It's a see you later

Om fire timer skal jeg stå opp for å starte mitt livs eventyr. For å reise til New York. Jeg skriver egentlig bare for å si at jeg nettopp har tatt avskjed med de beste vennene i hele verden, og at det var helt utrolig tungt. Det er en ubeskrivelig følelse å vite at man ikke får sett sine aller nærmeste, de som kjenner deg best og som alltid har vært der, på ett helt år. Jeg er så glad i dere, og kommer til å savne alle dere helt utrolig mye. Det er ingen som kan erstatte noen av dere. Jeg stopper her, fordi ord blir for små. I love you. For alltid.

12 kommentarer

2 daysTo dager til avreise. To dager! Det er helt sykt at jeg om 48 timer har forlatt Norge, venner og familie for de neste 10 månedene. De siste dagene har jeg vært supereffektiv og kjøpt inn alt av småting jeg føler jeg trenger å ha med meg under reisen, pakket sånn høvelig ferdig, i tillegg til å ha tatt ut litt kontanter i dollar. Jeg fikk plutselig et bilde i hodet mitt av meg selv stående i New York med et bankkort som ikke funker... Så nå har jeg krisepenger hvis det skulle skje.I dag har jeg veid kofferten min, uten toalettsaker vel og merke. Men vekta virket grei, faktisk bare 15.7 kilo, så det tror jeg at jeg kan si meg fornøyd med. Jeg fikk også mail av område- representanten min i går, Kris, som virket veldig snill. Det stod at vi skulle møtes den 26. august i San Marcos. Der var det visst et outlet, så jeg ble anbefalt å ikke pakke full koffert. Det stod også at jeg er kjempe heldig med en flott familie og skole, som begge har gjort en kjempe bra jobb tidligere med utvekslingsstudenter.

Ellers har jeg snakket en del med folk som reiser samtidig som meg til New York, og alle virker kjempe koselige! Jeg gleder meg veeeldig, og tror at det kommer til å bli godt å få dagene i New York på å komme seg etter å ha tatt avskjed med alle her hjemme!

14 kommentarer

7 dager og pakkeliste

Da var enda en uke gått, og nå er det bare one to go. Om en uke er jeg faktisk allerede kommet meg godt i gang med reisen min, og sitter forhåpentligvis på flyet på tur til New York City!! I går handlet jeg adapter og gave til vertsfamilien, og idag har jeg gått igjennom en del papirer og satt ordentlig i gang med pakkingen. En del har etterlyst pakkeliste, så her kommer en liste om hva jeg har tenkt til å pakke med meg:

Diverse
- Kamera
- iPod
- Mobil
- MacBook
- Solbriller
- Overføringsledninger og ladere
- Adapter
- Gave til vertsfamilien
- The Perks of being a Wallflower ♥
- Historiebok
- Norskbok
- Toalettsaker
- Kontanter og bankkort

Papirer
- Pass
- DS 2019
- Forsikringspapirer
- Vaksinasjonskort
- Informasjonsark om vertsfamilien
- Telefon nummer til vertsfamilien
- Papirer til de elektroniske flybillettene
- Telefon nummer till Explorius

Klær/sko (forenklet)
- Lette sommerklær (siden jeg skal til ca. 50 grader)
- Bikinier
- Hverdagsklær som forhåpentligvis kan brukes på skolen
- Treningsklær
- Ullundertøy (familien skal på alpinferie)
- Joggesko
- Undertøy
- Sokker

Håndbagasje

I håndbagasjen har jeg tenkt til å pakke kriseting i tilfelle jeg skulle være så uheldig å miste bagasjen i en periode slik som Martina gjorde. Det vil si hvertfall ett ekstra skift med undertøy og klær, i tillegg til tannbørste. Ellers:
- Alt av viktige papirer jeg kan kunne trenger under reisen
- MacBook
- The Perks of being a Wallflower
- iPod
- Mobil
- Adapter
- Kontanter og bankkort
- AntibacVanskelig å velge ut hva man skal ha med seg når man skal være borte nesten et helt år. Håper uansett lista var til hjelp for noen!  bloglovin

29 kommentarer

To the seaside

De siste dagene har gått til å holde meg oppdatert på hva som skjer i Georgia med Martina, i tillegg til å ta farvel med Katrine på tirsdag, og idag står Ragnar for tur. Det går bare mer og mer opp for meg hvor lenge alle faktisk skal være fra hverandre, og det er utrolig tungt. Men jeg skal istedet for å deppe ønske dere begge et fantastisk år i Idaho (No, UDAHO!) og i Arkansas. Jeg er kjempe glad i dere og kommer til å savne dere hver dag. Satser på at alle som reiser får tidenes gjenforening på Hawaii over jul, eller hva?


Nå som mange har reist og er på tur til å reise, er det enkelt å se hvor utrolig forskjellig alle sitt High School Year kommer til å bli. Georgia, Idaho, Pennsylvania, Kentuckey, Texas og Arkansas er alle godt spredt over hele landet, og de fleste ligger til og med i forskjellige tidssoner. Noen reiser til alle fire årstider, mens andre forventer sommer året rundt. Enkelte har kommet til en koselig enslig dame eller mann, mens noen skal bo hos en hel haug med både barn og dyr. Altså kommer alle til å få helt unike, men fantastiske år, og vi kommer nok til å forandre oss litt både på innsiden og utsiden i løpet av oppholdet hele gjengen.

Selv om alle kommer til å ha sine egne helt spesielle år, er vi sammen om det å reise fra livet som vi kjenner det. Det å ta avskjed, og det å innse hvor mye de nærmeste faktisk betyr. Men til tross for hvor forferdelig tungt det er å ta farvel med venner og familie, er jeg sikker på at det alt i alt kommer til å være verdt det til tusen. Vi kommer alle til å sitte igjen med å være mange erfaringer, opplevelser, venner og minner rikere, uansett hvor vi har havnet i Amerika.


8 kommentarer

14 dager

Den siste uken har jeg som sagt i all hast tatt farvel med Martina, som nå faktisk sitter hjemme på rommet sitt i Georgia hos vertsfamilien sin. Hun fikk tre dager på å pakke og ta farvel med alle - uten forvarsel. Derfor vil jeg bare komme med et lite tips til de som ikke har fått vertsfamilie og avreisedato enda: Ha kofferten ferdigpakket og klar!

Det at Martina har dratt gjør det hele mye mer virkelig for meg. Jeg skal faktisk reise av gårde, helt alene. For ett helt år. Skulle tro dette var en skummel tanke for meg, men jeg gleder meg om mulig bare mer og mer for hver dag som går. Likevel er det ikke å legge skjul på at klumpen i magen absolutt er til stede med tanke på alt og alle jeg skal ta farvel med før jeg reiser.Men over til det jeg skulle fram til med dette innlegget: Er det noen som har noen søte tips om hva jeg kan gi i gave til vertsfamilien min?

7 kommentarer

Ses... om 1 år

I dag morges klokken 5 stod jeg opp for å si hadet til tvillingsøsteren min som nå har startet sin reise til Hinesville i Georgia. Det var utrolig trist med tanke på at vi kanskje ikke ser hverandre på et år. Men vertsmoren min sa i går at det hadde vært kjempe gøy og at hun hadde lyst til å møte Martina og vertsfamilien hennes på en eller annen måte, så jeg håper på at det kanskje går i orden! Jeg skriver uansett bare for å ønske deg verdens beste år og for å si at jeg savner deg allerede.


5 kommentarer

Martina til Georgia

Jeg vil bare gratulere tvillingsøsteren Martina min med plassering og vertsfamilie! Endelig! Hun skal til Hinesville i Georgia og reiser faktisk på mandag! Herregud. Jeg har to dager igjen med søsteren min på ett helt år. Dette kom veldig brått på. Men basert på det vi vet til nå virker det som en utrolig bra plassering hos en kjempe koselig familie på fire. For mer informasjon, klikk på bildet og besøk bloggen hennnes.2 kommentarer

21 dager

I dag er det nøyaktig tre uker til jeg forlater alt her hjemme, og her om dagen så jeg igjennom programmet for Soft Landing Camp i selveste New York City! Det virker som et veldig bra opplegg, og jeg gleder meg veeeeldig!

DAG 1

09:00 AM: TOUR OF MANHATTAN TO INCLUDE LINCOLN CENTER, WALK IN CENTRAL PARK, HARLEM, FIFTH AVENUE, ROCKEFELLER CENTER, ST. PATRICK?S  CATHEDRAL, TIMES SQUARE, GREENWICH VILLAGE, SOHO, LITTLE ITALY AND CHINATOWN.

01:00 PM: TOUR ENDS AT GRAND CENTRAL TERMINAL FOR LUNCH. END OF GUIDE SERVICE. TIME TO DO SOME SHOPPING AND WALKING AROUND ON YOUR OWN. (IN GROUPS, NOT ALL BY YOURSELFJ)

DAG 2

09:00 AM: TOUR TO INCLUDE WORLD TRADE CENTER SITE, WALL STREET DISTRICT, WALK ON BROOKLYN BRIDGE AND BROOKLYN HEIGHTS.

 01:00 PM: TOUR ENDS AT SOUTH STREET SEAPORT FOR LUNCH. END OF GUIDE SERVICE. TIME TO DO SOME SHOPPING AND WALKING AROUND ON YOUR OWN. (IN GROUPS, NOT ALL BY YOURSELF)


Er det forresten noen andre som reiser med Explroius som har avreise 17. august?

Én kommentar

Utveksling

Etter å ha vaklet mye fram og tilbake, har jeg endelig klart å bestemme meg for å være utvekslingsstudent skoleåret 2010/2011 i USA. Jeg var utrolig heldig som fikk den siste plassen til Explorius, på grunn av en avbestilling. Siden vi allerede nærmer oss mai har jeg det veldig travelt med forberedelser, men det skal gå bra. Bloggen skal forresten brukes til å skrive om tiden før jeg reiser og selve oppholdet i statene!


2 kommentarer

Hei! Denne bloggen er fra når jeg var utvekslingsstudent i Jourdanton, Texas skoleåret 2010/2011. Jeg reiste med en organisasjon som heter Explorius og hadde et helt fantastisk år. Her kan du finne svar på spørsmål andre utvekslingsstudenter har lurt på, og du kan se hvordan mitt opphold var. Har du spørsmål kan du sende meg en mail til katarinatorrissen@gmail.com.


hits