Update

Siden det kommer til aa vaere veldig mye aa oppdatere naar jeg faar internett paa Macbooken igjen, tenkte jeg at jeg kan skrive litt om hva jeg har gjort den siste uken. Det blir naturlig nok uten bilder, men de kommer etterhvert! Jeg lover.

Vi dro altsaa til the Guadalupe river forrige helg foer huset ble oversvoemt. Vi var ikke saa heldig med vaeret, vi hadde bare 25 grader. Vi dro uansett paa tubing i elva, noe jeg ikke har bilde av uansett. Det er at man sitter i en tube og bare flyter nedover elva. Vi bodde i en campingvognen til onkelen til Butch, kjaeresten til Linzey. Paa soendag naar vi dro hjem stoppet vi og shoppet enda en gang paa La Cantera, det utendoerse kjoepesenteret.

Paa mandag fikk jeg endelig, etter en hel uke, hahah, se James igjen, saa jeg dro hjem til han etter skolen baade paa mandag og paa tisdag. Resten av skoleuken skjedde det ikke noe spesielt utenom at jeg dro paa baseballkamp her i Jourdanton. Som jeg nevne i det forrige innlegget hadde vi ogsaa track meet her paa loerdag, det heter Daetwyler track meet. Jeg fikk medalje for 5. plassen min, saa jeg er fornoeyd.. Hvis jeg ser bort ifra at jeg har forferdelig vondt paa grunn av at jeg er saa solbrent. Jeg har bilde av hvordan jeg og Laura saa ut paa slutten av dagen. Saa... buttom line: husk solkrem folkens! Paa kvelden dro jeg paa kino sammen med James, Preston, Nolan, Cody og en annen fyr. Haha. Vi saa Sucker Punch.

Paa soendag tok James meg med til final 8 elite game i basketball i San Antonio. Det var en stor opplevelse, en kamp som vistes overalt i hele USA pa tv. En ekte amerikansk opplevelse. Utrolig snilt av han aa ta meg med. Ellers har jeg ikke saa myem er og si annet enn at jeg bare har en morgentrening med weight lifting igjen!


Én kommentar

Oversvommelse

Nar jeg dro til the river forrige helg kom vi hjem til et oversvomt hus pa sondag. Alle gulv og en del vegger var helt odelagte. Vi bor derfor midlertidig til alt blir fikset hos besteforeldrene til Linzey og Preston... og jeg har ikke internett her. Derfor ma jeg bare beklage til alle trofaste blogglesere og si at det dessverre blir en bloggpause. Vi skal visstnok vaere tilbake i hus innen to uker til en maned. Jeg kan si sa mye som at jeg har det bra, og at pa track meet idag her i Jourdanton fikk jeg 5. plass i 800 meteren, med min beste tid sa langt, 2.44. Jeg er forovrig KOKT etter aa ha vaert ute i solen i...null overdrivelse...40 grader i 7 timer. Det gjor vondt. Snakkes om et par uker folkens.


3 kommentarer

Happy St. Patrick's day!

En veldig suksessful St. Patrick's day fest... utenom at Junior kasta en moth i kjeften på meg... Ja... I kjeften på meg. Tror aldri jeg har friket så mye ut i hele MITT LIV. Fyyyyyy faen. Det var et uhell da... Og for å sette et plaster på såret puttet han en i munnen sin også, samme med en annen fyr. En spiste en for å gjøre det hele bedre. Det hjalp litt. Men herregud. Jeg begynte å grine. Det var så ille. Hahahaha. Men bildene snakker for seg... bra kveld! Skjønner ikke hvorfor vi ikke feirer St. Patrick's day i Norge?!


Ian, Butch og Stefan.Jamie, Beacham, Linzey og Alli.


HANNAH ELANIE.Junior.
Jentene.


4 kommentarer

Kiss me, I'm Irish!
Ingen kommentarer

Pool party video


Én kommentar

Track meet videos

Pleasanton track meet.

 

Crystal City track meet.


Ingen kommentarer
Stikkord:

Pool party!

Vi endte opp med å være hos Ariana i 7 timer i går... hadde det utrolig gøy! Vannballonger, boblebad, bål, smores, catch-phrase... Suksessfull dag og kveld.


4 kommentarer

Reatilitet

Om fire dager det hele 7 måneder siden jeg ankom Texas. 7 månder siden jeg forlat alt trygt hjemme i Norge. En av grunnene til hvorfor jeg bestemte meg så sent for å dra var fordi jeg trodde jeg var en veldig hjemmekjær person som ikke kom til å takle hjemlengselen. Ikke misforstå meg, jeg er en hjemmekjær person...men det tok meg ikke mer en et par uker før jeg følte at jeg var hjemme her også. Jeg har to familier, to hjem. Jeg er blitt så vant til å være her og til å leve livet som jeg gjør nå at alt hjemme virker utrolig fjernt. Dette er livet mitt nå. Jeg hadde et reatilitetssjokk her om dagen når jeg innså at det er bare 12 uker til jeg reiser til Norge igjen. Jeg prøver å forberede meg sakte men sikkert på avskjeden, men den virker umulig. Hvordan kan jeg forlate noen jeg har levd sammen med et helt år og blitt så knyttet til, uten å vite når eller om jeg ser dem igjen? Nå snakker jeg ikke bare om vertsfamilien, men også andre jeg har møtt. Jeg har kommet til det punktet at hver gang (som er ca. hele tiden) jeg har en koselig stund med venner, familien eller kjæresten at jeg tenker på at jeg om ikke lenger forlater dem. Det samme går andre veien. Noen unngår temaet, mens andre kommenterer det av og til. Laura sa i forrige uke "Katarina...everytime...which is all the time...I have a good moment with you, I can't stop thinking about that you are leaving soon! I don't want you to leave... I wish you could stay here forever!! I love you!" Det gjør vondt. Jeg VIL prøve å komme på college, og jeg vil prøve å komme på besøk... men det kommer aldri til å bli det samme.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan vise alle jeg har møtt takknemligheten jeg føler for alt de har gjort for meg mens jeg har vært her. Året har gått over all forventning og jeg har fått opplevd mer enn jeg noen gang kunne ønsket. Det har gått i ett siden jeg kom hit med både det ene og det andre, og tiden har flydd av gårde. Jeg har lært så mye.. språket, menneskene, kulturen. Dette er en once in a lifeitme opplevelse som jeg anbefaler alle som har muligheten til å gjøre. Jeg har vært ekstremt heldig med familien, spesielt med tanke på hvor avslappet det er her, og hvor fort de tok meg inn i varmen. Men jeg tør å påstå at alle utvekslinsstudenter, uansett om de må gå i kirken eller ikke, vaske hus eller ikke, har innetider eller ikke, vertssøsken eller ikke, vokser helt utrolig på et år som dette. Jeg har blitt kjent med meg selv og utfordret meg selv på måter jeg ikke kunne gjort hjemme. En del vil ikke reise på grunn av skolen og alt man "misser" mens man er borte... tro meg, du lærer ting, opplever plasser, mennesker og får minner du kommer til å ha godt av og ha med deg resten av livet. Dette er det beste, men også det vanskeligste jeg har gjort.


4 kommentarer

Sportsbilder

Moren til en venninne tar sportsbilder av the squaws og the indians. Her er noen jeg fant (og stjelte...)


2 milers.

Relay.

Preston i relay.


Triple jump.

The 800.

Hurdles.


The one mile...

1 milers, varsity boys.

High jumping.


Varsity boys.

Preston.

2 kommentarer

Spring Break

Først vil jeg si tusen takk til alle dere søte som la igjen en liten kommentar på forrige innlegg. Hjelper meg med å holde blogg-motet oppe! Haha. Oppsummering av de to siste dagene...i går chillet vi stort sett bare hjemme. På ettermiddagen kom James en tur før han dro til Florida idag morgest. I dag hadde jeg track trening klokken 10, også vasket vi og ryddet til festen vi skal ha her på torsdag! I kveld dro vi til San Antonio og spiste middag også dro vi på kino enda en gang. Tror ikke jeg har vært på kino så mange ganger i løpet av en uke før! Vi så The Adjustment Bureau eller noe. Ganske bra film! Ellers var det noen som spurte om Red Riding Hood, som jeg anbefaler veldig! Jeg har to til track treninger i ferien, og i morgen har Ariana pool party. Vi tenker på å dra til "the river" eller til stranda i løpet av ferien, i tillegg til enda en shoppingtur. Så vi får se hva det blir til. Jeg nyter i allefall ferien og sommerværet veldig.


Hahahah. Han kommer mest sannsynlig til å gå rundt med et norskt flagg hele ferien i Florida...tusjen sitter ganske så godt.


Ingen kommentarer

Weekend in SA

Denne helga har vært en av de beste på lenge! På fredag dro jeg, Ben, James, Preston, Linzey og Zachary på kino her i Pleasanton og så Battle Los Angles. Når vi stod opp på lørdagn pakket vi sakene for å sove over i San Antonio hos min amerikanske tante, onkel og kusiner. Når vi kom oppover til SA dro vi på shopping i et utendørs kjøpesenter som heter La Cantera. Jeg har ikke vært på shopping siden før jul dere, så det var deilig å endelig få trasket rundt i noen butikker. Kjøpesenteret var enormt, og det har absolutt alle butikker og merker du kan tenke deg. Været var perfekt (ca. 27 grader), og det var en nydelig dag. På kvelden dro vi og så Red Riding Hood på kino, og på søndags morgenen dro vi enda en gang på kino og så Black Swan. Så i løpet av helgen har jeg vært på kino tre ganger.. haha. For de som ikke har sett Black Swan anbefaler jeg den veldig, men vær forberedt på noen intense scener. Nå er Trip og William her for ferien, og i går kveld var James på besøk.


Innkjøp.


Sexy sokkeskille fra track trening.

Kulere enn Harry Potter...what?!

Micci og Linzey.

Cierra og Micci.


LINZZZZZ.Bahaha.

Og en ting til... JEG VET DERE ER HER. Jeg har statistikk.... Etter å ha skrevet blogg i snart 8 måneder begynner jeg igjen å miste motivasjonen.


11 kommentarer

Svar på spørsmålsrunde 3

Hvilke fag har du? Jeg har economics, government, US history, athletics, Engelsk IV, agricultural wildlife class, algebra 2 og chemistry.

Hvem er kjæresten din? Hvordan ble dere sammen? :)
Hvordan ble du og James kjærester, var det date og alt mulig? fortell! :- )
Kommer du og kjæresten din til å ha et langavstands forhold når du reiser hjem igjen?:)
Du har som jeg har skjønt kjæreste. Har dere tenkt å holde sammen når du reiser hjem? Eller har dere ikke snakket om det enda? Kommer han til å komme på besøk/du til å reise tilbake?
Hvordan ble du og James sammen ? Var det romantisk ? :)
Kunne vel i bunn og grunn vært en spørsmålsrunde om James, dere. Haha. Men neida, jeg skjønner at folk lurer siden jeg stort sett ikke utdyper dette eller skrev noe særlig om han på bloggen første halvåret utenom at jeg hengte med han. Hvordan vi ble sammen..dere kan vel like godt få hele historia. Gøy for meg også å lese senere.
James var en av de første jeg møtte når jeg kom hit. Jeg møtte han for første gang søndagen etter jeg kom, han var her hjemme hos meg når jeg kom hjem fra shopping i San Antonio. Han er bestekompisen til vertsbroren min, Preston, så han hengte naturlig nok en del her...rettere sagt hver dag. Jeg ble med de på ting de gjorde, og vi dro alltid på fotballkampene på fredagskveldene sammen. Det er vanskelig å si akkurat hvordan det skjedde, men James virket interessant for meg helt fra dag 1.. eller til og med før jeg kom, fordi han skrev en kommentar på facebooken til Linzey: I've been practicing my norwegian accent. I?m going to say "du er vakker som en munnful med frokostblanding.." or "vil du være med minieselet mitt på en tur" It means "you are as beautiful as a mouthful of cereal" and "would you like to take my minidonkey on a spin"..it is going to be love at first conversation. Haha.

Uansett, James er bare veldig annerledes fra mange av guttene som er her, som kan finne på å stå å se på deg mens du trener på tracken og rope ut "you are hot".. eller i det hele tatt annerledes fra alle. Kvelder jeg husker spesielt godt var når alle sammen var her og vi satt utenfor rundt et bål og han spilte gitar. Døde når han syngte Use somebody av Kings of Leon..Haha. Men det egentlig bare skjedde, selv om han i starten gjorde det veldig klart at han ikke ville ha et forhold.  Vi var sammen nesten hele tiden, og når vi ikke var det textet vi.  Han ombestemte seg vel den dagen han kalte meg kjæresten sin. Senere sa han at han ikke ville at jeg skulle reise hjem og tenke at han aldri egentlig spurte meg.. så han spurte senere om jeg var sikker på at jeg ville være kjæresten hans. Siden vi er sammen hver dag, så det kommer til å bli veldig vanskelig å få fra alt og til å reise hjem til ingenting. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det er ikke lett når man blir så knyttet til noen. Og vi har snakket om hva vi skal gjøre når jeg reiser hjem, men ingenting er vel bestemt enda. Uansett hva som skjer så skal han til Tyskland i juleferien og vil prøve å reise å besøke meg også. Viste seg forresten senere at James ikke begynte å henge her i huset så mye før jeg kom.. Haha. Linzey sa at det skjedde etter min ankomst.

Hvordan ble du med på sportene du har drevet med? Var det tryouts der kun de beste fikk være med, eller kan en være med selv om man ikke er spesielt god/ikke har prøvd sporten før?:) Skolen min er såppas liten at vi ikke har tryouts i noe utenom cheerleading. Så dette varierer fra skole til skole. Her kan man være med selv om man ikke er spesielt god, men da ender man stort sett opp på jv (junior varsity), som er laget for de ikke fullt så gode. Jeg spilte på jv i volleyball siden jeg aldri hadde gjort det før, men jeg tol plassen til Linzey i cross country, fordi det er et x antall som får være på varsity. Jeg er også på varsity i track. Man må uansett bestå alle fag med enten A, B eller C, hvis ikke får man ikke delta på sporten man er med i til man består.. Man må uansett vente tre uker hvis man ender opp med å faile.

Hvor mange personer går det på skolen din? Rundt 370 tror jeg.

Hvor mange utvekslingsstudenter går det der? Er folka på skolen din vant til å ha utvekslingsstudenter? Vi har meg, Gabby fra Australia, Sine fra Thailand og ei jente fra Kina som jeg ikke kjenner. Det er egentlig bare lov til å være tre om gangen, men rektoren hadde glemt at han hadde signert med en av studentene så vi endte opp med fire, haha. Skolen har alltid utvekslingsstudenter, så alle er vant til det. Jeg hører  samtaler om tidligere utvekslingsstudenter stort sett hver uke.

Har familien hatt utvekslingsstudenter før? Ja, en gutt fra Tyskland for to år siden. Konstantin heter han.

Har du noen gang krangla med vsøseren din eller noen andre i vfamilien? Jeg og vertssøsteren min har helt ærlig hatt en del krangler, ja. Men hun er den eneste i familien jeg ikke alltid går overens med. Vi lever mer som søstre enn som venner (ikke misforstå), og når man lever og er sammen med noen nesten hele tiden, er det klart at diskusjoner og uenigheter oppstår. Problemet er at hun ikke alltid forstår at jeg vil være sammen med andre enn bare henne, og at hun blir skuffa hvis jeg ikke alltid gjør ting hun vil gjøre. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men akkurat nå går det veldig bra.

Leser du noen andre utvekslingsblogger? Tvillingsøsteren min, og det er vel egentlig den eneste. www.martinaiusa.blogg.no.


Kan du lage videoblogg? :) Tvilsomt, utenom de jeg legger ut som jeg har filmet. Kommer neppe å sitte å snakke til kameraet. Det er bare ikke..meg.

Er du førnøyd med Explorius?Reiser selv med de til neste år og har plutselig hørt MASSE dårlig om dem. Jeg er SÅ nervøs for at de ikke er en bra organisasjon nå, etter alt det dårlige jeg har hørt. PERSONLIG (les: PERSONLIG) har jeg ingen klager om Explorius. Ikke vær nervøs.

Hvilken underorganisasjon har du? A.S.S.E

Det er jo som jeg skjønner veldig usunn mat i USA, hvordan består en vanlig dag med frokost,lunsj middag osv til deg? :) For å være helt ærlig, så var en grunn til hvorfor jeg vurderte å ikke reise til USA på grunn av den dårlige kosten jeg vet er her borte. Men USA har alt, og det er fullt mulig å leve sunt og ikke bare på fast food hvis man bare vil. Jeg lever egentlig akkurat som i Norge. Til frokost spiser jeg special K frokostblanding, til lunsj spiser jeg en yoghurt og av og til cookies, og til middag spiser jeg hva enn vertsfar eller vertsmor lager. Det kan være alt mulig. Vi har nesten aldri gjentatte middager. Vi har vel hatt samme rett opptil fire ganger, men ikke noe mer. Jeg skal ikke lyve å si at jeg aldri spiser usunt, for jeg tar meg ofte en skål med is eller spiser en sjokolade hvis jeg føler for det. Jeg trener så mye at jeg har ikke noen grunn til å bekymre meg for vekt eller noe slikt. Poenget er at hvis du vil leve sunt, så kan du det. Man er selv ansvarlig for hva man pakker i seg. Du er hva du spiser, enkelt og greit.

Hvordan er cheerleading miljøet på skolen? Er det tryouts? Må du være veeeldig god i turn? Vi har et varsity lag, som består av 12 personer, og et jv lag, som består av 8 personer. Det er tryouts, med mindre du har vært cheerleader gjennom hele high school og du er senior, da slipper du. Man må ikke være VELDIG god i turn, men man må kunne litt. De fleste kan tumble og alt det der, men det er ikke et must. En cheerleader må uansett ha et godt humør, school spirit og kunne være del av et team.

Hei! Var det skummel første dagen på High School? Fikk du venner første dagen, eller måtte du sitte alene i lunchen? Første dagen var ikke noe problem. Siden jeg har vertssøsken på samme og nesten samme alder var det ikke noe problem å anskaffe seg venner. Jeg er også aktiv i alt av aktiviteter, så det hjelper også på. Jeg måtte altså ikke sitte alene i lunsjen, hahah.

Hva synes du om ASSE? Jeg reiser også med dem, og synes det er veldig irriterende å ikke vite noenting egentlig, har ikke fått en eneste mail fra dem enda om noenting. Er de flinkere til å oppdatere når det nærmer seg avreise? Du får mest informasjon fra organisasjonen du har i Norge. Det kommer uansett en del e-mailer om utflukter ASSE kan ta deg med på etter hvert. Jeg har personlig ikke hatt noe problem med ASSE, og synes i grunn ikke at organisasjonen har noe særlig å si. Det er ikke som om at jeg daglig går og tenker på hvilken organisasjon jeg har.

Var det vanskelig å få venner? Måtte du komme til de, eller kom de til deg? Jeg har aldri hatt store vanskeligheter med å få venner. Jeg er i en heldig situasjon som jeg skrev ovenfor, og har søsken på min alder her. Uansett så må man regne med som utvekslinsstudent å ta intiativ og være utadvendt og sosial. Man kan ikke vente på at noen gjør noe for deg. Vil du gjøre noe, gjør det.

Kan du fortelle hvilke fag du tar, og om de er vanskelige? Skrev hvilke fag jeg har i det første spørsmålet. Ingen av fagene er vanskelige, men noen er mer utfordrene enn andre. Jeg har A og B i alle fag? Jeg liker ikke engelsk IV, men det er på grunn av læreren, ikke faget.

jeg skal til Texas neste år på utveksling. kan du gi noen tips om hva man burde ha med, fortelle litt om folk generelt der, og si negative og positive sider? Jeg skal bo like ved Dallas :) Du burde glede deg, fordi Texas is THE SHIT. Mitt råd er å ikke ta med så veldig mye. Moten er annerledes her borte og du kommer garantert til å shoppe når du kommer hit. Pakk med deg et kamera og et bankkort og du er set. Jeg elsker folk fra Texas, og har faktisk egentlig ikke noe negativt å si. Forbered deg på varmt vær. Og da mener jeg? VARMT. Det er mars, og jeg er allerede ganske så brun og lever i 30 grader.

Hvordan kamera bruker du? Jeg bruker Olympus E PL1. Anbefales veldig. Beste kjøpet (bortsett fra Macen) jeg noen gang har gjort.

Takk for alle spørsmål. Håper jeg svarte godt nok.


4 kommentarer

Crystal City track meet

Da er uka over, og vi har med andre ord SPRING BREAK. Har forøvrig ingen planer siden James skal til Florida... haha. Uansett, har ikke gjort noe spesielt denne uka utenom track meet i Crystal City i går. Vi dro fra skolen etter lunsj, og det var en to timers busstur. Crystal City er det beste stevnet vi har hatt til nå, etter min mening. Tracken var kjempe fin, og været var perfekt. Jeg løp min beste tid i både 800 meteren og 1600 meteren, og kom inn etter 6 minutter og 37 sekunder på 1600 meteren, 10 sekunder bedre enn sist gang. Endte opp med 6. plass, altså medalje! Hurra. Målet heretter er å få medalje på hvert meet.


6.9 speed limit.. Get it?! Haha.

Ariana, triple jump.

James, høydehopp.

YMCA.
LINZEY!4 kommentarer

Letterman

Idag fikk jeg endelig min egen letterman! De som har sett Glee har mest sannsynlig fått med seg at de fleste har skinnjakker som matcher skolefargene. Alle skoler i USA har sin egen letterman som elevene kan kjøpe eller få gratis hvis de klarer å komme til state i noen sporter eller konkurranser. Uansett så gir skolen min gratis jakke til utvekslingsstudenter... Jeg har bare betalt for padges å ha på. Man "designer" jakka og har på akkurat hva man selv vil. Rimelig fornøyd med hvordan min endte opp med å se ut! Skal adde flere padges etter hvert, som cross country og track.

J-en er for Jourdanton. Inni den har jeg en track sko, en volleyball, cross country symbolet, og FFA. Ellers har jeg en greenhand, som betyr at det er første året jeg er med i FFA, og at vi kvalifiserte oss til land judging. I en pagde formet som Texas står det at jeg er utvekslinsstudent dette skoleåret, og den siste er at jeg "graduater" i 2011.
Texas og Norge.


Bak i nakken har de fleste kallenavnet mitt. Vertsfaren min døpte meg til "Weegee" når jeg kom hit... så Weegee it is.

Hva synes du?


9 kommentarer

Pleasanton track meet + weekend

Kort oppsummering av helga: På fredag kom James hit rett etter skolen. Vi slappet av hele ettermiddagen og dro ut og spiste på kvelden. På lørdag stod jeg opp klokken 06.30 fordi vi hadde enda et lørdags track meet. Jeg plages veldig med betennelse i beina... og gjorde det ikke særlig bra. Jeg løp 800 meteren, som er det hardeste løpet fordi det er to runder med sprint, og 1600 meteren. Møtet var heldigvis i Pleasanton, som er i nabobyen, ca. 10 minutter unna, så vi slapp en eviglang busstur! Vi hadde klesklyper vi gikk rundt og satt på random folk som gikk forbi... sykt gøy. Hahaha. Gabby fra Austalia sin ide, selvfølgelig. Etter møtet dro jeg, James, Preston, Laura, Charles, Nolan og Cody til The Quarry i San Antonio, som er en veldig stor kino. Vi så Rango, en animasjonsfilm som jeg anbefaler alle å se!

I dag har jeg vasket bad og slappet av med James stort sett hele dagen. Alt i alt a good weekend.James got pinned!!Varsity boys klar for 1600 meteren.Laura stakkars som tror de tar et søtt bilde... got pinned!!


Ingen kommentarer

Spørsmålsrunde 3

Jeg begynner egentlig å bli litt lei av bloggen, og føler at det meste jeg skriver er kjedelig. Men siden jeg stadig får spørsmål på kommentarer som jeg stort sett ikke svarer på - dessverre, sparker jeg i gang nok en spørsmålsrunde. Spør om hva du vil, og jeg skal prøve å svare så godt jeg kan. Hvis det ikke kommer nok spørsmål til å lage et ordentlig innlegg ut av det, dropper jeg hele greia.. Haha. Så spør i vei. Hvis du er usikker på om noen har spurt det du lurer på tidligere, er det bare å søke i "spørsmålsrunde" kategorien.


17 kommentarer

Oppklaring

Okei. Nå har jeg egentlig bare tenkt til å la tankene komme. Nok et rotete innlegg uten mål og mening. Det er 94 dager igjen av oppholdet mitt, og jeg kommer til å være tilbake i Norge før jeg vet ordet av det. Hver uke er over før den har begynt, og jeg har begynt å stresse med hvordan det kommer til å føles å reise hjem til Norge igjen.

Først vil jeg bare gjøre en ting veldig klart. Jeg skrev "jeg gleder meg til å" innlegget for å la folk i Norge vite at jeg setter pris på de og hva jeg har hjemme. Slett ikke alle amerikanere er two-faced og falske, langt ifra. Her, som i Norge, handler det om å finne de rette menneskene å henge sammen med. Ja, det er latterlig mange amerikanere som vil late som de er bestevennen din i det ene øyeblikket, for så å snakke dritt med en gang du snur ryggen til. Jeg er en person som gjennomskuer mennekser som dette etter en 10 minutters lang samtale med dem. Hvis folk snakker dritt til deg om noen helt uten videre, vil de mest sannsynlig gjøre det samme om deg når du ikke er til stede. Så hvis du er en fremtidig utvekslingstudent som er bekymret for dette, er rådet mitt... ikke tenk på det. Du finner ut veldig fort hvem som er verdt å bry seg om og ikke. I løpet av oppholdet mitt har jeg møtt en del amerikanske, unnskyld meg, bitcher, men jeg har møtt veldig mange fler som har tatt meg inn i varmen på en måte som er over all forventning. Amerikanere er utadvendte, i møtekommende, interesserte og ikke minst hjelpsomme. Jeg vil påstå at så mye som 98% av alle menneskene jeg har møtt her har hjulpet oppholdet mitt til å bli så optimalt som mulig.

Det å være utvekslingsstudent er en vanvittig opplevelse og en mulighet du bare har en gang. Å dra er det smarteste jeg noen gang har gjort, og det har lært meg så mye. Jeg har et helt annet syn på verden nå en hva jeg hadde før, og jeg vil påstå har en helt annen forståelse for mennesker fra en annen kultur og et annet land enn hva de fleste har. Jeg har virkelig fått oppleve hva det vil si å leve det amerikanske liv, og hvordan det er å være en del av en amerikansk familie. Jeg aksepterer forskjellige livssyn, levestiler, religioner og raser. Jeg har lært at det er ingenting som er rett, og ingenting som er galt... det er bare annerledes. Det er så mye jeg vil se, så mye jeg vil oppleve. Å dra har bare gjort meg enda mer eventylysten, og jeg kan si med sikkerhet at jeg ikke kommer til å være stuck i Norge resten av livet mitt. Jeg kommer garantert til å ha en uro i kroppen og en lyst til å reise med en gang jeg har ankommet hjemlandet mitt. Det kommer til å bli som å ta et steg tilbake igjen... "Hva skjer nå?". Problemet er at jeg vet at verden byr på så veldig mye mer.


Én kommentar

Trening

Track er som nevnt 100 ganger før igang for fullt. Jeg tenkte bare jeg skulle la alle late rumper i Norge som tror vi i USA spiser oss feite vite at det bare er onsdag og jeg har allerede sprintet 800 meteren på trening ni ganger... Tre ganger hver trening.. i veldig varmt vær. Trærne er grønne igjen, og "vinteren" er over. Det er igjen ca. 30 grader på det varmeste hver dag... Ganske tungt når vi løper rundt i sirkler i timesvis. Men jeg liker det. Det er en deilig følelse når man er ferdig med en tung løpetrening.


2 kommentarer

3 mnd

med den fine kjæresten min. Herregud så heldig jeg er. :)


3 kommentarer

Jeg gleder meg til å

... ta karakterer seriøst igjen

... spise hjemmelagd brød

... spise hjemmelagde rundstykker og boller

... spise norvegia og brunost

.... spise pizza på fredager og taco på lørdager

.... se mamma, pappa, Aina, Martina og Trixie igjen

.... være sammen med mine ikke two-faced, men ekte venner

.... ha mitt eget rom

... dra til Spania i sommer sammen med familien

.... bli 18 år

... se klesskapet mitt igjen

... finne ut hva jeg vil bli og studere

... vandre rundt Grønnåsen med Trixie

Alt dette kan jeg gjøre om 94 dager. 2/3 av oppholdet mitt er over.


2 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits