gøy å vite hvem jeg faktisk skriver til!


26 kommentarer

Facts

Tenkte jeg bare skulle komme med litt random fakta i tilfelle noen skulle være interessert. Jeg har ikke helt oversikten over hva jeg har skrevet og ikke tidligere, så det kan godt hende dere får dobbel informasjon!

Været her er helt utrolig varmt. Vi er oppe i over 40 grader i skyggen hver eneste dag. Det er altfor varmt til å være ute, og det er alltid veldig kaldt inne på grunn av aircondition, derfor merker jeg ikke noe til varmen utenom når vi går til og fra bilen.

Alle vennene mine kjører hver sin bil, fordi det er 16 års grense til for å kjøre. Linzey kjører med meg og Preston på til skolen hver dag, og det tar ca. 5 minutter å komme seg dit.

Vi spiser kantinemat hver dag, og amerikanerne synes faktisk at det er "healthy food". Haha, det er det ikke. Det går i hamburgere, laget av falsk kjøtt vel og merke, og i tilfelle man ikke har fått nok kalorier, så er det no worries fordi de legger alltid med en cookie eller to, eller potetgull. Jeg har forresten holdt på løftet mitt om ikke å spise burger hvis noen lurte. Haha. Alle spiser veldig mye her, men de trener det av seg også. James, vertsfar, er veldig flink til å lage en god og sunn middag, for eksmepel salat.

Vi bor på en liten plass som heter Jourdanton, det er rett ved en annen liten plass som heter Pleasanton. Man vet ikke helt hvor grensen mellom de to plassene går, fordi de har mer og mer vokst sammen til å bli en bygd i stedet for to de siste årene. Når man kjører på hovedveien er det nok av Fast Food restauranter og velge i. Det er store skilt som viser hva som er hvor. Først McDonalds, så Burger King, så McDonalds (igjen), Panda Express, iHop osv. Det gjør forøvrig ingenting at vi bor på en liten plass, fordi det tar oss knappe 40 min å kjøre inn til San Antonio, som som sagt er en millionby hvor man kan få tak i alt.

Nå kommer jeg ikke på så mye mer egentlig. Det er veldig mange med meksikansk bakgrunn på skolen min, og jeg er vel en av kanskje 4 stk av nesten 400 elever med blondt hår og blå øyne, noe jeg ofte får høre. Og en siste ting: Jeg er senior! Det betyr at jeg får graduate! wooho. Men snakkes. Love you.


3 kommentarer

Hæj

Hola, mitt navn er Karoline eller Karro som de fleste kaller meg.Men Katarina kaller meg DJ Karro siden jeg spiller rolige sanger for henne hver kveld her i Spania.Hun hører serr ikke tre fulle sanger fr hun sovner, SÅ god er jeg!

Jeg møtte Katta og søsteren hennes Martina i fjor på språkreise til Long Beach med EF og jeg har vært heldig nok til at de har holdt kontakten med meg selv om jeg skremmer dem litt av og til...

Dette innlegget er til Katta:

Kjære Katarina, jeg sitter her på mac'en din og skriver mens du er dusjen..Du har ingen aning om at jeg skriver på bloggen din så jeg gleder meg til du kommer ut...Heheheh(Martina tvang meg...)
Jeg vil egentlig bare si at jeg er veldig takknemlig for at jeg ga deg sjokoladen min til deg på fluet fra London til LA og at du sa ja.Det var begynnelsen på et vakkert vennskap fylt med mye latter, glede, godteri, litt tårer og MANGE minner!

Jeg gleder meg på dine vegne for året i USA og takker være nerder som finnes på twitter, face, skype msn etc. så vet jeg at ingenting kommer til forandre seg noe særlig enn når du er i Bodø og jeg i Oslo.Jeg skal sende deg knekkebrød og norsk melkesjokolade når du enn trenger det!!Og jeg håper du kan kjøpe Glow in the dark Crayola Crayons til meg?:)

I bunn og grunn vil jeg egentlig bare si at æ lika dæ og at jeg er veldig takknamlig for at du tørr å være litt retard med meg i all offentlighet(det samme gjelder deg Martina<3)

Håper du STOR koser deg i Texas!

Woooops nå kommer duuuu...

Forever yours,
Karoline aka Karro aka DJ Karro<3

3 kommentarer

Sommeren

Kristine Alice forlatt meg til fordel for Alcudia, og jeg føler meg ensom. Men nå har jeg bare fire skoletimer igjen på fredag før jeg er ferdig med VG1, og om åtte dager starter min sommerferie for fullt. Jeg fikk avreisedato på mail idag, så nå vet jeg akkurat hvordan sommeren min kommer til å bli:

♥ London 25. - 28. juni
♥ Spania 28. juni
♥ Karoline besøker meg i Spania 13-21. juli
♥ Hjem til Bodø 21. juli
♥ New York City 17. august
♥ JOURDANTON, TEXAS 20. august!
♥ Skolestart 23. august


10 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits