Athletic clothes shopping

Idag har jeg vært i 90-årsdag til bestemoren til Audra. Det var faktisk kjempe gøy, fordi jeg, Linzey, Preston, William, Trip, Cierra and Michaela spilte mafia og kort. William og Trip har vært her hele helgen, og de er begge kjempe koselige! I fem tiden kjørte jeg, William, Trip og James til San Antonio hvor mammaen til Trip og William hentet de. Etterpå dro jeg og James på athletic-clothes shopping. Jeg handlet veldig mye... Men alt var nødvendig siden jeg har såppas mange treninger i uka. James er råkul og det var morsomt å være på shopping sammen med han, haha. Han er typen som alltid henger med oss ungdommer og alle liker han og forteller han alt, så det kommer meg til gode! Men siden Martina ville se hva jeg har kjøpt, så får dere se noen bilder.


Denne var allerede på, så her får dere et superawesome PhotoBooth bilde.
Et spørsmål: Hvis du kjenner meg og leser bloggen min, kan du være så snill og skrive en liten kommentar og fortelle hvem du er? Hadde vært gøy å vite hvem jeg faktisk skriver til!


26 kommentarer

Facts

Tenkte jeg bare skulle komme med litt random fakta i tilfelle noen skulle være interessert. Jeg har ikke helt oversikten over hva jeg har skrevet og ikke tidligere, så det kan godt hende dere får dobbel informasjon!

Været her er helt utrolig varmt. Vi er oppe i over 40 grader i skyggen hver eneste dag. Det er altfor varmt til å være ute, og det er alltid veldig kaldt inne på grunn av aircondition, derfor merker jeg ikke noe til varmen utenom når vi går til og fra bilen.

Alle vennene mine kjører hver sin bil, fordi det er 16 års grense til for å kjøre. Linzey kjører med meg og Preston på til skolen hver dag, og det tar ca. 5 minutter å komme seg dit.

Vi spiser kantinemat hver dag, og amerikanerne synes faktisk at det er "healthy food". Haha, det er det ikke. Det går i hamburgere, laget av falsk kjøtt vel og merke, og i tilfelle man ikke har fått nok kalorier, så er det no worries fordi de legger alltid med en cookie eller to, eller potetgull. Jeg har forresten holdt på løftet mitt om ikke å spise burger hvis noen lurte. Haha. Alle spiser veldig mye her, men de trener det av seg også. James, vertsfar, er veldig flink til å lage en god og sunn middag, for eksmepel salat.

Vi bor på en liten plass som heter Jourdanton, det er rett ved en annen liten plass som heter Pleasanton. Man vet ikke helt hvor grensen mellom de to plassene går, fordi de har mer og mer vokst sammen til å bli en bygd i stedet for to de siste årene. Når man kjører på hovedveien er det nok av Fast Food restauranter og velge i. Det er store skilt som viser hva som er hvor. Først McDonalds, så Burger King, så McDonalds (igjen), Panda Express, iHop osv. Det gjør forøvrig ingenting at vi bor på en liten plass, fordi det tar oss knappe 40 min å kjøre inn til San Antonio, som som sagt er en millionby hvor man kan få tak i alt.

Nå kommer jeg ikke på så mye mer egentlig. Det er veldig mange med meksikansk bakgrunn på skolen min, og jeg er vel en av kanskje 4 stk av nesten 400 elever med blondt hår og blå øyne, noe jeg ofte får høre. Og en siste ting: Jeg er senior! Det betyr at jeg får graduate! wooho. Men snakkes. Love you.


3 kommentarer

San Marcus og sleepover

I forgårs dro jeg altså til San Marcos for å møte områderepresentanten min. Jeg, James og Audra dro avgårde rett etter skolen så jeg ble nødt til å droppe volleyballtreningen. Før møtet dro vi og så på Trip sin fotballkamp, amerikansk fotball altså. Møtet gikk kjempe fint. Det var jeg og to andre utvekslingsstudenter som var der, og områderepresentanten min var utrolig grei! Siden det tar 1 time og 15 min å komme seg til og fra San Marcos, kom vi ikke hjem før i 11 tiden på kvelden, så da var den dagen gått.

Jeg stortrives på skolen og i de forskjellige klassene, og gleder meg faktisk til å dra hver dag! haha, det går vel over etterhvert regner jeg med... Uansett. Etter skolen i går dro jeg og resten av volleyball laget til en plass som heter Poteet hvor vi hadde kamper. Vi kjørte i en gul skolebuss sammen, skikkelig amerikansk og faktisk en veldig gøy opplevelse! Jeg og Gabby, en annen utvekslingsstudent fra Australia som forresten er utrolig grei, slapp heldigvis å spille siden vi bare har vært på tre treninger. Men de har ordnet oss trøyer med navn på som vi snart skal få, så jeg tror ikke det er lenge til de sender oss ut på banen. Haha, det kan bli spennende.

Etter kampene, som ikke var ferdig før klokken 8 siden de måtte spille fem kamper på grunn av at det var så jevnt, dro jeg og Linzey i sleepoverbursdag til Hannah. Det var 11 stk der inkludert meg, og det var veldig koselig! Vi var ganske så utslitte og sovnet rimelig tidlig, men idag badet vi og spiste kake! Nå har jeg lekser, og i morgen skal vi feire 90 årsdag til bestemoren til Audra. Etterpå skal jeg å handle enda litt mer til skole og trening. Skal prøve å oppdatere etter hvert når jeg får tid, men det er ikke så mye av det her.

6 kommentarer

Jourdanton High School

Det er så travelt her at jeg har så vidt tid ti å skrive dette innlegget! Men jeg skal prøve å komme med en rask oppdatering: På mandag hadde jeg min første skoledag på en amerikansk high school! Alt er veldig "high-school-ish", med lockers etc. Alle lærerene virker veldig greie, og jeg er veldig fornøyd med elevene i de forskjellige klassene! I US-history klassen er vi faktisk bare ca. 8 elever, men det er bare koselig, haha. Ellers har jeg endt opp med å ha Economics/US Government, English 4, Algebra 2, Agriculture, Kjemi og Athletics. Athletics og US history har jeg hver dag, mens resten har jeg annenhver dag. Det går i blokker, altså har vi Algebra 2, Kjemi, Agriculture, Athletics og US history en dag, også bytter vi til de andre fagene dagen etterpå. Vi har annenhver uke hvor vi har de nevnte 3 ganger i uka, hvis noen skjønner.

Vi har skolelag i det meste, i tillegg til cheerleadere. Jeg hadde min første cheerleading trening på mandag, og min andre idag. Alle er veldig flinke, gjør sinnsyke backflips og får det til å se utrolig enkelt ut. Vi har athletics i siste timen i en og en halv time, før vi går rett videre på to timers volleyball practice rett etter skolen hver dag. På mandag og onsdag når vi har cheerleader trening er jeg ikke hjemme før 8 på kvelden, så det går i ett. Så jeg har altså trening minimum 3 timer eller mer fem ganger i uka! Vi har heldigvis ikke noen fotballkamp å cheere til før neste fredag, så jeg har litt tid på meg til å lære meg koregrafien til alt. 

I går var jeg og kjøpte meg ny amerikansk mobil. Jeg har også vært og kjøpt masse saker til skolen, og til min store glede funnet Sunny Delight, Wasa Knekkebrød og Kellogg's All-Bran og Special K på Wallmart, som forresten er på størrelse med City Nord. Det er en butikk altså. Så nå mangler jeg bare Freia Melkesjokolade og Norvegia! Det var forresten et hint mamma og pappa...

I går var jeg sammen med Saudi og Preston og så på volleyballkampen til Linzey. Det var god stemning og veldig gøy å sitte der å bli kjent med folk! Alle er veldig snille og imøtekommende og jeg begynner å trives godt her! Føler meg mer og mer som hjemme, og språket kommer seg sakte men sikkert. I morgen skal jeg møte områderepresentanten min i San Marcos, og da skal jeg også kanskje på et outlet. Til helga skal jeg og Linzey sove over hos Hannah sammen med resten av jentegjengen, så det blir kos! Jeg er ofte ikke hjemme før 2-3 på natten i norsk tid, så det er vanskeligere enn jeg hadde trodd å holde kontakt på facebook, Skype og msn. Men jeg er veldig glad i dere alle og savner dere veldig! Bilder kommer. Og forresten, hvis du har lest alt dette så må jeg bare si: Jeg er imponert.

Dette er min baby Maritna. Hadde tenkt til å legge ut et hurra-bilde av knekkebrød, men jeg vet alle vet hvordan de ser ut så jeg lar det være.

7 kommentarer

San Antonio

Idag dro jeg på shopping i San Antonio, som er den 7. største byen i USA. Vi dro på et sykt stort kjøpesenter hvor de hadde alt. Abercrombie & Fitch, Victoria's Secret, bebe, mac, Hollister, Chanel, Armani, GAP, Swarovski, Mont Blanc, American Eagle, etc. Jeg kunne fortsatt, men jeg går utifra dere skjønner tegninga. Jeg handlet klær til skolen, ettersom jeg ikke hadde noe som kunne brukes.

Ellers går det bare bedre og bedre, og jeg tror at det kommer til å bli et veldig bra år. Jeg har møtt masse fine folk, og koser meg i grunn veldig. C.C, hunden vår, ligger på fanget mitt og følger etter meg hele tiden, haha, hun er så søt. Skolen starter i morgen, så stay tuned! Love y'all.


C.C!


Stua

Møt James aka Saudi

Linzey!

Dagens innkjøp

Paramore

6 kommentarer

Texas!

Update for de siste to dagene! Etter to og en halv timers søvn stod jeg opp klokken 02.30 for å reise til Texas natt til i går. Jeg hadde en koselig danske, Marie, sammen med meg hele veien, og vi hadde samme final stop, som altså var i San Antonio. Vi hadde en mellomlanding i North Carolina, og reisen gikk veldig fint.

Så ankomsten. Når jeg kom fram til San Antonio klokken 12 i lokal tid stod Linzey, Preston og Audra og ventet på meg med et "Welcome to Texas Katarina" skilt, så det var kjempe koselig! Det gikk kjempe greit å møte dem for første gang, selvom jeg var veldig nervøs. Når jeg hadde fått kofferten min dro vi på en indisk restaurant før vi dro og kjøpte boots til Linzey og dro innom jobben til broren til vertsmoren min og sa hei. Etterpå dro vi innom Wallmart for å kjøpe shampoo, balsam, såpe, tannkrem etc. Når jeg kom hjem viste de meg rundt i huset, og det er kjempe fint! Jeg sover på rom med Linzey, og hun har nettopp malt det blått!

Senere dro jeg og Linzey og hentet Allison som sov over, også dro vi på Cowboy Homecoming. Det er en tradisjon her i Jourdanton som de har en helg en gang i året. Det var utrolig gøy. Haha, skikkelig Texas style med cowboy boots, hatt, belte og med mini hester man kunne kjøre på. I tillegg var det et kjent Country band som spilte skikkelig country musikk, og alle danset, til og med jeg, hahaha. Det var ca. 1500 stk der og en utrolig stemning. Jeg lover, en sånn type fest kunne aldri skjedd i Norge. Når klokka nærmet seg tolv var jeg veldig trøtt og sliten spesielt siden jeg hadde reist i 8 timer og sovet i drøyt to. Mye på en dag!

I dag har jeg vært å sett på en volleyball-turnering som Linzey hadde, og møtt alle vennene hennes. De er kjempe koselig alle sammen, og i mellom kampene spilte vi et spill som heter "ninja", haha. Vanskelig å forklare. Ellers er familien kjempe snille og har tatt meg godt i mot! De er veldig laid-back, sier jeg kan gjøre hva jeg vil så lenge de vet hvor jeg er og de går ikke i kirka utenom i høytider. Vi bor virkelig ute på landet, sånn med rancher, hester og kuer overalt, og langt mellom hvert hus. Vi har en hund som heter C.C, og hun er så nydelig! I tillegg har vi katter, kalkuner og høner. Det kommer nok til å ta litt tid til å bli vant med å bo hos noen fremmede, men jeg håper det går seg til. Jeg kunne også gjort det bedre når det kommer til å snakke engelsk, men forhåpentligvis vil det bli enklere etter et par uker. Savner dere hjemme. Love y'all as they say in Texas. PS: Glem det jeg sa om at det er varmt i NY, fordi sammenlignet med dette var det ganske så kaldt.

Her kommer noen få bilder av huset. Jeg har ikke tatt bilder av film-rommet, stua eller alle soverommene og badene. Vi har også en liten basketball bane rett utenfor. 


Skiltet!

Rommet og Ragnar, haha søøøt.

Badet til meg og Linzey


Baksiden av huset

Hønene

En traktor vi har stående.

Kalkunene

Kjøkkenet


The game room

Snart fri...

8 kommentarer

Last part of New York

Idag har vært enda en innholdsrik og spennende dag i New York City! Vi startet dagen med gå gjennom Wall Street, kjøre forbi hvor Titanic egentlig skulle komme i land, i tillegg til å kjøre forbi hvor Leonardo DiCaprio har en leilighet. Guiden tok oss også med til Ground Zero, som nå var en byggeplass. Det gjorde veldig inntrykk og se alt så nært, med tankte på at det døde ca. 3000 mennesker der 11. september 2001.

Vi dro vi også på cruise på Hudson River, hvor vi kjørte rett forbi State og Liberty og hadde utsikt over hele Manhattan! Til slutt avsluttet vi guidingen med å gå på Brooklyn Bridge og fotografere, før de slapp oss "løs" i Soho. Jeg, Maria, Ingvild og Siren tok en taxi til 5th avenue og dro innom Abercrombie & Fitch, nba-store og Victoria's Secret Pink enda en gang. Så det ble litt shopping idag også! Og ja, Sindre du hadde rett. Jeg pakket med meg altfor mye.

Det har vært to fantastiske dager i New York med masse fine folk! Uansett så har to dager holdt for meg, spesielt siden jeg er så spent og klar til å dra til Jourdanton, Texas! Og nå er det bare noen få timer igjen!

Til slutt vil jeg bare si unnskyld til alle jeg ikke har svart her på blogg, på Facebook-chatten og på Skype. Internettet er helt elendig og faller ut hele tiden, og tiden har heller ikke strukket til. Blir uansett veldig glad for å høre fra dere selvom jeg vet jeg er dårlig på respons! Jeg har langt ifra glemt dere og skal svare både her og der når jeg kan. Ekstra hilsen til Martina som ikke fikk dratt hit! Turen hadde vært bedre hvis du var med. Men enn så lenge: snakkes i TEXAS!Wall Street

State of LiberityBrooklyn Bridge


Med Manhattan i bakgrunnen!

Dagens innkjøp

4 kommentarer

I heart NY

Jeg og mine roomies våknet faktisk av oss selv i 06.15 tiden idag, spente og klare til å utforske New York. Det gjorde i grunn ingenting siden vi likevel skulle spise frokost 07.20 og hadde oppmøte i lobbyen klokken 07.50. Klokken 08.00 forlot bussen hotellet og vi headet mot Manhattan og New York!

Når vi ankom byen hoppet det på en guide med navn Dennis på. Han ledet oss gjennom hele upper Manhattan; Central Park, Greenage Village, 5th Avenue, Little Italy, Soho, Chinatown og Times Square. Han var en utrolig bra guide og fortalte oss masse interessant om byen vi ikke visste fra før av, i tillegg til å lære oss hvordan man skal snakke som en ekte New Yorker! Han lærte oss at hvis man ber om en pølse ved å si "Can I have a hot dog, please?", er man mest sannsynlig nødt til å betale 5 dollar til en pølse som egentlig koster 1 dollar, fordi måten man skal be om, som en ekte New Yorker - er å si "Yo! Gimme a dåååg", haha.

Når vi gikk av ved Greenage Village for å få oss noe å spise, var jeg ikke så særlig begeistret over strøket, helt til guiden ba oss om å snu oss og sa "Do any of you recognize this building?". Da stod jeg faktisk rett ved siden av selveste Friends- leilighetskomplekset! OMG. Og ja, jeg vet det er spilt inn i Los Angeles, men uansett! Det var så utrolig megakult!

Når klokka ble 13.00 fikk vi lov til å gå hvor som helst og gjøre hva vi ville fram til klokken 1845. Vi dro til Rockefeller Center og Top of The Rock, og helt ærlig: Jeg har aldri opplevd noe så kult eller fått et så stort kick som det jeg gjorde når vi kom ut av heisen i 67 etasje og hadde utsikt over hele New York. Det var siiiiick! Videre tok vi turen til Times Square, og det var sinnsykt det også! Herregud, det er så vanskelig å beskrive alt.

I 17.00 tiden veivet jeg, Maria, Siren og Ingvild etter en gul taxi fra Times Square og la ruta mot en to etasjes Victoria's Secret Pink, så det ble litt shopping i dag også! Siden vi ikke tok oss tid til å spise i løpet av de nesten 6 timene vi hadde for oss selv i New York, har vi nettopp vært og spist på restauranten på hotellet. Dagen har vært uforglemmelig og full av inntrykk. Det er mye å ta innover seg på bare én dag! Siden jeg er i Gossip Girl byen sier jeg xoxo og avslutter her. Savner alle!


Central Park

Friends!!!!!!

Starbucks Coffee


Top of the Rock

Gatelangs i New YorkTimes Square

Innkjøp fra Victoria's Secret!

11 kommentarer

Welcome to America

Etter en lang, men smertefri reise har jeg endelig kommet fram til Amerika og selveste New York City, og jeg kan ikke si noe annet enn at det føles helt AWESOME! Vi var 13 norske (1 gutt og 12 jenter) som hadde ruten Oslo - København - Newark, men vi er til sammen en gruppe på til sammen 46 elever fra Sverige, Danmark og Norge. Flyturen fra København til New York var lang, men jeg og Maja slo i hjel litt tid med å ta sove bilder av resten av gruppen, haha. Det hele endte med at de aller fleste stod i en klynge i godt over en time og pratet og sprerret veien til alle andre, koooos. Når vi ankom New York var det første vi fikk se New York Skyline, som var ganske så, nei, som var SINNSYKT kult! Og når vi kom ut.. Jeg var forberedt på at det skulle være varmt, men herregud. Det er utrolig varmt her!

Jeg bor på rom sammen med Maria og Lene, som faktisk også skal til Texas begge to! De er supersøte så jeg er storfornøyd med å ha fått de som roomies! Det er heller ikke så verst å se hele Manhattan fra vinduet på rommet. Hele gruppen har nettopp vært nede i restauranten på hotellet og spist middag  etter at vi har slappet av og dusjet etter ankomsten. Det er faktisk merkelig å tenke på at alle møttes i dag tidlig, siden praten går så lett og alle kommer så godt overens. Ingvild ga oss også forresten en god latter når hun spurte servitrisen "UNNSKYLD! har.. do you have dressing for my hamburger? do you have it? dressing? du skjønner, sånn... like dressing for my hamburger?" Haha DØDE. Har vel kanskje med å gjøre hvor sykt trøtt jeg er nå.

I morgen bærer det inn til New York, The Apple, The City who never sleeps, - kall det hva du vil, og jeg gleder meg vilt! Men akkurat nå er det helt ærlig ingenting som frister mer enn å sove. Nå er klokken 2140 i amerikansk tid og 0340 i norsk tid, og siden jeg sov to timer natten før jeg reiste og knappe 40 minutter på flyet, har jeg helt sinnsykt med jetlag nå så jeg stuper i seng. STAY TUNED PEOPLE!


Hele gruppa kjøpte "Norway" armbånd så ingen skal være i tvil om hvor vi er fra.

Maria og sove-Siren.

Vingebilde!


Småslitne her ja.

Bassenget på hotellet. Danske Trine!

Maria, roomie 1.

Lene, roomie 2, ved Brooklyn Bridge, hehehe.

Maja, Maria og Siren.

10 kommentarer

It's a see you later

Om fire timer skal jeg stå opp for å starte mitt livs eventyr. For å reise til New York. Jeg skriver egentlig bare for å si at jeg nettopp har tatt avskjed med de beste vennene i hele verden, og at det var helt utrolig tungt. Det er en ubeskrivelig følelse å vite at man ikke får sett sine aller nærmeste, de som kjenner deg best og som alltid har vært der, på ett helt år. Jeg er så glad i dere, og kommer til å savne alle dere helt utrolig mye. Det er ingen som kan erstatte noen av dere. Jeg stopper her, fordi ord blir for små. I love you. For alltid.

12 kommentarer

2 daysTo dager til avreise. To dager! Det er helt sykt at jeg om 48 timer har forlatt Norge, venner og familie for de neste 10 månedene. De siste dagene har jeg vært supereffektiv og kjøpt inn alt av småting jeg føler jeg trenger å ha med meg under reisen, pakket sånn høvelig ferdig, i tillegg til å ha tatt ut litt kontanter i dollar. Jeg fikk plutselig et bilde i hodet mitt av meg selv stående i New York med et bankkort som ikke funker... Så nå har jeg krisepenger hvis det skulle skje.I dag har jeg veid kofferten min, uten toalettsaker vel og merke. Men vekta virket grei, faktisk bare 15.7 kilo, så det tror jeg at jeg kan si meg fornøyd med. Jeg fikk også mail av område- representanten min i går, Kris, som virket veldig snill. Det stod at vi skulle møtes den 26. august i San Marcos. Der var det visst et outlet, så jeg ble anbefalt å ikke pakke full koffert. Det stod også at jeg er kjempe heldig med en flott familie og skole, som begge har gjort en kjempe bra jobb tidligere med utvekslingsstudenter.

Ellers har jeg snakket en del med folk som reiser samtidig som meg til New York, og alle virker kjempe koselige! Jeg gleder meg veeeldig, og tror at det kommer til å bli godt å få dagene i New York på å komme seg etter å ha tatt avskjed med alle her hjemme!

14 kommentarer

7 dager og pakkeliste

Da var enda en uke gått, og nå er det bare one to go. Om en uke er jeg faktisk allerede kommet meg godt i gang med reisen min, og sitter forhåpentligvis på flyet på tur til New York City!! I går handlet jeg adapter og gave til vertsfamilien, og idag har jeg gått igjennom en del papirer og satt ordentlig i gang med pakkingen. En del har etterlyst pakkeliste, så her kommer en liste om hva jeg har tenkt til å pakke med meg:

Diverse
- Kamera
- iPod
- Mobil
- MacBook
- Solbriller
- Overføringsledninger og ladere
- Adapter
- Gave til vertsfamilien
- The Perks of being a Wallflower ♥
- Historiebok
- Norskbok
- Toalettsaker
- Kontanter og bankkort

Papirer
- Pass
- DS 2019
- Forsikringspapirer
- Vaksinasjonskort
- Informasjonsark om vertsfamilien
- Telefon nummer til vertsfamilien
- Papirer til de elektroniske flybillettene
- Telefon nummer till Explorius

Klær/sko (forenklet)
- Lette sommerklær (siden jeg skal til ca. 50 grader)
- Bikinier
- Hverdagsklær som forhåpentligvis kan brukes på skolen
- Treningsklær
- Ullundertøy (familien skal på alpinferie)
- Joggesko
- Undertøy
- Sokker

Håndbagasje

I håndbagasjen har jeg tenkt til å pakke kriseting i tilfelle jeg skulle være så uheldig å miste bagasjen i en periode slik som Martina gjorde. Det vil si hvertfall ett ekstra skift med undertøy og klær, i tillegg til tannbørste. Ellers:
- Alt av viktige papirer jeg kan kunne trenger under reisen
- MacBook
- The Perks of being a Wallflower
- iPod
- Mobil
- Adapter
- Kontanter og bankkort
- AntibacVanskelig å velge ut hva man skal ha med seg når man skal være borte nesten et helt år. Håper uansett lista var til hjelp for noen!  bloglovin

29 kommentarer

Valg av fag

Alle fra Jourdanton jeg har på Facebook har en etter en skrevet opp schedulen sin på status, så derfor heiv jeg meg i gang med prøve å få ordnet meg en jeg også, så jeg har klasser å gå i første skoledag! Skolen min er såppas liten at de tilbyr ikke noe annet som kan matche de norske fagene med læreplanen og målene enn realfag. Jeg har ikke fått min endelige timeplan, men fagene jeg prøver å få er:

Biology
Chemistry
Algebra 2 (S1-matematikk)
English
US History
US Government
Athletics
Athletics
Agriculture class (raising animals)

Vertsmor sa at organisasjonen krevde US Government. Jeg ser at timeplanen kommer til å bli tøff, spesielt siden undervisningen tross alt er på engelsk. Men det er ikke så mye å gjøre med den saken når kravene er som de er, altså at jeg er nødt til å gå to realfag som jeg kan fortsette med tredje året. Jeg håper uansett det går greit og at jeg består!

Er det slik at man bare får året "godkjent" eller "ikke godkjent", eller har hvilke karakterer man får i USA noe å si her hjemme i Norge?


14 kommentarer

Dress codes

Siden jeg ikke har hørt noe om det til nå, gikk jeg ut ifra at min skole ikke hadde "dress codes". Det jeg burde tenkt på er at det er helt naturlig for dem, og derfor ikke noe de forteller med en gang. Jeg fikk uansett vite idag at de har regler for hva man kan ha på seg og hvordan:

- You have to have sleeves on shirts
- You have to tuck in your shirt (!)
- You have to wear a belt if you have belt loops
- If you wear shorts/skirts/dresses they have to be four inches above the knee or longer
- If you wear a strapless dress you have to have a shirt under it
- Jeans can not have holes

Dette kommer til å bli veldig annerledes for meg som er vant med å gå med akkurat hva jeg vil, og jeg tror rett og slett ikke at jeg har et eneste plagg i skapet mitt som er veldig passende i forhold til kleskodene. Så det blir shopping på meg i New York! Haha, dette blir spennende. Jeg dør forresten av misunnelse på Ragnar og Katrine som er der akkurat nå! Jeg hadde gjort mye for å sitte der sammen med dem.

Har din skole kleskoder/uniform? bloglovin


8 kommentarer

To the seaside

De siste dagene har gått til å holde meg oppdatert på hva som skjer i Georgia med Martina, i tillegg til å ta farvel med Katrine på tirsdag, og idag står Ragnar for tur. Det går bare mer og mer opp for meg hvor lenge alle faktisk skal være fra hverandre, og det er utrolig tungt. Men jeg skal istedet for å deppe ønske dere begge et fantastisk år i Idaho (No, UDAHO!) og i Arkansas. Jeg er kjempe glad i dere og kommer til å savne dere hver dag. Satser på at alle som reiser får tidenes gjenforening på Hawaii over jul, eller hva?


Nå som mange har reist og er på tur til å reise, er det enkelt å se hvor utrolig forskjellig alle sitt High School Year kommer til å bli. Georgia, Idaho, Pennsylvania, Kentuckey, Texas og Arkansas er alle godt spredt over hele landet, og de fleste ligger til og med i forskjellige tidssoner. Noen reiser til alle fire årstider, mens andre forventer sommer året rundt. Enkelte har kommet til en koselig enslig dame eller mann, mens noen skal bo hos en hel haug med både barn og dyr. Altså kommer alle til å få helt unike, men fantastiske år, og vi kommer nok til å forandre oss litt både på innsiden og utsiden i løpet av oppholdet hele gjengen.

Selv om alle kommer til å ha sine egne helt spesielle år, er vi sammen om det å reise fra livet som vi kjenner det. Det å ta avskjed, og det å innse hvor mye de nærmeste faktisk betyr. Men til tross for hvor forferdelig tungt det er å ta farvel med venner og familie, er jeg sikker på at det alt i alt kommer til å være verdt det til tusen. Vi kommer alle til å sitte igjen med å være mange erfaringer, opplevelser, venner og minner rikere, uansett hvor vi har havnet i Amerika.


8 kommentarer

14 dager

Den siste uken har jeg som sagt i all hast tatt farvel med Martina, som nå faktisk sitter hjemme på rommet sitt i Georgia hos vertsfamilien sin. Hun fikk tre dager på å pakke og ta farvel med alle - uten forvarsel. Derfor vil jeg bare komme med et lite tips til de som ikke har fått vertsfamilie og avreisedato enda: Ha kofferten ferdigpakket og klar!

Det at Martina har dratt gjør det hele mye mer virkelig for meg. Jeg skal faktisk reise av gårde, helt alene. For ett helt år. Skulle tro dette var en skummel tanke for meg, men jeg gleder meg om mulig bare mer og mer for hver dag som går. Likevel er det ikke å legge skjul på at klumpen i magen absolutt er til stede med tanke på alt og alle jeg skal ta farvel med før jeg reiser.Men over til det jeg skulle fram til med dette innlegget: Er det noen som har noen søte tips om hva jeg kan gi i gave til vertsfamilien min?

7 kommentarer

Ses... om 1 år

I dag morges klokken 5 stod jeg opp for å si hadet til tvillingsøsteren min som nå har startet sin reise til Hinesville i Georgia. Det var utrolig trist med tanke på at vi kanskje ikke ser hverandre på et år. Men vertsmoren min sa i går at det hadde vært kjempe gøy og at hun hadde lyst til å møte Martina og vertsfamilien hennes på en eller annen måte, så jeg håper på at det kanskje går i orden! Jeg skriver uansett bare for å ønske deg verdens beste år og for å si at jeg savner deg allerede.


5 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits