Christmas day

Nå er jeg i San Antonio, hos aunt Leigh og uncle Dan's. Grandma, G.G,  Cierra og Michaela er også her. Vi har slappet av og spilt monopol, hatt julemiddag og bare koset oss. Vi har også fått julestrømpe og julegve. Hos grandma og G.G. fikk jeg et Texas flagg, pluss ekte Texas julestrømpe med godteri, snowglobe, pins til min letterman og Texas juletrepynt. Hos aunt Leigh og uncle Dan og company fikk jeg en designer veske, Vera Bradley. De er så utrolig snille med meg... Får helt vondt i meg! Huset deres er så utrolig amerikansk, med basseng og boblebad i hagen, peis, trapp med teppe i osv. Vanskelig å forklare. Har i alle fall koset meg veldig med amerikansk jul. Så mange inntrykk og opplevelser som er annerledes, så utrolig gøy å erfare. Nå tar jeg kveld, sover over her i natt. Snakkes i Colorado!
4 kommentarer

Gifts

I morgest stod vi opp og hadde ekte amerikansk gaveåpning i pysjamas og alt. Tusen takk for alle fine julegaver fra dere hjemme i Norge. Jeg ble kjempe glad for alt jeg fikk! Nå bærer det av gårde til San Antonio, og i morgen Colorado. 20 timers biltur, here we come! Skal til Custed Cutte i en stooor hytte, og jeg gleder meg veldig. Kos dere i romjulen kjære lesere.


James og meg i Tilden, lille julaften.Longhorns tastatur.

Alle gavene! Haha. Justin Bieber dukke fra Jørgen. Må innrømme at det er litt pinlig at det faktisk blir solgt Justin Bieber dukker...

Vertsforeldre ga meg Sperrys, som ønsket ♥

Fra mor og far. Tusen takk!

C.C sin julestrømpegave. Klar for Colorado.

Juletrepynt... Rådhset i Jourdanton!

Mamma og pappa gave ♥

Skin til MacBook fra Linzey, og kort. Gotta love penguins!


3 kommentarer

Merry Christmas!

God jul ønskes til alle hjemme i Norge Kan ikke få sagt det nok hvor utrolig rart det er at det er julaften idag. Ikke noe snekker Andersen, tre nøtter til Askepott eller disney klassikere på tv sammen med mamma, pappa og mine kjære søstre. Og ikke minst; ikke noe pinnekjøtt, lutefisk eller mandel i grøten. Men det føles ut som om at julen var her for ikke så veldig lenge siden, så før jeg vet ordet av det er det neste år og alle tradisjonene er som de alltid har vært. Håper alle nære og fjerne hjemme har hatt en fin julefeiring og fått alt de ønsket seg. Jeg nyter den amerikanske julen selv om det er annerledes. Det er det jeg er her for, for å oppleve og erfare nye ting og tradisjoner. Vi skal ikke åpne gaver før i morgen tidlig, altså den 25. I kveld skal vi bare slappe av her hjemme. Fredericksburg var kjempe koselig. Føles litt mer som om at det er jul etter å ha skypet hjem. Føles nesten ut som om at jeg er hjemme. Skype er genialt.
3 kommentarer

Ranchbesøk på lille julaften

Lille julaften fra ni til tre tilbrakte jeg med min amerikanske kjæreste James. Siden jeg har fått litt kjeft hos personer jeg ikke har fortalt det til, skriver jeg det heller på bloggen. Tenkte folk skjønte tegninga siden han stort sett har vært nevnt i hver innlegg. Men nå vet dere det. Jeg dro som sagt til bestemoren sin ranch i Tilden, som var utrolig stor. Enorm faktisk. Jeg møtte søsteren Sara, bestemoren såklart, forloveden til Sara, to fettere, Matt og Stevo, gammeltante og onkel. Alle sammen var utrolig koselige!! Jeg og James kjørte rundt på ranchen med en firehjuling. På veien møtte vi rein, kuer, og en miks mellom en stor rotte og en gris. Null tull. De finnes bare i sør Texas. Sara tok et par bilder av oss som hun skal sende på mail, glemte kameraet mitt. En veldig bra lillejulaften med fiiiine folk. Jeg fikk en veeeldig fin julegave, et smykke fra Saudi, skrevet på arabisk, og det betyr "always be happy." James har bodd i Saudi Arabia i 9 år, derfor kaller alle ham Saudi.

Ekte Texas miks av en stor rotte og en liten gris. De tilhører rottefamilien. Haha lol.


5 kommentarer

North Star

Da var jeg endelig ferdig med alt av julegaver. I går dro Audra, Linzey og jeg inn til Noth Star Shopping Mall for å handle siste rest. Gjett om det var crowded?... Uansett deilig å være ferdig. Kjøpte meg også UGGs og vinterjakke. Aina og mamma, de hadde ikke uggene dere ville ha... I dag, på lillejulaften faktisk(!) skal jeg til Tilden, en naboby en time unna, til Saudi/James sin bestemor sin ranch :) Blir koselig å møte familien hans. Jeg må være hjemme før klokken fire, fordi da skal resten av familien til Fredericksburg for å feire jul med the Wedens. Jeg tviler på at jeg får blogget noe før julaften, så jeg ønsker alle mine kjære hjemme i Norge en riktig god jul ♥
5 kommentarer

Christmas break

Jeg kan ikke tro det. Det første semesteret her i USA er over, og det er kun one to go. Heldigvis er vårsemesteret omtrent tre uker lengre enn høstsemesteret, og vi prøver å fikse slik at jeg får utvidet oppholdet mitt et par uker så jeg kan være med vertsfamilien til Alaska. Ingenting er sikkert enda da, men jeg håper. Vårhalvåret er lengre, men det går også som oftest mye fortere enn høsthalvåret har jeg hørt. Det er ikke før jeg går igjennom arkivet på bloggen min at det går opp for meg hvor lenge jeg faktisk har vært her, og hvor mye jeg har gjort. Dagene, ukene og månedene har rast forbi uten at jeg har riktig klart å henge meg i svingene noen ganger. Hele tiden har jeg hatt "så lenge igjen", men nå er halve året mitt over. Mange går igjennom tøffe tider her over dammen nå i høytiden, men jeg velger å kose meg med min amerikanske familie istedet. Jeg vet at om et år er jeg godt plantet i sofaen i stua i Bodø igjen, så hvorfor ikke bare nyte opplevelsen mens man kan?

Til tross for at det enda er latterlig varmt ute om dagen, synker temperaturen på graderstokken litt fortere om kveldene nå i desember enn før... Så jeg tror jeg skal ta turen til San Antonio og kjøpe meg uggs og vinterjakke i løpet av ferien. Jeg trenger også å kjøpe julegaver til vertsmor, vertsfar, vertsøster og mine tre vertsbrødre... James er den eneste jeg har i boks... den trenger bare å komme i posten. Haha. Så spesielt hvis noen har noen interessante forslag til hva jeg kan gi til tre gutter på 11, 14 og 15 år, vær så snill, let me know.

Ellers skal jeg feire jul med alle tre slektene vi har her, the Wedens (Linzey og William sin pappa sin familie), the Lockes (vertsfar sin familie), og the Palmers (Audra sin familie). Så drar vi som sagt av gårde til Colorado! Kjøreturen er opp mot 20 timer, og jeg har planer om å kjøpe meg noen bøker. Så forslag ønskes. Ikke vær beskjedne dere. Har nettopp lest "the perks of being a Wallflower", som jeg fikk i bursdagsgave hos min kjære Karro. Har ikke hatt tid tid før nå i ferien og åpne en eneste bok, så jeg innså hvor mye jeg har savnet å lese!

På torsdag delte forresten sophomorene ut Candy canes som folk hadde kjøpt til hverandre akkurat som i Mean Girls. Ellers er jeg lykkelig og glad og lever livet. Jeg håper dere hjemme gjør det samme, og jeg ønsker alle venner, familie, bekjente og hvem som nå enn leser bloggen en RIKTIG GOD JULEFERIE! :)


5 kommentarer

Jørgen visiting!

I helga fikk jeg besøk av min bestevenn Jørgen og hans "exchangebrother" fra Tyskland, Philipp! På lørdag stod jeg opp i 6 tiden, så bar det av gårde til flyplassen. Timingen var perfekt. Philipp og Jørgen ankom ca. 10 minutter etter James og jeg. Det var så utrolig koselig å møte Jørgen igjen. Har vært utrolige 6 måneder siden sist! Store deler av formiddagen gikk til å hjelpe til hjemme til julefesten som var på kvelden. Vi vasket og ryddet og gjorde alt klart. James satt opp et hoppeslott i hagen til barna, og pyntet huset med masse julelys og med nisse på taket. Utrolig fint og veldig amerikansk, som Jørgen skrev på sin blogg! Haha. Etter en stund spurte James om vi egentlig visste hvordan julenissen sin slede så ut... Og sa at han trodde at han var på tur til oss for å vise den fram. Så vi dro alle ut. Plutselig kom det et helikopter i full fart over hodet på oss. Vertsfamilien min hadde fått en venn til å komme for å ta med meg, Jørgen og Philipp på en helikoptertur over Jourdanton. Akkurat når jeg tror at toppen er nådd, at ting ikke kan bli bedre, så skjer noe slikt som dette. Jeg kan ikke få sagt hvor utrolig takknemlig og glad jeg er for og i vertsfamilien jeg har her. Ikke mange ville gjort noe sånt. Haha. Helikopterturen var en syk opplevelse som ikke kommer til å glemmes.

På kvelden kom det rundt 60 stk på julefest hos oss, og jeg koset meg masse. Venner og familie var til stede, og vi samlet oss ute rundt bålet mens James/Saudi og Jack spilte gitar. Senere dro vi inn og spilte xbox Kinect. Festen fortsatte visst til i 5 tiden på natta.. Jeg måtte dessverre være lame og legge meg klokken 1 fordi hodet mitt holdte på å ta livet av meg. Søndagen gikk til å vise guttene rundt i området og "the ag barn". Så bar det tilbake til flyplassen igjen... Sad day. Hadde uansett en sykt koselig helg sammen med en av de beste! Jørgen og Philipp er nå famous i Jourdanton, og de er velkommen tilbake når som helst!

PS... Har sagt det før og sier det igjen. Vanskelig å finne motivasjon til å blogge når det ikke er noooeeen som i det hele tatt gir et lite hint om at de leser. Haha. Jaja.


12 kommentarer

Pakke i posten!

I dag fikk jeg en gledelig text melding fra vertsmor mens jeg var på skolen. "Your package from Norway has arrived!". Og så sant så sant! Når jeg kom hjem stod det en stooor pakke og ventet på meg. Inni var det julegaver, julekalender og julegodteri fra verdens beste familie og venner hjemme i Norge. Tusen takk alle sammen, det føles godt at jeg ikke er helt glemt her i Amerika.

Denne uken på skolen er det "finals" for de som ikke er exempt. Det er som heldagsprøver hjemme. Hvis man har average på over 80, mindre enn tre absents og tardies så slipper man. Og det har jeg i alle fag... Så denne uken trenger jeg bare være på skolen til klokken 12, så kan jeg dra hjem. På fredag er det siste skoledag. Den 26. bærer det avgårde på skitur til Colorado. Jeg gleder meg som en liten unge! Og ja... det er 15. desember, og her i Jourdanton, Texas er det nesten 30 grader. Sykt. Men digg.
Én kommentar

Block that kick

Igjen en gammel video fra sikkert septemer engang.


5 kommentarer

American shopping mall: Christmas
Ingen kommentarer

Christmas Concert

Denne uka har det ikke skjedd noe spesielt, bortsett fra at vi dro på basketballkamp til guttene på tirsdag ca. en time unna her. Gabbs og Breanna kjørte sammen med oss, så med andre ord hadde vi en gøy roadtrip. Slår ikke feil med de to, haha.

Guttene kom som vanlig fra San Marcos på fredag. På lørdag, altså i går, dro vi alle på julekonsert i San Antonio. Det var i AT&T center. Det var litt for hardcore for meg, haha. Noen av sangene kjente jeg ikke en gang igjen fordi de hadde gjort de så annerledes. Den var i tillegg veldig lang... Nesten tre timer. På tur hjem stoppet vi og spiste på "The Little Red Barn". Servitrisene var kledd ut som cowgirls, og det var som om vi var inne i en barn. Skikkelig Texas! Når vi kom hjem kom James og Ben på besøk. That's that for now.


Hahaha. Gabby failet og laget grønne skilt... Det andre laget var grønt. Uansett... Kenny ♥


Én kommentar

Before halloween

Gammel video fra når vi var på shopping før Halloween.


Én kommentar

Tanker

Beklager til de som leser dette og ikke skjønner hva poenget mitt med dette innlegget var. Fordi det har egentlig ikke noe annet poeng enn at jeg har lyst og skrive ned noen av tankene som surrer rundt i hodet mitt. Selv om det er veldig vanskelig og sette ord på følelser. Så dere er advart. Dette kommer mest sannsynlig bare til å bli surr.

Jeg har nå vært her i 104 dager. 104 dager dere. På en måte føles det ut som om at jeg har vært her for alltid, mens det samtidig føles som om at tiden har flydd av gårde. Hvis det gir noen mening på noen måte. Det jeg prøver å si er at jeg har blitt så knyttet til menneskene jeg har møtt her, og føler meg som en del av dem, som om at jeg har kjent dem hele livet. Jeg har opplevd så utrolig mye siden den dagen jeg kom hit, og allerede nå er jeg tusen erfaringer rikere. Alle jeg kjenner gir meg en klem hver gang de ser meg, og senest idag fortalte venner meg at de er lei seg for at jeg skal dra om under 6 måneder. Og det er jeg også. Allerede nå ser jeg mørkt på den dagen jeg skal forlate hvor jeg er nå. Jeg håper at ingen hjemme blir fornærmet av noe av dette, men det er ikke bare bare og møte mennesker, leve sammen med dem som en familie eller som venner i 1 år, for så og dra. Jeg er en person som blir fort veldig knyttet til de rundt meg. Det som også er vanskelig noen ganger er at de jeg møter holder tilbake, fordi de vet at om en stund er jeg ikke her lenger, noe jeg har full forståelse for. Jeg vet at om ett år fra nå er jeg tilbake i Bodø, og da er alt dette bare minner. Fortid. Jeg prøver å leve hver dag slik at jeg kan se tilbake på året som noe jeg utnyttet til det optimale, uten anger. Så langt har jeg gjort det, og det føles godt. Jeg gjør og sier det jeg føler, og som oftest gir positive resultater. Det har i allefall gjort det for meg til nå. Ting har bare gått seg veldig bra til for meg her, og jeg velger og tro at det er på grunn av valg jeg selv har tatt siden jeg kom. Jeg vet at mange av de jeg kjenner og som jeg møtte på soft landing camp i New York ikke har vært like heldig som meg, og en del faktisk har reist tilbake til Norge. Jeg skjønner ikke helt hva jeg har gjort for å få servert alt dette i armene mine, og venter egentlig bare på at jeg skal få noe slengt i trynet. Det går ikke an at livet bare er en dans på roser. Men inntil det skjer skal jeg bare prøve å nyte det så godt jeg kan, uten å tenke på hva som skjer senere. Det bare var nødvendig for meg å få noe ut. Takk for meg.


5 kommentarer

Christmas cheer

På shopping i San Antonio var det julestemning overalt. Dekorerte shoppingsentre, julemusikk og juletrær, julelys... Akkurat slik man har sett amerikanske shoppingsentre på tv, enten det er Donald Duck eller ekte. Så utrolig gøy og oppleve. Men uansett... vi gikk naturlig nok og pratet om jul, og Linzey sier "shit, let's have a Christmas Party! It is our party, so we can make it however fancy WE WANT." Så når vi kom hjem fortalte vi vertsfar om ideen, og den falt i smak. Vi har nå invitert 57 familier til å komme på julefest hjemme hos oss lørdag 11. desember! It is beginning to look a lot like christ-mas! Jøss. Det er 1. desember allerede. Jeg gleder meg til jul, men samtidig ikke. Det betyr at ett av to semestre her borte er over. Sykt hvor for tiden går.Ingen kommentarer

Senior Slave Day


Ingen kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits