Spørsmålsrunde

Siden dere, selv etter at jeg har gitt klage, fremdeles ikke kommenterer, sparker jeg i gang en spørsmålsrunde... I grunn bare fordi at det er kjedelig å lese om det samme hele tiden, og fordi at jeg liker når andre har spørsmålsrunder. Så go ahead, spør i vei. Hvis det ikke kommer inn nok spørsmål kommer jeg ikke til å gidde å skrive et innlegg hvor jeg svarer på de eventuelt tre som kommer inn, haha. Det blir kleint. Dere skjønner tegninga. Men nå skal jeg i dusjen før jeg skal på skolen! Snakkes.


19 kommentarer

Video from the ag barn


Én kommentar

Video fra fotballkamp


2 kommentarer

Update!

Da er det gått en god stund siden noen der hjemme har hørt fra meg, og det beklager jeg veldig. Spesielt til Aina som tror jeg har glemt henne. Jeg har ikke det! Det er bare at det går i ett og at jeg overhodet ikke har tid til å sitte på facebook, blogg eller skype hele tiden. Jeg kommer ofte hjem i ni tiden om kveldene, og da er for det første klokken fire om morgenen der borte, og for det andre spiser vi da også er det rett i seng fordi vi er utslitte.

Uansett, uka har sust avgårde latterlig fort denne gangen også. På fredag var det hele fem uker siden jeg kom til vertsfamilien min, og det har gått så sykt fort! Før jeg vet ordet av det kommer utvekslingsåret mitt til å være over og jeg er på tur tilbake til Norge... Audra gjorde meg også oppmerksom på at 98% av folk jeg møter her kommer jeg nok aldri til å se igjen. Men den negative energien skal stoppe her, jeg måtte bare uttrykke hvor fort det går og hvor bra jeg har det.

På fredag dro vi avgårde til borte-fotballkamp som var to timer unna. Jeg kjørte buss med cheerleaderne, og vi stoppet underveis og spiste på Subway. Det var en kjempe koselig tur, og for første gang siden jeg kom hit vant vi! Go Indians! Det var kjempe stemning og en veldig gøy opplevelse!

I går stod vi opp tidlig og dro på volleyballtrening før vi spilte kamp mot det beste laget i staten, og det er vel alt jeg trenger å si. Jentene var enorme, noen sikkert dobbelt så høy som meg. Haha. Ellers har vi fått en hund, en labradorvalp som er ute i bakgården, og Preston har døpt han Humphry! Jeg var nettopp ute for å ta bilde av han, men han lå og sov. Linzey har også anskaffet seg to griser hun skal "oppfostre" og etterhvert ha show med før hun skal selge de.3 kommentarer

Blogg Bodø

Ble ganske så overrasket når min kjære Ida postet bildet under på veggen min på Facebook, ettersom jeg sjelden sjekker statistikken og siden DERE ER SÅ DÅRLIGE PÅ Å SKRIVE KOMMENTARER! Haha. Men tusen takk, skal prøve å blogge litt oftere. Dette er motivasjon folkens!


6 kommentarer

Sleepover birthday party

I går var det school-spirit day på skolen. Alle hadde på seg rødt eller hvitt, siden det var fotballkamp på kvelden. Før skoleslutt var det som vanlig på fredager når det er hjemmekamp pep-rally! Etterpå hadde mitt volleyball lag, jv, kamp, også hadde varsity kamp. Begge lagene vant kampene sine! Etterpå bar det rett til Homecoming fotballkamp. Dessverre så var dette en av kanskje tre dager siden jeg kom at det faktsik regnet, så det var en liten demper på stemningen. I tillegg til at vi tapte. Men i pausen var altså selve "homecoming". Homecoming går for de som ikke har skjønt det ut på at tidligere elever som har graduated fra skolen kommer tilbake. Så det var faktisk folk helt fra 1930 der! Hannah var homecoming queen, og Mitchell var homecoming king.

Etter kampen dro jeg, Linzey, Lauren, Laura, JT, Jamie, Amanda, Kayla, Allison, Hannah, Jr., Colton, Kye og Brent til Ariana i bursdags sleepoverparty. Det var veeldig morsomt! Ariana har basseng og boblebad i hagen, så alle spilte amerikansk fotball i bassenget og satt i boblebadet, før vi dro inn og forsynte oss fra et enormt utvalg av godteri, cupcakes, muffins, kake og mat generelt. Vi spilte også et spill som gikk ut på at en maskin sa et ord så skulle man forklare ordet uten å si det. Storkoste meg veldig med masse fine folk! Dagen idag har ellers gått til skype og lekse. I kveld har jeg, Hannah og Linzey vært på bowling, også hentet vi Breanna og Gabby og dro på kino og så "Easy A", en veldig bra film! Jeg avslutter innlegget med et TUSEN TAKK til kjære mamma og pappa som har sendt meg masse norsk godteri og sjokolade, og lester! I love you!

4 kommentarer

Homecoming-week!

Jeg har fått en del klager på at jeg ikke har oppdatert blogg i det siste. Men dere: DET ER HOMECOMING! Det er ikke mye tid til overs til å sitte på macen. Jeg skal uansett prøve å oppdatere dag for dag så godt jeg kan. Som sagt er det masse som skjer i homecoming-uka, og hver dag kler man seg ut.

Mandag: Favorite-team sports day! Alle hadde på seg jersey til sitt favorittlag, uansett sport. Etter skolen hadde vi som vanlig tre timers volleyballtrening, etterfulgt av cheerleading.

Tirsdag: Superhero-day! Alle kledde seg ut som en hero. Det kunne være politimann, lege, superman, superwoman, batman, etc. Haha. Gøy! Etter skolen dro vi til Natalia hvor vi hadde volleyballkamper. Mitt lag vant, men varsity tapte, samme med freshman.

Onsdag: NERD DAY! Alle kledde seg ut som nerder. Dette var favorittdagen min, fordi de fleste oppførte seg som nerder, med nerde-walk og nerde-smil. Hahaha. Etter skolen hadde vi tre timers volleyballtrening før vi dro hjem i en time for å dusje å skifte, før det bar tilbake til skolen til pep-rally. Det var utrolig gøy! Tidligere skoleelever kom, derfor "homecoming", og cheerleaderne danset, vi hadde en lavvo i midten av fotballbanen hvor det kom indianere ut i fra, som var senior foreldre, og tautrekking etc. Stooort opplegg! Etterpå tente vi på en stor J for Jourdanton, så gikk alle seniorene rundt i ring rundt J-en. Veldig vanskelig å forklare stemningen og hele opplegget. Det var alle fall MASSE folk, og VELDIG gøy! Etter pep-rallyet dro vi tilbake til skolen og dekorerte the hallways for class-challenge.

Torsdag: Idag var det class-challenge: Color day! Freshman var gul, sophomore var lilla, junior var blå og senior var grønn. Jeg fikk dessverre ikke ta del i dette, fordi jeg dro til University of Texas i Austin for å se på døde mennesker. Jeg og 20 andre tok buss dit, og det var faktisk veldig interessant samtidig som det var creepy. Vi kunne se alt, og da mener jeg alt som finnes inne i menneskekroppen på alle mulige måter, og alt var ekte. Det eneste jeg egentlig hadde problemer med var å se fostre.

Jeg har vært dårlig til å ta bilder, så jeg stjeler noen fra venner som har lagt ut på facebook. Jeg storkoser meg enda like mye hver dag. Det er alltid nye folk å bli kjent med i alle mulige sammenhenger og anledninger. I dag på roadtripen til Austin ble jeg kjent med masse nye folk :D
Sports-day!


Superhero-day!

Nerd-day!
Pep-rally og the hallway.


3 kommentarer

Longhorns

I går tok vertsmoren min meg med til Texas Longhorns college footballkamp i Austin. Det var helt s-i-n-n-s-y-k-t! Jeg kan prøve å beskrive stemningen og hvor stort det faktisk var, men det er mest sannsynlig til ingen nytte. Det var allefall en veldig stor opplevelse jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve! Det var 101 330 mennesker der. Vi vant så klart, fight Texas fight!4 kommentarer

Friendship mum

Lørdag var en sykt bra dag, til tross for at den startet med at vi måtte opp klokken 7! Det var fordi at vi dro til en dame og laget "mum's" til Homecoming Week som er neste uke. Alle på skolen har mum's, men venninnegjengen min og jeg laget friendship mum's med alle navnene til alle i "gjengen". Siden jeg er veldig amatør og har aldri laget noe slik før, endte jeg opp med å få hjelp av Hannah. Hele poenget var at alle skulle være unike og personlige, så alle valgte farger til tråden med sitt navn på, og hovedfarge til sin mum. De endte opp med å bli kjempe fine! Vi skal ha de på på onsdag rundt låret eller armen. Dette er resultatet av min:To be continued... Neste innlegg skal jeg fortelle om Longhorns fotballkampen i Austin!


Én kommentar

Three rivers

Idag etter skolen dro vi til en by som heter Three Rivers. Først spilte varsity laget en volleyballkamp, før vi dro og så på fotballkampen. Som sagt er det fotballkamp hver fredag, enten hjemme eller borte - idag var det altså borte. Jeg kan ikke få sagt det nok hvor utrolig bra jeg har det her borte. Alle er så snille, imøtekommende og hyggelige! Jeg blir forresten mer americanized day by day... Idag spiste jeg cookies & cream is til lunsj. Haha.

I Three Rivers møtte jeg faktisk også en annen norsk utvekslinsstudent fra Nøtterøy ved Tønsberg. Han het Håkon og vr kjempe hyggelig! Var veldig rart å snakke norsk igjen, haha. Jeg, Gabby, Preston, Laura, Amanda, Coby og Nolan spilte ninja i løpet av kampen fordi den ble nokså langvarig, og det var gøy, inntil JT kom og hentet meg og sa at politiet ville snakke med meg. Jeg ble møtt av tre rimelige seriøse politimenn lengre bort som stod og ventet på meg. Jeg var ganske så nervøs, men de avklarte fort at jeg ikke hadde gjort noe galt. En av de holdte en mobiltelefon, og viste meg flere bilder av meg selv, forfra og bakfra som jeg ikke hadde aning om var blitt tatt. Det var visst en mann i 30 årene som hadde fotografert meg, og noen hadde sett det og sagt i fra. De tok det veldig alvorlig og sa jeg kunne velge mellom å møte han i retten eller slette bildene. Jeg ringte James og Audra som kom med en gang. Siden Three Rivers er en time unna, konkluderte vi med at han ikke er en trussel for meg, så vi slettet bildene. Vi skal derimot få navnet på han og han kommer til å bli nektet å få adgang til flere fotballkamper. Jeg må ærlig innrømme at det var en ganske ekkel opplevelse, men at det går veldig bra! Jeg føler meg trygg for å si det sånn ;)

Vi tapte fotballkampen, men i morgen skal jeg til Austin for å se en ekte Texas Longhorn fotballkamp! Jeg gleder meg som en liten unge! Det blir helt sinnsykt! Og Aina... dette innlegget var til deg, love you!


9 kommentarer

Bieberizing Linzey

Så jeg dedikerer dette innlegget til min kjære søster siden hun maser om at jeg skal blogge. Siden sist har jeg vært to dager på skolen. Det er stort sett det samme som skjer, bortsett fra at jeg og Linzey har byttet ut den crappy maten vi har i kantina med mat vi tar med hjemmefra. Så nå gleder jeg meg faktisk til lunsj om dagene! I går dro volleyball laget til en by som heter Karnes City. Jeg fikk ikke spille fordi jeg må avslutte tre ukers trening først, det var visst en regel. Så i neste uke skal jeg mest sannsynlig spille i kampene. Passe nervøs ja... Uansett tapte vi dessverre, men det var en koselig tur! Vi kjørte gul skolebuss i en time og femten minutter hver vei, og spiste cookies!

Ellers er jeg godt i gang med å Bieberize Linzey, og hun er godt i gang med americanize meg. Det vil si at hun skal få meg til å spise like mye som resten av amerikanerne. Siden jeg trossalt trener tre timer hver dag kjenner jeg at kroppen trenger mer energi enn den gjorde i starten, så jeg tror hun omsider kommer til å lykkes. Vi får se! JEG lykkes i hvertfall. Linzey virkelig hatet Justin Bieber for et par dager siden, men når vi kjørte hjem i går sa hun "you know what we should put on when we get home? Sean Kingston feat Justin Bieber - Eenie Meenie!" Jeg bare "YEAH THAT'S MY GIRL!"

Neste uke er det homecoming week, og da skal vi kle oss ut hver dag! På mandag skal alle ha på seg trøya til favorittsportslaget sitt, på tirsdag skal vi være superhelter, på onsdag nerder, på torsdag skal seniorene være grønne fra topp til tå, juniorene blå osv, og på fredag har vi school spirit day. Det betyr at vi alle skal være rød og/eller hvit, eller kle oss ut som Indianere, siden det er skolens maskott. Dette er fordi det er fotballkamp på fredag. Homecoming innebærer også at mange tidligere studenter kommer tilbake til skolen, og det er masse som skjer ellers, så jeg gleder meg veldig. Som jeg har sagt mange ganger tidligere; jeg har ikke mye tid til overs, men jeg savner og er veldig glad i alle dere hjemme, selvom det kanskje ikke virker sånn. Love y'all!


2 kommentarer

Sea World San Antonio

I går dro jeg, Linzey, James, Preston og Trip til Sea World. Det var sykt! De hadde alle havets skapninger: sjøhester, haier, hvaler, hvalrosser, delfiner, sjøløver, pingviner, otere, frosker, og fisker i alle slags mulige fasoner og farger. Vi dro på forskjellige show hvor de gjorde triks. Favorittshowet var med sjøløvene, de var rett og slett nydelige. Jeg vil ha en sjøløve, og en pingvin! Det var mye og se på allefall, og i tillegg var det to berg og dal baner. Jeg hadde allefall en utrolig bra dag, og koset meg masse!I dag har vi fri fra skolen, men jeg har vært på en to og en halv timers trening. Ligger ikke på latsiden her borte allefall, det kan jeg love dere!

5 kommentarer

Sea World video


2 kommentarer

New York video

Så jeg prøver herved noe nytt og legger ut en video av New York. Fortell hva dere synes, og om jeg skal fortsette med å filme istedet for og bare skrive masse tekst og ha bilder hele tiden.


9 kommentarer

Going the distance

I går dro jeg, Linzey og Audra på shopping i San Antonio igjen fordi jeg fremdeles føler jeg ikke har nok klær til skolen på grunn av kleskodene osv, i tillegg til at jeg måtte kjøpe nye joggesko fordi de gamle ble ødelagt under hælen. Når vi kom hjem var Preston, Trip, Javier, Saudi, Benito og James ute og spilte basketball og syklet på en sykkel med ett hjul, haha. Vi dro alle inn og spilte Wii og Guitar Hero. Allison kom etterhvert, og hun sov over til idag! Vi spiste middag før vi dro på kino og så "Going the distance", som var en veldig artig film! Kjæresten til Allison, Bobby, kom også til kinoen. Hele kino-opplegget var utrolig amerikansk, akkurat som på film, med luke utenfor osv. Siden Linzey og Preston kjenner mannen som sto i luka, slapp vi og betale og gikk rett inn. Man får ikke seter, men setter seg bare der man vil. Det var bare oss og fire andre i salen, så vi hadde nesten hele for oss selv, og setene var digge. Haha.

Allison og Linzey har forresten lært seg et nytt norsk ord, som er "snart". De synes det er veeeldig morsomt og bruker det i de fleste sammenhenger. "The movie is gonna start snart!!!", "The dinner will be ready snart!!!" eller bare hyle "SNAART!!!" når de føler for det, hahaha.

Her kommer bilde av innkjøp, av Allison og av hårband som Audra laget til meg før jeg kom som jeg kan bruke. Hun er så snill! For de som ikke skjønte det heter skolelaget "Indians".

Nå bærer det avgårde til Sea World!

Én kommentar

Pep rally and football game!

Så da var enda en uke unnagjort. Helt utrolig hvor fort tiden går, uken har bare flydd av gårde. Siden sist har jeg vært på skolen, vært sosial, og vært på volleyballtrening. En trening dro vi ut på track-banen i 45 grader og jogget/sprintet i 9 minutter. Det var ganske så varmt, haha! Det er harde treninger, men jeg liker det. Som sagt er ikke maten i kantina det sunneste man kan putte i seg!

I går var jeg på agriculture møte, og det var veldig gøy. Vi hadde konkurranse om hvem som kunne skrive "Mississippi" best med rumpa, i tillegg til at de nye, som kalles "greenhands", som altså inkluderer meg og Gabby, tok maling på handa vår og merket det av på en plakat. Det var masse folk og veldig sosialt! Etter møtet dro jeg og Audra på et til møte angående det å være utvekslingsstudent/hoste en, siden Audra er en ASSE-representative.

I dag har vært en superbra dag, etter at jeg hadde unnagjort US history, economics og engelsk prøven. Det var "dress western day", så alle kledde seg i ekte Southern-Texas klær på skolen, som innebærer cowboy boots, hatt, jeans, og skjorte. Dette gjaldt ikke fotballspillerne og cheerleaderne, siden det var kamp i kveld. Vi hadde på røde og hvite trøyer med navnet vårt på, og det hadde fotballspillerne også. Hver dag er annerledes her, full av inntrykk og opplevelser. Det var i tillegg "pep-rally" idag, som gikk ut på å få alle ivrig til fotballkampen. Det er inne i hallen, og alle cheerleaderne danset line dance til country musikk med hver sin fotballspiller, i tillegg til at bandet spilte, og det var konkurranser om å kaste lasso osv. Utrolig gøy! Det er pep-rally hver fredag før kampene, så neste gang filmer jeg kanskje litt. Vi blåste opp røde og hvite ballonger, som er skolens farger, og spredte de overalt.

I kveld var vi som de fleste sikkert har skjønt på sesongens første fotballkamp. Jeg synes det var utrolig gøy, og veldig amerikansk! Jeg skjønner ikke så mye av spillet enda, men jeg tror at det kommer seg etter et par kamper. Haha. Det eneste negative var at vi dessverre tapte. Det var Jourdanton vs. Stockdale. Men vi vinner neste gang!

Ellers må jeg bare si enda en gang hvor heldig jeg er som har fått vertsfamilien jeg har fått! Jeg føler meg helt som hjemme, og jeg og Linzey har virkelig funnet tonen. Huset er ofte en "hang-out-spot", hvor folk bare kommer og går, haha. Jeg og Linzey gikk nettopp for å spille Wii på movie-rommet, og når vi kom inn lå Preston og naboen, Benito, der og sov. Jeg bare "do they usually just sleep like this?", og Linzey bare "aha!" hahaha. Gøy at naboen velger å sove i en stressless her enn å gå 50 meter tilbake til nabohuset. Så vi spilte Wii mens de lå og sov, og der ligger de fortsatt. Resten av familien, besteforeldre, søskenbarn, stebrødre osv. er supersnille alle sammen. Vi var hos "grandma and G.G's her om dagen alle sammen, og da spilte vi Twister!

Og haha, hver gang noen har bursdag, som er nesten hver dag, kommer "sjefen" inn i kantina, stiller seg opp og synger bursdagssang for full hals med verdens styggeste sangstemme. Det er rett og slett hysterisk morsomt. Og ett bord klapper hver dag helt randomt sakte i ca 30 sekunder før de stopper. Hahahha. Men nå er det langhelg, siden det er labor-day på mandag. Men vi har fremdeles to timers trening. I løpet av helgen skal vi til San Antonio på en ny shoppingrunde, og på søndag skal vi til Seaworld! Det er tre Seaworlds i hele USA; en i San Diego, en i Florida og en i San Antonio. Jeg gleder meg veldig. Hilser til alle kjære i Norge!

Locker room

Picture day


Dress Western day


Pep rallyFootball game

Twister at Grandma and G.G's


5 kommentarer

Schoolweek

Nå er jeg altså ferdig med min 7. dag på Jourdanton High School. Det føles godt at dagene går, ettersom jeg blir bedre og bedre kjent med folk. Jeg trives veldig, og koser meg sammen med amerikanerne! Haha.

I går hadde jeg volleyballtrening i to timer etter en time gym, i tillegg til en time cheer. Fire timer trening er veldig mye for meg, og dagene er veldig lange. Vi forlater huset halv åtte om morgenen og er ikke hjemme før 12 timer etter. Idag hadde vi ikke trening, men vi hadde tre volleyballkamper. Det vil si at vi har tre skolelag, og alle hadde kamp. Jeg spiller enda ikke i kamper, men jeg var fremdeles nødt til å se på alle kampene, så jeg kom ikke hjem før halv ni i kveld. Jeg har en stor prøve i engelsk i morgen om the Anglo-Saxons, som jeg kommer til å stryke, siden jeg skriver blogg istedet for å lese til prøven nå. Jeg har skrevet mange sider notater da, så jeg håper de kanskje kan brukes under prøven. Jeg har uansett ikke energi akkurat nå til å lese om the Celts osv...

Jeg er usikker på om jeg skal fortsette med cheerleading, siden jeg mest sannsynlig ikke kan cheere så mye på kampene uansett siden jeg ikke kan cheerene eller noe. Jeg skal uansett være med på fredagens kamp, og se hvordan jeg liker det. Men sånn som ting er nå frister det mer å være sosial med andre i publikum enn å stå å se dum ut som cheerleader nede på banen.

De som har lest har kanskje skjønt at jeg har en ganske stram timeplan å følge, så det blir utrolig lite tid til data. Jeg har nesten ikke fått snakket med noen siden jeg kom hit, og jeg har veldig dårlig samvittighet for det. Jeg tenker masse på dere hjemme og som sagt savner jeg dere veldig. Ikke misforstå meg heller da, fordi jeg elsker det her borte. Skulle bare så gjerne delt opplevelsen med dere! Tusen takk til alle som skrev hvem de er på forrige innlegg, setter stor pris på det!

Her er Gabby, den austalske utvekslingsstudenten og jeg utkledd som skolens maskotter, haha!


5 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits