Schoolweek

Nå er jeg altså ferdig med min 7. dag på Jourdanton High School. Det føles godt at dagene går, ettersom jeg blir bedre og bedre kjent med folk. Jeg trives veldig, og koser meg sammen med amerikanerne! Haha.

I går hadde jeg volleyballtrening i to timer etter en time gym, i tillegg til en time cheer. Fire timer trening er veldig mye for meg, og dagene er veldig lange. Vi forlater huset halv åtte om morgenen og er ikke hjemme før 12 timer etter. Idag hadde vi ikke trening, men vi hadde tre volleyballkamper. Det vil si at vi har tre skolelag, og alle hadde kamp. Jeg spiller enda ikke i kamper, men jeg var fremdeles nødt til å se på alle kampene, så jeg kom ikke hjem før halv ni i kveld. Jeg har en stor prøve i engelsk i morgen om the Anglo-Saxons, som jeg kommer til å stryke, siden jeg skriver blogg istedet for å lese til prøven nå. Jeg har skrevet mange sider notater da, så jeg håper de kanskje kan brukes under prøven. Jeg har uansett ikke energi akkurat nå til å lese om the Celts osv...

Jeg er usikker på om jeg skal fortsette med cheerleading, siden jeg mest sannsynlig ikke kan cheere så mye på kampene uansett siden jeg ikke kan cheerene eller noe. Jeg skal uansett være med på fredagens kamp, og se hvordan jeg liker det. Men sånn som ting er nå frister det mer å være sosial med andre i publikum enn å stå å se dum ut som cheerleader nede på banen.

De som har lest har kanskje skjønt at jeg har en ganske stram timeplan å følge, så det blir utrolig lite tid til data. Jeg har nesten ikke fått snakket med noen siden jeg kom hit, og jeg har veldig dårlig samvittighet for det. Jeg tenker masse på dere hjemme og som sagt savner jeg dere veldig. Ikke misforstå meg heller da, fordi jeg elsker det her borte. Skulle bare så gjerne delt opplevelsen med dere! Tusen takk til alle som skrev hvem de er på forrige innlegg, setter stor pris på det!

Her er Gabby, den austalske utvekslingsstudenten og jeg utkledd som skolens maskotter, haha!


5 kommentarer

Jourdanton High School

Det er så travelt her at jeg har så vidt tid ti å skrive dette innlegget! Men jeg skal prøve å komme med en rask oppdatering: På mandag hadde jeg min første skoledag på en amerikansk high school! Alt er veldig "high-school-ish", med lockers etc. Alle lærerene virker veldig greie, og jeg er veldig fornøyd med elevene i de forskjellige klassene! I US-history klassen er vi faktisk bare ca. 8 elever, men det er bare koselig, haha. Ellers har jeg endt opp med å ha Economics/US Government, English 4, Algebra 2, Agriculture, Kjemi og Athletics. Athletics og US history har jeg hver dag, mens resten har jeg annenhver dag. Det går i blokker, altså har vi Algebra 2, Kjemi, Agriculture, Athletics og US history en dag, også bytter vi til de andre fagene dagen etterpå. Vi har annenhver uke hvor vi har de nevnte 3 ganger i uka, hvis noen skjønner.

Vi har skolelag i det meste, i tillegg til cheerleadere. Jeg hadde min første cheerleading trening på mandag, og min andre idag. Alle er veldig flinke, gjør sinnsyke backflips og får det til å se utrolig enkelt ut. Vi har athletics i siste timen i en og en halv time, før vi går rett videre på to timers volleyball practice rett etter skolen hver dag. På mandag og onsdag når vi har cheerleader trening er jeg ikke hjemme før 8 på kvelden, så det går i ett. Så jeg har altså trening minimum 3 timer eller mer fem ganger i uka! Vi har heldigvis ikke noen fotballkamp å cheere til før neste fredag, så jeg har litt tid på meg til å lære meg koregrafien til alt. 

I går var jeg og kjøpte meg ny amerikansk mobil. Jeg har også vært og kjøpt masse saker til skolen, og til min store glede funnet Sunny Delight, Wasa Knekkebrød og Kellogg's All-Bran og Special K på Wallmart, som forresten er på størrelse med City Nord. Det er en butikk altså. Så nå mangler jeg bare Freia Melkesjokolade og Norvegia! Det var forresten et hint mamma og pappa...

I går var jeg sammen med Saudi og Preston og så på volleyballkampen til Linzey. Det var god stemning og veldig gøy å sitte der å bli kjent med folk! Alle er veldig snille og imøtekommende og jeg begynner å trives godt her! Føler meg mer og mer som hjemme, og språket kommer seg sakte men sikkert. I morgen skal jeg møte områderepresentanten min i San Marcos, og da skal jeg også kanskje på et outlet. Til helga skal jeg og Linzey sove over hos Hannah sammen med resten av jentegjengen, så det blir kos! Jeg er ofte ikke hjemme før 2-3 på natten i norsk tid, så det er vanskeligere enn jeg hadde trodd å holde kontakt på facebook, Skype og msn. Men jeg er veldig glad i dere alle og savner dere veldig! Bilder kommer. Og forresten, hvis du har lest alt dette så må jeg bare si: Jeg er imponert.

Dette er min baby Maritna. Hadde tenkt til å legge ut et hurra-bilde av knekkebrød, men jeg vet alle vet hvordan de ser ut så jeg lar det være.

7 kommentarer

Valg av fag

Alle fra Jourdanton jeg har på Facebook har en etter en skrevet opp schedulen sin på status, så derfor heiv jeg meg i gang med prøve å få ordnet meg en jeg også, så jeg har klasser å gå i første skoledag! Skolen min er såppas liten at de tilbyr ikke noe annet som kan matche de norske fagene med læreplanen og målene enn realfag. Jeg har ikke fått min endelige timeplan, men fagene jeg prøver å få er:

Biology
Chemistry
Algebra 2 (S1-matematikk)
English
US History
US Government
Athletics
Athletics
Agriculture class (raising animals)

Vertsmor sa at organisasjonen krevde US Government. Jeg ser at timeplanen kommer til å bli tøff, spesielt siden undervisningen tross alt er på engelsk. Men det er ikke så mye å gjøre med den saken når kravene er som de er, altså at jeg er nødt til å gå to realfag som jeg kan fortsette med tredje året. Jeg håper uansett det går greit og at jeg består!

Er det slik at man bare får året "godkjent" eller "ikke godkjent", eller har hvilke karakterer man får i USA noe å si her hjemme i Norge?


14 kommentarer

Dress codes

Siden jeg ikke har hørt noe om det til nå, gikk jeg ut ifra at min skole ikke hadde "dress codes". Det jeg burde tenkt på er at det er helt naturlig for dem, og derfor ikke noe de forteller med en gang. Jeg fikk uansett vite idag at de har regler for hva man kan ha på seg og hvordan:

- You have to have sleeves on shirts
- You have to tuck in your shirt (!)
- You have to wear a belt if you have belt loops
- If you wear shorts/skirts/dresses they have to be four inches above the knee or longer
- If you wear a strapless dress you have to have a shirt under it
- Jeans can not have holes

Dette kommer til å bli veldig annerledes for meg som er vant med å gå med akkurat hva jeg vil, og jeg tror rett og slett ikke at jeg har et eneste plagg i skapet mitt som er veldig passende i forhold til kleskodene. Så det blir shopping på meg i New York! Haha, dette blir spennende. Jeg dør forresten av misunnelse på Ragnar og Katrine som er der akkurat nå! Jeg hadde gjort mye for å sitte der sammen med dem.

Har din skole kleskoder/uniform? bloglovin


8 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits