Austin

Først og fremst vil jeg bare si at dette innlegget er dedikert til min kjære storesøster Aina. Jeg beklager dårlig blogging, men det er altfor liten tid i ukene til å sette seg ned å blogge.  Uansett... På søndag dro jeg sammen med hele vertsfamilien, altså Preston, Linzey, Audra, James, Trip og William, og Gabby fra Australia, vertsøsteren hennes Breanna, og Michaela fra Tyskland, til Austin. Jeg vet ikke om dere husker at jeg dro til San Antonio i oktober sammen med Gabby, Linzey og Audra, men det var uansett samme opplegg - at Audra tar Michaela og Gabby og gjør noe sosialt siden hun er områderepresentanten deres.

Austin er Texas sin hovedstad og har ca. 800.000 innbyggere. Vi dro til the Capitol building og fikk guide der, og vandret rundt på campus til UT, altså University of Texas at Austin. Det går ca. 50.000 studenter der, og campusen er som en egen liten by. Det var en kjempe koselig dag. Vi vandret rundt i 25 grader eller mer for seks dager siden, og merkelig nok er jeg hjemme fra skolen på grunn av "snowday" idag. Haha. Været skifter altså veldig fort her i Texas... Men det har ikke snødd i Jourdanton på over 10 år, så det er faktsik ganske stort at det i hele tatt kom NOE snø ned på bakken. Selvom at det ikke en gang kan telles som snø for meg som kommer fra Bodø i Norge.. Haha. Uansett sykt chill å være hjemme fra skolen og slippe unna prøve i government og english. No complaints.
7 kommentarer

Downtown San Antonio

På søndag dro jeg, Audra, Linzey, Gabby og en jente fra Tyskland som heter Michaela til downton San Antonio. Vi dro fordi Audra er områderepresentanten til Gabby og Tyskland, og man skal ha x antall sosiale dager sammen med dem. Vi dro og så "The Alamo", som er veldig kjent, og riverwalken i San Antonio. Jeg elsket riverwalken. Det var bare rett og slett fantastisk. Det er en elv som går rett gjennom byen, med restauranter osv omkring. Vi tok båt rundt hele elva, og atmosfæren og stemningen var bare så utrolig bra. Vi hadde en sykt morsom dag som jeg ikke kommer til å glemme. Og siden jeg har hørt rykter om at det snør hjemme vil jeg bare informere om at vi sprader rundt i 35 grader og svetter i hjel. Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker Amerika.

The Alamo
Skremte nesten livet ut av meg. Null tull.
The Alamo igjen!


Jeg er så glad i disse toooo :)

Riverwalk.Ingen kommentarer

Happily married

I går hadde vi volleyball og fotballkamp, og vi vant begge! Det var en utrolig morsom, men lang dag. Det er mye som skjer hele tiden og det føles deilig å ha en langhelg. I dag skal jeg, Laura, Allison, Linzey og Kaitlin til San Antonio for å feire Linzey sin bursdag. Når vi kommer hjem kommer også Gabby og Breanna på sleepover sammen med reisten!

Ellers vet jeg ikke om alle har fått med seg at stefaren min har to sønner, William og Trip, som er her nesten hver helg. I helga har de også med seg sin nye utvekslingsstudent fra Taiwan, så det blir spennende! Her er noen bilder fra gårdagen:


Brent og Gabby!Haha. Locker room! Prøver ut Linzey sitt nye kamera!

Kaitlin, Laura, Hannah, Jamie og meg.

Ariana!

Go Indians!Meg, Levi og Linzey. Lykkelig gift.


2 kommentarer

Update!

Da er det gått en god stund siden noen der hjemme har hørt fra meg, og det beklager jeg veldig. Spesielt til Aina som tror jeg har glemt henne. Jeg har ikke det! Det er bare at det går i ett og at jeg overhodet ikke har tid til å sitte på facebook, blogg eller skype hele tiden. Jeg kommer ofte hjem i ni tiden om kveldene, og da er for det første klokken fire om morgenen der borte, og for det andre spiser vi da også er det rett i seng fordi vi er utslitte.

Uansett, uka har sust avgårde latterlig fort denne gangen også. På fredag var det hele fem uker siden jeg kom til vertsfamilien min, og det har gått så sykt fort! Før jeg vet ordet av det kommer utvekslingsåret mitt til å være over og jeg er på tur tilbake til Norge... Audra gjorde meg også oppmerksom på at 98% av folk jeg møter her kommer jeg nok aldri til å se igjen. Men den negative energien skal stoppe her, jeg måtte bare uttrykke hvor fort det går og hvor bra jeg har det.

På fredag dro vi avgårde til borte-fotballkamp som var to timer unna. Jeg kjørte buss med cheerleaderne, og vi stoppet underveis og spiste på Subway. Det var en kjempe koselig tur, og for første gang siden jeg kom hit vant vi! Go Indians! Det var kjempe stemning og en veldig gøy opplevelse!

I går stod vi opp tidlig og dro på volleyballtrening før vi spilte kamp mot det beste laget i staten, og det er vel alt jeg trenger å si. Jentene var enorme, noen sikkert dobbelt så høy som meg. Haha. Ellers har vi fått en hund, en labradorvalp som er ute i bakgården, og Preston har døpt han Humphry! Jeg var nettopp ute for å ta bilde av han, men han lå og sov. Linzey har også anskaffet seg to griser hun skal "oppfostre" og etterhvert ha show med før hun skal selge de.3 kommentarer

Longhorns

I går tok vertsmoren min meg med til Texas Longhorns college footballkamp i Austin. Det var helt s-i-n-n-s-y-k-t! Jeg kan prøve å beskrive stemningen og hvor stort det faktisk var, men det er mest sannsynlig til ingen nytte. Det var allefall en veldig stor opplevelse jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve! Det var 101 330 mennesker der. Vi vant så klart, fight Texas fight!4 kommentarer

Three rivers

Idag etter skolen dro vi til en by som heter Three Rivers. Først spilte varsity laget en volleyballkamp, før vi dro og så på fotballkampen. Som sagt er det fotballkamp hver fredag, enten hjemme eller borte - idag var det altså borte. Jeg kan ikke få sagt det nok hvor utrolig bra jeg har det her borte. Alle er så snille, imøtekommende og hyggelige! Jeg blir forresten mer americanized day by day... Idag spiste jeg cookies & cream is til lunsj. Haha.

I Three Rivers møtte jeg faktisk også en annen norsk utvekslinsstudent fra Nøtterøy ved Tønsberg. Han het Håkon og vr kjempe hyggelig! Var veldig rart å snakke norsk igjen, haha. Jeg, Gabby, Preston, Laura, Amanda, Coby og Nolan spilte ninja i løpet av kampen fordi den ble nokså langvarig, og det var gøy, inntil JT kom og hentet meg og sa at politiet ville snakke med meg. Jeg ble møtt av tre rimelige seriøse politimenn lengre bort som stod og ventet på meg. Jeg var ganske så nervøs, men de avklarte fort at jeg ikke hadde gjort noe galt. En av de holdte en mobiltelefon, og viste meg flere bilder av meg selv, forfra og bakfra som jeg ikke hadde aning om var blitt tatt. Det var visst en mann i 30 årene som hadde fotografert meg, og noen hadde sett det og sagt i fra. De tok det veldig alvorlig og sa jeg kunne velge mellom å møte han i retten eller slette bildene. Jeg ringte James og Audra som kom med en gang. Siden Three Rivers er en time unna, konkluderte vi med at han ikke er en trussel for meg, så vi slettet bildene. Vi skal derimot få navnet på han og han kommer til å bli nektet å få adgang til flere fotballkamper. Jeg må ærlig innrømme at det var en ganske ekkel opplevelse, men at det går veldig bra! Jeg føler meg trygg for å si det sånn ;)

Vi tapte fotballkampen, men i morgen skal jeg til Austin for å se en ekte Texas Longhorn fotballkamp! Jeg gleder meg som en liten unge! Det blir helt sinnsykt! Og Aina... dette innlegget var til deg, love you!


9 kommentarer

Sea World San Antonio

I går dro jeg, Linzey, James, Preston og Trip til Sea World. Det var sykt! De hadde alle havets skapninger: sjøhester, haier, hvaler, hvalrosser, delfiner, sjøløver, pingviner, otere, frosker, og fisker i alle slags mulige fasoner og farger. Vi dro på forskjellige show hvor de gjorde triks. Favorittshowet var med sjøløvene, de var rett og slett nydelige. Jeg vil ha en sjøløve, og en pingvin! Det var mye og se på allefall, og i tillegg var det to berg og dal baner. Jeg hadde allefall en utrolig bra dag, og koset meg masse!I dag har vi fri fra skolen, men jeg har vært på en to og en halv timers trening. Ligger ikke på latsiden her borte allefall, det kan jeg love dere!

5 kommentarer

Going the distance

I går dro jeg, Linzey og Audra på shopping i San Antonio igjen fordi jeg fremdeles føler jeg ikke har nok klær til skolen på grunn av kleskodene osv, i tillegg til at jeg måtte kjøpe nye joggesko fordi de gamle ble ødelagt under hælen. Når vi kom hjem var Preston, Trip, Javier, Saudi, Benito og James ute og spilte basketball og syklet på en sykkel med ett hjul, haha. Vi dro alle inn og spilte Wii og Guitar Hero. Allison kom etterhvert, og hun sov over til idag! Vi spiste middag før vi dro på kino og så "Going the distance", som var en veldig artig film! Kjæresten til Allison, Bobby, kom også til kinoen. Hele kino-opplegget var utrolig amerikansk, akkurat som på film, med luke utenfor osv. Siden Linzey og Preston kjenner mannen som sto i luka, slapp vi og betale og gikk rett inn. Man får ikke seter, men setter seg bare der man vil. Det var bare oss og fire andre i salen, så vi hadde nesten hele for oss selv, og setene var digge. Haha.

Allison og Linzey har forresten lært seg et nytt norsk ord, som er "snart". De synes det er veeeldig morsomt og bruker det i de fleste sammenhenger. "The movie is gonna start snart!!!", "The dinner will be ready snart!!!" eller bare hyle "SNAART!!!" når de føler for det, hahaha.

Her kommer bilde av innkjøp, av Allison og av hårband som Audra laget til meg før jeg kom som jeg kan bruke. Hun er så snill! For de som ikke skjønte det heter skolelaget "Indians".

Nå bærer det avgårde til Sea World!

Én kommentar

Pep rally and football game!

Så da var enda en uke unnagjort. Helt utrolig hvor fort tiden går, uken har bare flydd av gårde. Siden sist har jeg vært på skolen, vært sosial, og vært på volleyballtrening. En trening dro vi ut på track-banen i 45 grader og jogget/sprintet i 9 minutter. Det var ganske så varmt, haha! Det er harde treninger, men jeg liker det. Som sagt er ikke maten i kantina det sunneste man kan putte i seg!

I går var jeg på agriculture møte, og det var veldig gøy. Vi hadde konkurranse om hvem som kunne skrive "Mississippi" best med rumpa, i tillegg til at de nye, som kalles "greenhands", som altså inkluderer meg og Gabby, tok maling på handa vår og merket det av på en plakat. Det var masse folk og veldig sosialt! Etter møtet dro jeg og Audra på et til møte angående det å være utvekslingsstudent/hoste en, siden Audra er en ASSE-representative.

I dag har vært en superbra dag, etter at jeg hadde unnagjort US history, economics og engelsk prøven. Det var "dress western day", så alle kledde seg i ekte Southern-Texas klær på skolen, som innebærer cowboy boots, hatt, jeans, og skjorte. Dette gjaldt ikke fotballspillerne og cheerleaderne, siden det var kamp i kveld. Vi hadde på røde og hvite trøyer med navnet vårt på, og det hadde fotballspillerne også. Hver dag er annerledes her, full av inntrykk og opplevelser. Det var i tillegg "pep-rally" idag, som gikk ut på å få alle ivrig til fotballkampen. Det er inne i hallen, og alle cheerleaderne danset line dance til country musikk med hver sin fotballspiller, i tillegg til at bandet spilte, og det var konkurranser om å kaste lasso osv. Utrolig gøy! Det er pep-rally hver fredag før kampene, så neste gang filmer jeg kanskje litt. Vi blåste opp røde og hvite ballonger, som er skolens farger, og spredte de overalt.

I kveld var vi som de fleste sikkert har skjønt på sesongens første fotballkamp. Jeg synes det var utrolig gøy, og veldig amerikansk! Jeg skjønner ikke så mye av spillet enda, men jeg tror at det kommer seg etter et par kamper. Haha. Det eneste negative var at vi dessverre tapte. Det var Jourdanton vs. Stockdale. Men vi vinner neste gang!

Ellers må jeg bare si enda en gang hvor heldig jeg er som har fått vertsfamilien jeg har fått! Jeg føler meg helt som hjemme, og jeg og Linzey har virkelig funnet tonen. Huset er ofte en "hang-out-spot", hvor folk bare kommer og går, haha. Jeg og Linzey gikk nettopp for å spille Wii på movie-rommet, og når vi kom inn lå Preston og naboen, Benito, der og sov. Jeg bare "do they usually just sleep like this?", og Linzey bare "aha!" hahaha. Gøy at naboen velger å sove i en stressless her enn å gå 50 meter tilbake til nabohuset. Så vi spilte Wii mens de lå og sov, og der ligger de fortsatt. Resten av familien, besteforeldre, søskenbarn, stebrødre osv. er supersnille alle sammen. Vi var hos "grandma and G.G's her om dagen alle sammen, og da spilte vi Twister!

Og haha, hver gang noen har bursdag, som er nesten hver dag, kommer "sjefen" inn i kantina, stiller seg opp og synger bursdagssang for full hals med verdens styggeste sangstemme. Det er rett og slett hysterisk morsomt. Og ett bord klapper hver dag helt randomt sakte i ca 30 sekunder før de stopper. Hahahha. Men nå er det langhelg, siden det er labor-day på mandag. Men vi har fremdeles to timers trening. I løpet av helgen skal vi til San Antonio på en ny shoppingrunde, og på søndag skal vi til Seaworld! Det er tre Seaworlds i hele USA; en i San Diego, en i Florida og en i San Antonio. Jeg gleder meg veldig. Hilser til alle kjære i Norge!

Locker room

Picture day


Dress Western day


Pep rallyFootball game

Twister at Grandma and G.G's


5 kommentarer

San Antonio

Idag dro jeg på shopping i San Antonio, som er den 7. største byen i USA. Vi dro på et sykt stort kjøpesenter hvor de hadde alt. Abercrombie & Fitch, Victoria's Secret, bebe, mac, Hollister, Chanel, Armani, GAP, Swarovski, Mont Blanc, American Eagle, etc. Jeg kunne fortsatt, men jeg går utifra dere skjønner tegninga. Jeg handlet klær til skolen, ettersom jeg ikke hadde noe som kunne brukes.

Ellers går det bare bedre og bedre, og jeg tror at det kommer til å bli et veldig bra år. Jeg har møtt masse fine folk, og koser meg i grunn veldig. C.C, hunden vår, ligger på fanget mitt og følger etter meg hele tiden, haha, hun er så søt. Skolen starter i morgen, så stay tuned! Love y'all.


C.C!


Stua

Møt James aka Saudi

Linzey!

Dagens innkjøp

Paramore

6 kommentarer

Texas!

Update for de siste to dagene! Etter to og en halv timers søvn stod jeg opp klokken 02.30 for å reise til Texas natt til i går. Jeg hadde en koselig danske, Marie, sammen med meg hele veien, og vi hadde samme final stop, som altså var i San Antonio. Vi hadde en mellomlanding i North Carolina, og reisen gikk veldig fint.

Så ankomsten. Når jeg kom fram til San Antonio klokken 12 i lokal tid stod Linzey, Preston og Audra og ventet på meg med et "Welcome to Texas Katarina" skilt, så det var kjempe koselig! Det gikk kjempe greit å møte dem for første gang, selvom jeg var veldig nervøs. Når jeg hadde fått kofferten min dro vi på en indisk restaurant før vi dro og kjøpte boots til Linzey og dro innom jobben til broren til vertsmoren min og sa hei. Etterpå dro vi innom Wallmart for å kjøpe shampoo, balsam, såpe, tannkrem etc. Når jeg kom hjem viste de meg rundt i huset, og det er kjempe fint! Jeg sover på rom med Linzey, og hun har nettopp malt det blått!

Senere dro jeg og Linzey og hentet Allison som sov over, også dro vi på Cowboy Homecoming. Det er en tradisjon her i Jourdanton som de har en helg en gang i året. Det var utrolig gøy. Haha, skikkelig Texas style med cowboy boots, hatt, belte og med mini hester man kunne kjøre på. I tillegg var det et kjent Country band som spilte skikkelig country musikk, og alle danset, til og med jeg, hahaha. Det var ca. 1500 stk der og en utrolig stemning. Jeg lover, en sånn type fest kunne aldri skjedd i Norge. Når klokka nærmet seg tolv var jeg veldig trøtt og sliten spesielt siden jeg hadde reist i 8 timer og sovet i drøyt to. Mye på en dag!

I dag har jeg vært å sett på en volleyball-turnering som Linzey hadde, og møtt alle vennene hennes. De er kjempe koselig alle sammen, og i mellom kampene spilte vi et spill som heter "ninja", haha. Vanskelig å forklare. Ellers er familien kjempe snille og har tatt meg godt i mot! De er veldig laid-back, sier jeg kan gjøre hva jeg vil så lenge de vet hvor jeg er og de går ikke i kirka utenom i høytider. Vi bor virkelig ute på landet, sånn med rancher, hester og kuer overalt, og langt mellom hvert hus. Vi har en hund som heter C.C, og hun er så nydelig! I tillegg har vi katter, kalkuner og høner. Det kommer nok til å ta litt tid til å bli vant med å bo hos noen fremmede, men jeg håper det går seg til. Jeg kunne også gjort det bedre når det kommer til å snakke engelsk, men forhåpentligvis vil det bli enklere etter et par uker. Savner dere hjemme. Love y'all as they say in Texas. PS: Glem det jeg sa om at det er varmt i NY, fordi sammenlignet med dette var det ganske så kaldt.

Her kommer noen få bilder av huset. Jeg har ikke tatt bilder av film-rommet, stua eller alle soverommene og badene. Vi har også en liten basketball bane rett utenfor. 


Skiltet!

Rommet og Ragnar, haha søøøt.

Badet til meg og Linzey


Baksiden av huset

Hønene

En traktor vi har stående.

Kalkunene

Kjøkkenet


The game room

Snart fri...

8 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits