Last part of New York

Idag har vært enda en innholdsrik og spennende dag i New York City! Vi startet dagen med gå gjennom Wall Street, kjøre forbi hvor Titanic egentlig skulle komme i land, i tillegg til å kjøre forbi hvor Leonardo DiCaprio har en leilighet. Guiden tok oss også med til Ground Zero, som nå var en byggeplass. Det gjorde veldig inntrykk og se alt så nært, med tankte på at det døde ca. 3000 mennesker der 11. september 2001.

Vi dro vi også på cruise på Hudson River, hvor vi kjørte rett forbi State og Liberty og hadde utsikt over hele Manhattan! Til slutt avsluttet vi guidingen med å gå på Brooklyn Bridge og fotografere, før de slapp oss "løs" i Soho. Jeg, Maria, Ingvild og Siren tok en taxi til 5th avenue og dro innom Abercrombie & Fitch, nba-store og Victoria's Secret Pink enda en gang. Så det ble litt shopping idag også! Og ja, Sindre du hadde rett. Jeg pakket med meg altfor mye.

Det har vært to fantastiske dager i New York med masse fine folk! Uansett så har to dager holdt for meg, spesielt siden jeg er så spent og klar til å dra til Jourdanton, Texas! Og nå er det bare noen få timer igjen!

Til slutt vil jeg bare si unnskyld til alle jeg ikke har svart her på blogg, på Facebook-chatten og på Skype. Internettet er helt elendig og faller ut hele tiden, og tiden har heller ikke strukket til. Blir uansett veldig glad for å høre fra dere selvom jeg vet jeg er dårlig på respons! Jeg har langt ifra glemt dere og skal svare både her og der når jeg kan. Ekstra hilsen til Martina som ikke fikk dratt hit! Turen hadde vært bedre hvis du var med. Men enn så lenge: snakkes i TEXAS!Wall Street

State of LiberityBrooklyn Bridge


Med Manhattan i bakgrunnen!

Dagens innkjøp

4 kommentarer

I heart NY

Jeg og mine roomies våknet faktisk av oss selv i 06.15 tiden idag, spente og klare til å utforske New York. Det gjorde i grunn ingenting siden vi likevel skulle spise frokost 07.20 og hadde oppmøte i lobbyen klokken 07.50. Klokken 08.00 forlot bussen hotellet og vi headet mot Manhattan og New York!

Når vi ankom byen hoppet det på en guide med navn Dennis på. Han ledet oss gjennom hele upper Manhattan; Central Park, Greenage Village, 5th Avenue, Little Italy, Soho, Chinatown og Times Square. Han var en utrolig bra guide og fortalte oss masse interessant om byen vi ikke visste fra før av, i tillegg til å lære oss hvordan man skal snakke som en ekte New Yorker! Han lærte oss at hvis man ber om en pølse ved å si "Can I have a hot dog, please?", er man mest sannsynlig nødt til å betale 5 dollar til en pølse som egentlig koster 1 dollar, fordi måten man skal be om, som en ekte New Yorker - er å si "Yo! Gimme a dåååg", haha.

Når vi gikk av ved Greenage Village for å få oss noe å spise, var jeg ikke så særlig begeistret over strøket, helt til guiden ba oss om å snu oss og sa "Do any of you recognize this building?". Da stod jeg faktisk rett ved siden av selveste Friends- leilighetskomplekset! OMG. Og ja, jeg vet det er spilt inn i Los Angeles, men uansett! Det var så utrolig megakult!

Når klokka ble 13.00 fikk vi lov til å gå hvor som helst og gjøre hva vi ville fram til klokken 1845. Vi dro til Rockefeller Center og Top of The Rock, og helt ærlig: Jeg har aldri opplevd noe så kult eller fått et så stort kick som det jeg gjorde når vi kom ut av heisen i 67 etasje og hadde utsikt over hele New York. Det var siiiiick! Videre tok vi turen til Times Square, og det var sinnsykt det også! Herregud, det er så vanskelig å beskrive alt.

I 17.00 tiden veivet jeg, Maria, Siren og Ingvild etter en gul taxi fra Times Square og la ruta mot en to etasjes Victoria's Secret Pink, så det ble litt shopping i dag også! Siden vi ikke tok oss tid til å spise i løpet av de nesten 6 timene vi hadde for oss selv i New York, har vi nettopp vært og spist på restauranten på hotellet. Dagen har vært uforglemmelig og full av inntrykk. Det er mye å ta innover seg på bare én dag! Siden jeg er i Gossip Girl byen sier jeg xoxo og avslutter her. Savner alle!


Central Park

Friends!!!!!!

Starbucks Coffee


Top of the Rock

Gatelangs i New YorkTimes Square

Innkjøp fra Victoria's Secret!

11 kommentarer

Welcome to America

Etter en lang, men smertefri reise har jeg endelig kommet fram til Amerika og selveste New York City, og jeg kan ikke si noe annet enn at det føles helt AWESOME! Vi var 13 norske (1 gutt og 12 jenter) som hadde ruten Oslo - København - Newark, men vi er til sammen en gruppe på til sammen 46 elever fra Sverige, Danmark og Norge. Flyturen fra København til New York var lang, men jeg og Maja slo i hjel litt tid med å ta sove bilder av resten av gruppen, haha. Det hele endte med at de aller fleste stod i en klynge i godt over en time og pratet og sprerret veien til alle andre, koooos. Når vi ankom New York var det første vi fikk se New York Skyline, som var ganske så, nei, som var SINNSYKT kult! Og når vi kom ut.. Jeg var forberedt på at det skulle være varmt, men herregud. Det er utrolig varmt her!

Jeg bor på rom sammen med Maria og Lene, som faktisk også skal til Texas begge to! De er supersøte så jeg er storfornøyd med å ha fått de som roomies! Det er heller ikke så verst å se hele Manhattan fra vinduet på rommet. Hele gruppen har nettopp vært nede i restauranten på hotellet og spist middag  etter at vi har slappet av og dusjet etter ankomsten. Det er faktisk merkelig å tenke på at alle møttes i dag tidlig, siden praten går så lett og alle kommer så godt overens. Ingvild ga oss også forresten en god latter når hun spurte servitrisen "UNNSKYLD! har.. do you have dressing for my hamburger? do you have it? dressing? du skjønner, sånn... like dressing for my hamburger?" Haha DØDE. Har vel kanskje med å gjøre hvor sykt trøtt jeg er nå.

I morgen bærer det inn til New York, The Apple, The City who never sleeps, - kall det hva du vil, og jeg gleder meg vilt! Men akkurat nå er det helt ærlig ingenting som frister mer enn å sove. Nå er klokken 2140 i amerikansk tid og 0340 i norsk tid, og siden jeg sov to timer natten før jeg reiste og knappe 40 minutter på flyet, har jeg helt sinnsykt med jetlag nå så jeg stuper i seng. STAY TUNED PEOPLE!


Hele gruppa kjøpte "Norway" armbånd så ingen skal være i tvil om hvor vi er fra.

Maria og sove-Siren.

Vingebilde!


Småslitne her ja.

Bassenget på hotellet. Danske Trine!

Maria, roomie 1.

Lene, roomie 2, ved Brooklyn Bridge, hehehe.

Maja, Maria og Siren.

10 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits