Svar på spørsmålsrunde 3

Hvilke fag har du? Jeg har economics, government, US history, athletics, Engelsk IV, agricultural wildlife class, algebra 2 og chemistry.

Hvem er kjæresten din? Hvordan ble dere sammen? :)
Hvordan ble du og James kjærester, var det date og alt mulig? fortell! :- )
Kommer du og kjæresten din til å ha et langavstands forhold når du reiser hjem igjen?:)
Du har som jeg har skjønt kjæreste. Har dere tenkt å holde sammen når du reiser hjem? Eller har dere ikke snakket om det enda? Kommer han til å komme på besøk/du til å reise tilbake?
Hvordan ble du og James sammen ? Var det romantisk ? :)
Kunne vel i bunn og grunn vært en spørsmålsrunde om James, dere. Haha. Men neida, jeg skjønner at folk lurer siden jeg stort sett ikke utdyper dette eller skrev noe særlig om han på bloggen første halvåret utenom at jeg hengte med han. Hvordan vi ble sammen..dere kan vel like godt få hele historia. Gøy for meg også å lese senere.
James var en av de første jeg møtte når jeg kom hit. Jeg møtte han for første gang søndagen etter jeg kom, han var her hjemme hos meg når jeg kom hjem fra shopping i San Antonio. Han er bestekompisen til vertsbroren min, Preston, så han hengte naturlig nok en del her...rettere sagt hver dag. Jeg ble med de på ting de gjorde, og vi dro alltid på fotballkampene på fredagskveldene sammen. Det er vanskelig å si akkurat hvordan det skjedde, men James virket interessant for meg helt fra dag 1.. eller til og med før jeg kom, fordi han skrev en kommentar på facebooken til Linzey: I've been practicing my norwegian accent. I?m going to say "du er vakker som en munnful med frokostblanding.." or "vil du være med minieselet mitt på en tur" It means "you are as beautiful as a mouthful of cereal" and "would you like to take my minidonkey on a spin"..it is going to be love at first conversation. Haha.

Uansett, James er bare veldig annerledes fra mange av guttene som er her, som kan finne på å stå å se på deg mens du trener på tracken og rope ut "you are hot".. eller i det hele tatt annerledes fra alle. Kvelder jeg husker spesielt godt var når alle sammen var her og vi satt utenfor rundt et bål og han spilte gitar. Døde når han syngte Use somebody av Kings of Leon..Haha. Men det egentlig bare skjedde, selv om han i starten gjorde det veldig klart at han ikke ville ha et forhold.  Vi var sammen nesten hele tiden, og når vi ikke var det textet vi.  Han ombestemte seg vel den dagen han kalte meg kjæresten sin. Senere sa han at han ikke ville at jeg skulle reise hjem og tenke at han aldri egentlig spurte meg.. så han spurte senere om jeg var sikker på at jeg ville være kjæresten hans. Siden vi er sammen hver dag, så det kommer til å bli veldig vanskelig å få fra alt og til å reise hjem til ingenting. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det er ikke lett når man blir så knyttet til noen. Og vi har snakket om hva vi skal gjøre når jeg reiser hjem, men ingenting er vel bestemt enda. Uansett hva som skjer så skal han til Tyskland i juleferien og vil prøve å reise å besøke meg også. Viste seg forresten senere at James ikke begynte å henge her i huset så mye før jeg kom.. Haha. Linzey sa at det skjedde etter min ankomst.

Hvordan ble du med på sportene du har drevet med? Var det tryouts der kun de beste fikk være med, eller kan en være med selv om man ikke er spesielt god/ikke har prøvd sporten før?:) Skolen min er såppas liten at vi ikke har tryouts i noe utenom cheerleading. Så dette varierer fra skole til skole. Her kan man være med selv om man ikke er spesielt god, men da ender man stort sett opp på jv (junior varsity), som er laget for de ikke fullt så gode. Jeg spilte på jv i volleyball siden jeg aldri hadde gjort det før, men jeg tol plassen til Linzey i cross country, fordi det er et x antall som får være på varsity. Jeg er også på varsity i track. Man må uansett bestå alle fag med enten A, B eller C, hvis ikke får man ikke delta på sporten man er med i til man består.. Man må uansett vente tre uker hvis man ender opp med å faile.

Hvor mange personer går det på skolen din? Rundt 370 tror jeg.

Hvor mange utvekslingsstudenter går det der? Er folka på skolen din vant til å ha utvekslingsstudenter? Vi har meg, Gabby fra Australia, Sine fra Thailand og ei jente fra Kina som jeg ikke kjenner. Det er egentlig bare lov til å være tre om gangen, men rektoren hadde glemt at han hadde signert med en av studentene så vi endte opp med fire, haha. Skolen har alltid utvekslingsstudenter, så alle er vant til det. Jeg hører  samtaler om tidligere utvekslingsstudenter stort sett hver uke.

Har familien hatt utvekslingsstudenter før? Ja, en gutt fra Tyskland for to år siden. Konstantin heter han.

Har du noen gang krangla med vsøseren din eller noen andre i vfamilien? Jeg og vertssøsteren min har helt ærlig hatt en del krangler, ja. Men hun er den eneste i familien jeg ikke alltid går overens med. Vi lever mer som søstre enn som venner (ikke misforstå), og når man lever og er sammen med noen nesten hele tiden, er det klart at diskusjoner og uenigheter oppstår. Problemet er at hun ikke alltid forstår at jeg vil være sammen med andre enn bare henne, og at hun blir skuffa hvis jeg ikke alltid gjør ting hun vil gjøre. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men akkurat nå går det veldig bra.

Leser du noen andre utvekslingsblogger? Tvillingsøsteren min, og det er vel egentlig den eneste. www.martinaiusa.blogg.no.


Kan du lage videoblogg? :) Tvilsomt, utenom de jeg legger ut som jeg har filmet. Kommer neppe å sitte å snakke til kameraet. Det er bare ikke..meg.

Er du førnøyd med Explorius?Reiser selv med de til neste år og har plutselig hørt MASSE dårlig om dem. Jeg er SÅ nervøs for at de ikke er en bra organisasjon nå, etter alt det dårlige jeg har hørt. PERSONLIG (les: PERSONLIG) har jeg ingen klager om Explorius. Ikke vær nervøs.

Hvilken underorganisasjon har du? A.S.S.E

Det er jo som jeg skjønner veldig usunn mat i USA, hvordan består en vanlig dag med frokost,lunsj middag osv til deg? :) For å være helt ærlig, så var en grunn til hvorfor jeg vurderte å ikke reise til USA på grunn av den dårlige kosten jeg vet er her borte. Men USA har alt, og det er fullt mulig å leve sunt og ikke bare på fast food hvis man bare vil. Jeg lever egentlig akkurat som i Norge. Til frokost spiser jeg special K frokostblanding, til lunsj spiser jeg en yoghurt og av og til cookies, og til middag spiser jeg hva enn vertsfar eller vertsmor lager. Det kan være alt mulig. Vi har nesten aldri gjentatte middager. Vi har vel hatt samme rett opptil fire ganger, men ikke noe mer. Jeg skal ikke lyve å si at jeg aldri spiser usunt, for jeg tar meg ofte en skål med is eller spiser en sjokolade hvis jeg føler for det. Jeg trener så mye at jeg har ikke noen grunn til å bekymre meg for vekt eller noe slikt. Poenget er at hvis du vil leve sunt, så kan du det. Man er selv ansvarlig for hva man pakker i seg. Du er hva du spiser, enkelt og greit.

Hvordan er cheerleading miljøet på skolen? Er det tryouts? Må du være veeeldig god i turn? Vi har et varsity lag, som består av 12 personer, og et jv lag, som består av 8 personer. Det er tryouts, med mindre du har vært cheerleader gjennom hele high school og du er senior, da slipper du. Man må ikke være VELDIG god i turn, men man må kunne litt. De fleste kan tumble og alt det der, men det er ikke et must. En cheerleader må uansett ha et godt humør, school spirit og kunne være del av et team.

Hei! Var det skummel første dagen på High School? Fikk du venner første dagen, eller måtte du sitte alene i lunchen? Første dagen var ikke noe problem. Siden jeg har vertssøsken på samme og nesten samme alder var det ikke noe problem å anskaffe seg venner. Jeg er også aktiv i alt av aktiviteter, så det hjelper også på. Jeg måtte altså ikke sitte alene i lunsjen, hahah.

Hva synes du om ASSE? Jeg reiser også med dem, og synes det er veldig irriterende å ikke vite noenting egentlig, har ikke fått en eneste mail fra dem enda om noenting. Er de flinkere til å oppdatere når det nærmer seg avreise? Du får mest informasjon fra organisasjonen du har i Norge. Det kommer uansett en del e-mailer om utflukter ASSE kan ta deg med på etter hvert. Jeg har personlig ikke hatt noe problem med ASSE, og synes i grunn ikke at organisasjonen har noe særlig å si. Det er ikke som om at jeg daglig går og tenker på hvilken organisasjon jeg har.

Var det vanskelig å få venner? Måtte du komme til de, eller kom de til deg? Jeg har aldri hatt store vanskeligheter med å få venner. Jeg er i en heldig situasjon som jeg skrev ovenfor, og har søsken på min alder her. Uansett så må man regne med som utvekslinsstudent å ta intiativ og være utadvendt og sosial. Man kan ikke vente på at noen gjør noe for deg. Vil du gjøre noe, gjør det.

Kan du fortelle hvilke fag du tar, og om de er vanskelige? Skrev hvilke fag jeg har i det første spørsmålet. Ingen av fagene er vanskelige, men noen er mer utfordrene enn andre. Jeg har A og B i alle fag? Jeg liker ikke engelsk IV, men det er på grunn av læreren, ikke faget.

jeg skal til Texas neste år på utveksling. kan du gi noen tips om hva man burde ha med, fortelle litt om folk generelt der, og si negative og positive sider? Jeg skal bo like ved Dallas :) Du burde glede deg, fordi Texas is THE SHIT. Mitt råd er å ikke ta med så veldig mye. Moten er annerledes her borte og du kommer garantert til å shoppe når du kommer hit. Pakk med deg et kamera og et bankkort og du er set. Jeg elsker folk fra Texas, og har faktisk egentlig ikke noe negativt å si. Forbered deg på varmt vær. Og da mener jeg? VARMT. Det er mars, og jeg er allerede ganske så brun og lever i 30 grader.

Hvordan kamera bruker du? Jeg bruker Olympus E PL1. Anbefales veldig. Beste kjøpet (bortsett fra Macen) jeg noen gang har gjort.

Takk for alle spørsmål. Håper jeg svarte godt nok.


4 kommentarer

Spørsmålsrunde 3

Jeg begynner egentlig å bli litt lei av bloggen, og føler at det meste jeg skriver er kjedelig. Men siden jeg stadig får spørsmål på kommentarer som jeg stort sett ikke svarer på - dessverre, sparker jeg i gang nok en spørsmålsrunde. Spør om hva du vil, og jeg skal prøve å svare så godt jeg kan. Hvis det ikke kommer nok spørsmål til å lage et ordentlig innlegg ut av det, dropper jeg hele greia.. Haha. Så spør i vei. Hvis du er usikker på om noen har spurt det du lurer på tidligere, er det bare å søke i "spørsmålsrunde" kategorien.


17 kommentarer

Svar på spørsmålsrunde

Hvordan er Texas?
Texas for meg er upåklagelig. Jeg ELSKER varmen, atmosfæren, landskapet, menneskene, byene etc. Texas er større enn Frankrike og det sier litt. Fra hvor jeg bor kan jeg kjøre i tre timer så er jeg i den fjerde største byen i USA, nemlig Houston. San Antonio, som er knappe 30 minutter unna, er den sjuende største byen. Jeg bor på en liten plass, rettere sagt utpå landet, og jeg elsker det. Det er utrolig deilig og bo på et lite rolig sted, samtidig som jeg har tilgang på alt jeg trenger bare en liten kjøretur unna. Texas er cowboy/redneck stat nummer 1, og jeg synes det er morsomt. Når vi kjørte til Houston to helger tilbake siden sa vertsmoren min "you know you are in Texas when there are cows along the highway even though you are in a big city". Selv om vi var 10 minutter unna sentrum, var det kuer så langt øyet kunne se. På radioen går det i country musikk, og cowboy boots, belte og hatt er sletters ikke unormalt. Før jeg dro hit vil jeg tørre og påstå at verken jeg selv eller de som kjenner meg hadde trodd at jeg ville like dette så godt som jeg gjør, men det er ekte fakta. Det er veldig vanskelig og beskrive "hvordan Texas er", før man faktisk har opplevd det. Texas er også den eneste staten som har lov til å heise statsflagget sitt like høyt som flagget til USA, andre stater må ha det lengre ned på flaggstangen.

Everything is bigger in Texas.

Hvordan er folkene?
Menneskene er imøtekommende, interesserte, hjelpsomme, utadvendte og eventyrlystne. Jeg har ingenting negativt å si om folkene som er her. Jeg elsker alle.

Hvordan er v-familien din? Er de strenge?
Vertsfamilien min er BEST. Jeg elsker de alle sammen. Jeg har vært så heldig at jeg har kommet til tidenes mest chille vertsfamilie. Både vertsmor og vertsfar er en del av "gjengen", og sosialiserer seg veldig med vennene våre. Huset vårt er så å si en møteplass for alle, og det er alltid folk her. De er ikke strenge, og har behandlet meg som en av sine helt siden jeg kom hit. De elsker unger og ungdom og vil ta meg med på så mye som mulig slik at jeg kan få oppleve det som er og oppleve. I juleferien har vi leid en hytte i Colorado som vi skal til i en uke og stå på slalåm. Noe jeg liker veldig godt er at de stoler på oss helt til de ikke har en grunn til å gjøre det, de er altså veldig rettferdig.

Vil du anbefale folk å da til Texas? hvorfor/hvorfor ikke?
Ja. Les over hvorfor.

Var det vanskelig å bestemme seg for å dra til USA?
Jeg var frem og tilbake når det gjaldt om jeg skulle dra eller ikke helt fra august i fjord til i slutten av april, så ja, det var vanskelig å bestemme seg.

Hvordan var søknadsprossesen med explorius? Er du fornøyd med byrået?
Fylle ut papirer, intervju, fylle ut papirer, ambassade i Oslo. Det er som med alle andre byråer godt med papirarbeid som må gjøres. Jeg er veldig fornøyd med Explorius.

Hva er din beste opplevelse i USA så langt?
Vanskelig å nevne én! Jeg har gjort så utrolig mye siden jeg kom hit. Men en av de beste var definitivt Justin Bieber konsert i Houston. Ellers var det veldig gøy og få første plass i Cross Country på mitt aller første møte. Halloween, som jeg forresten glemte og skrive om her på bloggen, var også en vanvittig kul opplevelse.

Skal du på noen turer ut av Texas i løpet av året?:)
Jeg skal til Colorado. Utenom det vet jeg ikke enda.

Går du på cheerleading der borte? I så fall, har du noen bakgrunn med turn eller slikt?
Jeg går ikke på cheerleading.

Er vertsfamilien din kristen?
Ja, men vi går ikke i kirka.

Har du hatt hjemlengsel hittil?
Nei.

Hvordan ble du tatt i mot av både familie og personene på skolen din?
Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av absolutt alle jeg har møtt her.

Liker du skoleordningen i USA eller Norge best?
Skolen er enklere her i USA, men det betyr ikke nødvendigvis at den er bedre. De er veldig forskjellige på mange måter, og derfor vanskelig og sammenligne. Jeg har ikke noe i mot noen av skoleordningene.

Hva er positivt/negativt med USA?
Utenom at der er mye drittmat her har jeg ellers ikke så mye negativt å si.

Hvor mye av dine egne penger bruker du ukentlig ca?
Har ingen aning.

Vil du anbefale andre å reise med Exlporius?
Ja.

Hvilken spm spurte de deg om på både norsk og engelsk?
Det er et år siden... Jeg husker dessverre ikke.

Er det veldig vanskelig å følge med i timene/med leksene/prøver osv?
Nei. Gjør det du skal  og  øv til prøver, så er du sikret en A eller B.

Fikk du stipend?
Ja.

Hvilke karakterer hadde du i Engelsk på ungdomsskolen og videregående?
5.

Er skolen vanskelig?
Nei, ikke så lenge du gjør det du skal.

Hvor mye ukelønn/måndeslønn har du?
Har ikke noe fast.

Er det veldig vanskelig å komme med på cheerleading?
Ja. Det er et høyt nivå på cheerleadningen her borte. Men muligheten er der hvis man har erfaring nok.

Hvilken sporter er det egentlig å velge mellom?
Det er mange å velge mellom. Amerikansk fotball, volleyball, basketball, track, field, golf, tennis, baseball, softball, powerlifting, cross country... Jeg har garantert glemt noen.

Hva ville du sakt hadde vært det letteste, å begynne på en skole med masse folk eller få folk?
Få folk. Flere vet at du kommer og det er lettere å finne sin plass. Jeg har kun erfaring med få folk, så det er egentlig alt jeg kan si.

K to the double R O
jeg gleder meg til å klemme deg...gleder du deg til å klemme meg?
Jeg gleder meg VELDIG sukkerklump!

Trixie
Savner du meg?
Hver dag tuttilutt. Ikke glem meg.

Mamma
Kommer du hjem til sommeren;) ?
Jeg kommer hjem 3. Juni. For et år. Hehe. Neida. Jo da. Men ja... Jeg kommer hjem!

Ikke tenk på vertsfamilien du har nå, men visst du kunne ha fått sjansen til å bodd hos en tante og onkel av deg(ene snakker engelsk) istedenfor en random vertsfamilie, hva ville du ha valgt?
Random vertsfamilie.

Angrer du noen ganger på at du dro til USA. Jeg har veldig lyst til å dra, men er redd for å få hjemlengsel. Er skolen vanskelig der borte. Er det mye lekser osv? Synes du har en kjempebra blogg!
Å dra er den beste beslutningen jeg har tatt hele livet mitt. Så NEI, jeg angrer ikke. Hvis du vurderer å dra, DRA. Hvis du ender opp med å mistrives går det alltids fly tilbake igjen. At the end så angrer man på alt man ikke gjorde enn alt man gjorde. Det kan hende det ender opp med å bli det beste året av livet ditt. Hvis du ikke drar, får du aldri vite. Det er ikke mye lekser.

Får du ekstra studiepoeng om du drar til utlandet og studerer ett år?
Nei.

Anbefaler du Explorius? har hørt de tar med så mange, så det ikke lønner seg.
Ja. Det har ikke betydd noe for meg at de tar inn mange studenter.

Er du fornøyd med ASSE som organisasjon?
Ja.

Søkte du stater/område?
Nei.

Hvorfor valgte du Explorius nå, når du var med EF på språkreise?
Jeg hadde tidenes beste språkreise sammen med EF, men følte at Explorius gjorde en grundigere jobb når det gjaldt å veldige ut vertsfamilier enn EF. Personlig har jeg ingen negativ opplevelse men verken det ene eller den andre, men jeg har hørt historier om at EF ikke er så nøye som de burde være.


6 kommentarer

Spørsmålsrunde 2

Sparker i gang en spørsmålsrunde igjen siden det er godt etterspurt! Spør i vei, ingen spørsmål er dumme. Skal prøve å svare så fort og godt jeg kan.


Bilde fra Lauren sin overnattingsbursdag i helga!


16 kommentarer

Svar del 2

Is your life anything like one tree hill? That's what I think about when i see your pics. Helt ærlig kan jeg ikke svare på det, ettersom jeg har sett en episode av One Tree Hill hele livet mitt. Men jeg vil si at jeg lever et ganske typisk High School liv.

How are the guys? Are you going to prom this year? Jeg har svart på dette tidligere, og det er egentlig ikke noe fasitsvar på det. Her finner du gutter i alle farger, fasonger og personligheter. Personlig synes jeg amerikanere er amazing! Gutter spør alltid faren til jenta om tillatelse til å ta henne med ut, etc. Kulturen i forhold til dating er helt annerledes her enn i Norge, og man skal ikke bli overrasket hvis en helt fremmed kommer og spør etter nummeret ditt. Og ja, vi har prom i vårhalvåret.

How strict is it when it comes to boys, boyfriends, sex and so on? Vel, vi kan si det på denne måten? Området jeg bor i er et av de mest mest gravide tenåringer i hele landet. Det er selvfølgelig veldig forskjellig hvor "strict" det er.

Hvilket kamera bruker du for å filme og ta bilde med? Olympus E-Pl1. Anbefales på det sterkeste!

Er du fornøyd med explorius, og vil du anbefale den til fremtidige utvekslinsstudenter?
Personlig er jeg veldig fornøyd med Explorius, men det har vært en del negative opplevelser i forhold til søsteren min som er i Georgia. Hun fikk ikke reise til New York siden hun fikk familie tre dager før hun reiste. Vi fikk tilbake et par tusen tror jeg, men hvem vil vel bytte ut en New York tur med et par tusenlapper? Ikke jeg.

Hva er den størtse forskjellen mellom USA og Norge? Menneskene. Noe jeg allerede oppdaget under oppholdet mitt i California forrige sommer, var at amerikanere er utrolig mye mer imøtekommende, høflige og utadvente folk enn menneskene i Norge. Her kan folk finne på å stoppe deg på gaten bare for å prate.

Hvordan takler du hjemmlengsel? Jeg har ikke hjemlengsel, og har heller ikke hatt det.

Når du søkte stipend, søkte du lån også? Nei.

Ukepengene dine, hva bruker du de på? Når jeg bruker penger er det på klær, sminke etc. Ting jeg føler jeg trenger. Vertsforeldrene mine betaler mye for meg, fordi de vil stille meg på lik linje som resten av barna.

Har du mye fritid etter skolen? Nei, jeg har så å si ikke noe fritid utenom på søndager. Det er ALLTID noe som foregår!


Må du hjelpe til mye hjemme? Nei. Det eneste jeg gjør er å mate kattene og av og til lufte C.C. Også bærer jeg de skitne klærne mine til vaskerommet. Jeg har støvsuget en gang siden jeg kom. Hehe.

Hvilke fag har du? Chemistry, Economics, Atlethics, US History, English 4, Agricultural, Algebra 2.

Hvordan er karakterene dine nå? Jeg har A og B i alle fag.

Visste du at Sindre flytter imorgen? Jeg visste ikke dette, men jeg snakket med Sindre på Skype for to timer siden, så jeg er litt mer oppdatert nå!

Hadde du P eller T matte på videregående i Norge? Teoretisk.

Hvilken matte anbefaler du at de som skal være utvekslinsstudenter til neste år burde ta? Teoretisk.


6 kommentarer

Svar del 1

Skal foreldrene dine komme til USA mens du er i Texas? Ikke som jeg vet om nå.

Har du hatt hjemlengsel? Ikke i det HELE tatt. Sorry til alle der hjemme, men det er bare rett og slett for mye forskjellig som skjer hver dag til at jeg skal få tid til å i det hele tatt tenke over hvordan det ville vært å være hjemme nå. Alt jeg kan si er at det å bli utvekslingsstudent er den beste bestemmelsen jeg har tatt hele livet mitt. Hver dag er forskjellig og jeg møter nye mennesker hele tiden. Akkurat nå føler jeg at jeg lever livet mitt fullt ut!

Hvordan er været? Det er alt mellom 27 grader til opptil over 40. Det har vært kanskje 5 regndager siden jeg kom. Stort sett ligger temperaturen på omtrent 35 grader. Jeg merker ikke så mye til varmen, siden vi ofte er inne med aircondition.

Går det bra på skolen? Vanskelig? Skolen går veldig bra! Jeg har A i alle fag utenom engelsk, og jeg har best karakter av alle i Economics klassen min, hvor jeg har en average 104 av 100, på grunn av extra credit. Det eneste som er stress er at det er tester/quizer nesten hver eneste dag.

Fått mange venner? Ja. Haha, jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på spørmsålet utenom ja. Jeg har møtt utrolig mange nye folk siden jeg kom, alle er veldig imøtekommende og interessert i å bli kjent med meg siden jeg er utvekslingsstudent.

Hva gjør du på fritiden? Jeg trener 3 timer hver dag i ukedagene, og to timer i uka er jeg med Linzey på cheerleadingtrening. Vi har volleyballkamper to ganger i uka, i tillegg til at fotball laget har kamp hver fredag. Linzey og Preston er i teater, og de har øvinger to ganger i uka. Det hender jeg blir med dit, fordi det er veldig sosialt og masse folk. Ellers drar vi på kino, bowler, ser film, eller bare er med venner. Familien min er veldig utadvent og både vertsmor og vertsfar er kompis med alle av vennene våre. Folk kommer og går som de vil her hjemme hos meg, det er stort sett alltid folk her. Vi drar også noen ganger inn til San Antonio på shopping i helgene.

Valgte du stat selv? Nei, og jeg vil ikke anbefale det til noen heller. Jeg ville neppe valgt Texas, som viste seg å være den beste staten med den beste familien for meg!

Hvor mye penger bruker du sånn ca i måneden? Helt ærlig har jeg ikke peiling. Vertsforeldrene mine betaler veldig mye for meg, og behandler meg akkurat som de andre ungene. Hvor mye utvekslinsstudenter betaler er nok veldig forskjellig fra familie til familie, fordi i utgangspunket skal de bare betale for mat hjemme, dvs. at man egentlig skal betale alt av skolelunsjer og ting man spiser ute selv, noe jeg ikke gjør.

Tok det lang tid fra du ble godkjent til du fikk papirer som du skulle fylle inn? Nei. En uke kanskje?

Hadde du gode karakterer før du dro? Jeg hadde et snitt på 4.7 tror jeg.

Hvordan er det å bo i Texas? Jeg har søkt dit til neste år, og lurte på hvordan det er der liksom :) Texas er uten tvil den BESTE staten! Jeg elsker alt med Texas. Hele cowboy opplegget er bare så sykt rått, jeg elsker været og varmen, og alle menneskene er sykt bra! Har rett og slett ingen klager å komme med.

Er de forskjellige fagene vanskelige? matten osv? :) Nei.

Var det vanskelig å bli kjent med folk på skolen og sånn? Ikke i det hele tatt, men det har nok noe med saken å gjøre at jeg har en vertssøster på samme alder som meg og at jeg er involvert i mye av sport.

Hva gjør du etter skolen og i helgene? Se over.

Skal du til hawaii? Nei, underorganisasjonen min, ASSE, tilbyr ikke reise til Hawaii.

Hvordan er det å bo i en annen familie?
Alt for vanskelig å forklare. De er som familien min nå. Jeg tenker ikke over det. Det var rart de to første dagene!

Kan du legge ut bilde av labradoren? Ja, det kommer!

Kan du svare i en videoblogg? Skulle gjerne gjort det, men siden jeg har svart på så mange til nå må det dessverre bli nei. Kanskje neste del!

Storesøster: Savner du meg? Veldig. Savner du meg?

Savner du tutti? JA.

Går kjemien bra? Så langt! Jeg har A i kjemi.

Jeg vil også se bilde av valpen. Det kommer!

Er det noen kjekke gutter der? ;* MANGE.

Skal du reise på noen turer med explorius? Jeg har ikke bestemt meg, i så fall blir det Florida.

Hvordan var reisen til USA? Var det vanskelig å finne fram på flyplassen og gikk du sammen med noen? Den gikk smertefritt, hadde ingen problemer med å finne fram! Flyplassen i North Carolina var enorm, og mens jeg gikk den ene gaten til den andre passerte jeg så mye som fem Starbucks. Men alt var godt skiltet. Hvis det er noe man lurer på er det alltid noen hjelpsomme amerikanere i nærheten.

Hvordan var det første møtet ditt med vertsfamilien? De stod på flyplassen med et skilt hvor det stod Welcome to Texas Katarina, og jeg fikk klem av alle sammen. Det var ikke awkward i det hele tatt, men jeg var veldig sliten etter all reisingen.

Hvordan er guttene der? Haha, frampå kanskje? De sier det som det er og legger ikke skjul på noe. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men de er veldig annerledes enn i Norge på mange måter. De er også mer høflig, bærer bøker for meg osv. Haha. Go amerikanere!

Kan du sende Karro en kylling til bursdagen hennes? Eller en gris? Kylling, kalkun og gris er på tur til Norge at the moment!

Er skolen vanskelig? Nei.

Er det mange oververktige der? på din alder altså.. Nei. De aller fleste er veldig tight og veltrent. Sport er alt her.

Hvordan er maten? Spiser de mye usunn mat? Maten er ikke så veldig sunn i kantina osv. Vertsfaren min er veldig flink til å lage gode og sunne middager, og jeg tar alltid med meg mat til skolen hjemmefra. Jeg spiser selvfølgelig mer usunt nå enn hjemme fordi ting er rett og slett mer fetende her. Det er Amerika, dere! Vi har x-antall fastfood restauranter bare i den lille byen jeg bor i.

Hvordan er det å bo hos en amerikansk familie? slik som du trodde det kom til å bli, eller helt annerleds? Jeg dro av gårde med et åpent sinn, så jeg hadde ikke så mye forventninger eller tanker om hvordan det kom til å bli. Jeg bestemte meg på forhånd for å ta det som det kommer. Jeg hadde snakket en god del på facebook med alle i familien min, så jeg hadde mine tanker om hvordan hver enkelt var, og alle viste seg å stemme veldig bra. Jeg føler meg på lik linje som med alle i resten av familien!

Kem e den mest superkule awesome tvillingen du kjenner??? <33333333333 løwløw MARTINA!

Får du møtt Martina i løpet av året dere er i Texas? Det vet jeg ikke enda, forhåpentligvis gjør jeg det. Audra vil allefall prøve å få ordnet noe.

Jeg har egentlig bare et spørsmål, og det er ikke så veldig interessant, men måtte du ha med egen pc til USA? For man får vel ikke kjøpt pc'er med æ,ø og å i USA? :) syns det er kjempegøy å følge ditt år i USA :) Tok med min egen kjære MacBook.

Kan venner besøke deg i løpet av året? :) Nei det tror jeg ikke.


5 kommentarer

Spørsmålsrunde

Siden dere, selv etter at jeg har gitt klage, fremdeles ikke kommenterer, sparker jeg i gang en spørsmålsrunde... I grunn bare fordi at det er kjedelig å lese om det samme hele tiden, og fordi at jeg liker når andre har spørsmålsrunder. Så go ahead, spør i vei. Hvis det ikke kommer inn nok spørsmål kommer jeg ikke til å gidde å skrive et innlegg hvor jeg svarer på de eventuelt tre som kommer inn, haha. Det blir kleint. Dere skjønner tegninga. Men nå skal jeg i dusjen før jeg skal på skolen! Snakkes.


19 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits